fengshui
Üye
Merhaba arkadaşlar 15 yaşındayım lise 1'e gidiyorum , bileğimin ve kol kasımın gelişmesi için dumbellarımla sitenizde vermiş olduğunuz kol hareketlerini yapıyorum.son 2-3 haftadır düzenli yapmaya başladım. 2 günde 1 yapıyorum. önceden bahane bulur yapmazdım hiç gelişme olmazdı.sınıfımdakileri ve benden büyükleri bilek güreşinde ve kavgada yenebilmem için çalışıyorum gösteriş için değil
sitede 3 hareket gösterilmiş ben o 3 hareketleri 2 günde bir tekrarlıyorum.hareketleri 3x20 yapıyorum peşpeşe.arada 1dk mola veriyorum , bir hareketten başka çalışma hareketine geçişte 2dk mola veriyorum.benim size sormak istediğim 3x20 yaşım için iyimidir? 1 aydan sonra bunu 25-30 yapmayı planlıyorum.her hareketten 3x20 yapıyorum eşit hepsi toplamda 20x9= 180 yapıyor.azda olsa kol kasım ve bileğim gelişmiş bulunmakta.beslenmemi ise antremandan önce pilav ve tavuk gibi yemekler yiyorum antremandan sonra ise akşam çayla peynir , salam , yumurta gibi şeyler yiyorum.Bu arada söylemeyi unutmuşum
dumbellar tanesi 5kg lik..Birde başka sormak istediğim ben omuzlarımın ve göğüsleriminde sağlam olmasını istiyorum bunun için googlede arama yaptım fakat birsürü antreman şekli çıktı sizin sitenizdeki uygun geliyor fakat emin değilim.sadece şınav çeksem göğüse yeter sanıyorum günde kaç şınav çekmeliyim? omuz için ise dumbellarla çalışmak gerekiyor sanırım fakat bununda aletsiz bir yapım şekli yokmudur? kusura bakmayın çok uzun oldu yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..