15 Yaşında boy uzaması.

selamün aleyküm abilerim ben 15 yaşındayım boyum 177-178 kilom 82 zamanında 105 kiloydum çabaladım 82 kiloya düştüm ramazan bittikten sonra eski düzenime dönüp 75 kilo olmayı hedefliyorum ama bir sıkıntım var. 2 yıl önce trafik kazası geçirmiştim ve yatakta boyum uzamıştı şuanki 175 olması filan gerekiyordu okulumdaki en uzun boylulardan biri bendim ama son zamanlarda boyum hiç uzamıyor ve kafayı taktım benden 10 cm kısa olan çocuk benle aynı 5 cm kısa olan beni geçti sürekli yanıma gelip '' Aşağıdan bakılmak'' nasıl his filan diyor aklımdan hiç çıkaramıyorum bu yaştan sonra boyum uzar mı uzamaz mı ?

Oğlum sen 15 yaşındasın uzama 21 yaşına kadar devam ediyor ki boyun 175 dünya ortalaması ve Türk standardının üzerindesin. Daha ne istiyon. Benim boyum 170 18 yasindayim. Ben bile senin kadar takmiyorum. Ama eğer boyum daha uzun olsun istiyorsan ip atla. Bana yararı dokundu geçen yaz 3 cm attım

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9.sınıftayken 1.65 civarındaydı boyum sınıfın en kısasıydım kısaca.. Şimdiki boyum 1.85 genetiğin elverişliyse babanın boyu ne kadar uzunsa seninde o yönde gidecektir babamın boyu 1.91'di mesela

Kafana takma ayrıca boyunda gayet iyi çoğu vücutcuyla aynı yada biraz daha uzunsun branch warren 1.70 jay,phil ve victor martinez 1.75 kai 1.73 yani iyisin kafana takma, boyun uzar evelallah, elbette genetik önemli amacım şu an genetiğin yalan olduğunu söylemek değil, babaannem 160 civarı büyükbabam da öyle ama amcam 190 civarı, neyin nasıl olacağı tam belli olmuyor..

Ve gögüs bölgemde ve karnımdaki kıllar baya belirgin şekilde uzuyor sakallarım çıkıyor 3 günde bir kesiyorum bunlar boy uzamasının yavaşladığını gösteriyor. Boyum böyle kalacak diye korkuyorum.

Korkma kardes benimde annem 158 babam 163 agabeyim 177 bende 171 falan ama her ay 1 cm atiyorum yani bizim aileden bu ciktiysa uzarsin merak etme ayrica ailemede en uzun agabeyim sonra ben anla artik halimizi :)

Korkma kardes benimde annem 158 babam 163 agabeyim 177 bende 171 falan ama her ay 1 cm atiyorum yani bizim aileden bu ciktiysa uzarsin merak etme ayrica ailemede en uzun agabeyim sonra ben anla artik halimizi :)
Sakalın çıkıyor mu ?[DOUBLEPOST=1437639032][/DOUBLEPOST]
Sakalın çıkıyor mu ?

Back
Yukarı