Herkeze Selamlar
Benim yaşım 15 boyum 1,68 kilom 81 35-40 gün kadar spor salonuna gittim ama malesef artık devam edemiyorum (15 gündür spor yapmıyorum) evde kendi başıma güç kazanmak ve fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum bunun için flexor hocamızın evde dumbell ile çalışma programını biraz değiştirerek uyguluyorum :
Ağırlık çalışmasından önce ip atlıyorum ve kum torbası ile 10 15 dakika kadar çalışıyorum
Programım : Her dumbell hareketi 15x3
Pazartesi:
Dumbell bench press
Dumbell Flyes
Dumbell Press
Dumbell Bench Press (close)
Dumbell Curls
Hammer Curls
Concetration Curls
20x15x15x12 mekik
Salı:
Lateral
Dumbell Lateral Raises
Dumbell Lateral Raises (göbek altı tutus)
Dumbell One Kickbacks
Dumbell French
Çarşamba:
20x15x15x12 mekik
Perşembe:
Chın-up (back)
Chın-up (front)
Chın-up (close)
One-arm Dumbell Rows
Cuma:
20x15x15x12 mekik
Cumartesi:
3 set halinde yapamayacak kadar şınav cekiyorum
(çekiyorum yapıyorum gibi sözler kullandım ama başlayacağım olacak
)
Benim sıkıntım şu 6-7 ay gibi sürede spor yaparak 12 kilo verdim ama vücut iyice yayvanlaştı eskiden benim kilomdaki yaşıtlarımla yan yana geldigimde beni 5-6 kilo daha düşük sanarlardı ama şimdi herkez sen 81 kilodan fazlasındır gibisinden laflar etmeye basladılar buda benim aklımda soru işaretleri uyandırdı, canımı sıkmaya başladı ama bencew en büyük sebebi kötü bir spor salonunda (ilgisiz) düzensiz beslenmeden dolayı oldu (yemekten sonra antreman vb) .Amacım 20 21 yaşına kadar fit bir vücut yapmak daha sonra hacim çalışmaları yapıcam ama öncelikli amacım fit ,göbeksiz bi hağle girmek.
Bu arada elimde 5kgx2 dumbellim var ve yetersiz kalıyo boy uzamasını engellememek şartıyla en fazla kaç kg almalıyım ? Yoksa arttırıla bilir bir ağırlık alıp en fazla yapabildigim sekilde mi uygulamalıyım ?bench_O
Bi Zahmet Görüş Belirtin dumbelllls
Benim yaşım 15 boyum 1,68 kilom 81 35-40 gün kadar spor salonuna gittim ama malesef artık devam edemiyorum (15 gündür spor yapmıyorum) evde kendi başıma güç kazanmak ve fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum bunun için flexor hocamızın evde dumbell ile çalışma programını biraz değiştirerek uyguluyorum :
Ağırlık çalışmasından önce ip atlıyorum ve kum torbası ile 10 15 dakika kadar çalışıyorum
Programım : Her dumbell hareketi 15x3
Pazartesi:
Dumbell bench press
Dumbell Flyes
Dumbell Press
Dumbell Bench Press (close)
Dumbell Curls
Hammer Curls
Concetration Curls
20x15x15x12 mekik
Salı:
Lateral
Dumbell Lateral Raises
Dumbell Lateral Raises (göbek altı tutus)
Dumbell One Kickbacks
Dumbell French
Çarşamba:
20x15x15x12 mekik
Perşembe:
Chın-up (back)
Chın-up (front)
Chın-up (close)
One-arm Dumbell Rows
Cuma:
20x15x15x12 mekik
Cumartesi:
3 set halinde yapamayacak kadar şınav cekiyorum
(çekiyorum yapıyorum gibi sözler kullandım ama başlayacağım olacak

Benim sıkıntım şu 6-7 ay gibi sürede spor yaparak 12 kilo verdim ama vücut iyice yayvanlaştı eskiden benim kilomdaki yaşıtlarımla yan yana geldigimde beni 5-6 kilo daha düşük sanarlardı ama şimdi herkez sen 81 kilodan fazlasındır gibisinden laflar etmeye basladılar buda benim aklımda soru işaretleri uyandırdı, canımı sıkmaya başladı ama bencew en büyük sebebi kötü bir spor salonunda (ilgisiz) düzensiz beslenmeden dolayı oldu (yemekten sonra antreman vb) .Amacım 20 21 yaşına kadar fit bir vücut yapmak daha sonra hacim çalışmaları yapıcam ama öncelikli amacım fit ,göbeksiz bi hağle girmek.
Bu arada elimde 5kgx2 dumbellim var ve yetersiz kalıyo boy uzamasını engellememek şartıyla en fazla kaç kg almalıyım ? Yoksa arttırıla bilir bir ağırlık alıp en fazla yapabildigim sekilde mi uygulamalıyım ?bench_O
Bi Zahmet Görüş Belirtin dumbelllls