15 Yaşındaki birey kas kütlesini arttırmak için ne yapmalı

Arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi 15 yaşındayım ve vücüt geliştirme sporuna 4 5 ay önce başladım . 1.ayda spora başladığımda %23 yağ oranına sahiptim yani anlicağınız oldukça yağlıydım sonra zaman geçti ve 2.ayda %20ye düştü sonra 3 hafta gibi bir süre bırakmak zorunda kaldım ve tekrardan başladım 3 aydır hiç bırakmadan yapıyorum hiçbir ek takviye almıyorum doğal yollarla beslenmeye çalışıyorum örnek vericiek olursak gün içinde 3 4 yumurta ve ara sıra yulaf ezmesi ile içim fit süt , öğlen(okul için)evden yemek götürebilirsem genellikle pilav , bulgur , haşlanmış tavuk gibi besinler eğer getiremezsem malesef kantindeki iyi olmayan besinleri tüketmek zorunda kalıyorum..Antremandan önce karb. a özen gösteriyorum ve antremandan sonra ise protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum . 7 Hafta önce ki ölçümümde Yağ oranım %15çıktı ve 3 gün önce ki ölçümümde kas artışı ile yağ oranım da arttı ve %16.3 oldu . Sizce devam mı etmeliyim yoksa yağ oranımı belli bir ölçüye mi düşürmeliyim yoksa ramazanı bekleyip oruç zamanında fırsattan istifade mi etmeliyim yorumlarınızı ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Saygılar..

aynen devam edin ve çok sert bir diyet yapmayın kilo vermek için.bu yaşlarda çok extreme bir durum yoksa vücuda düşük kalori vermemek gerek.kilonuz yerinde saysa da vücut kompozisyonunuz düzelecektir.

kardeşim kantinin yanından geçme zor durumda bile olsan o yemegi yap pilav tavugunu , tavsiyem akşamdan hazırla ben cok soğuk yedim alışıyorsun Allah yardımcımız olsun :D

Back
Yukarı