16 yaş beslenme programım (gunluk 150 gr protein)-supplementsiz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baskn35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

baskn35

Üye
Herkese merhaba bu sporla 4 aydır uğraşıyorum, beslenme programımı paylaşmak istiyorum, eleştiri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
yas : 16
boy :168
kilo : 61

Kalkış (10:30)
-2 kaşık pekmez ve elma

Kahvaltı (11:30)
-2 tam, 2 beyaz yumurta
-az yağlı 50 gr beyaz peynir
-domates, salatalık
-1.5 simit veya 2 dilim esmer ekmek
-ceviz, badem ve türlü kahvaltılıklar
-portakal suyu veya 200 ml yağsız süt.

Öğle (15:00)
-100 gr tonbalıklı sandviç (mısır ve marul ile birlikte)

Meyve öğünü (16:30)
-Mevsim meyveleri

İdman öncesi (18:00)
-150 gr tavuk şinitzel
-1 porsiyon pilav veya makarna
-mevsim salatası
-belirli günler portakal suyu

idmandan hemen sonra (21:00)
-5 yumurta beyazı.
-1 adet orta boy muz.

idman sonrası (21:30)
-150 gr tavuk şinitzel
-1 porsiyon sebze yemeği

Yatmaya yakın (23:30)
-3 yumurta beyazı

Yatmadan önce
-200 ml yağsız süt.

Haftanın 5 günü idman yapıyorum, idman yaptığım günler harfi harfine uymaya çalışıyorum kendi yazdığım beslenme programıma.
diğer 2 off gün ise birkaç öğünü çıkararak yiyorum.
Dipnot: Unutmadan, başlar başlamaz bu program ile başlamadım.. Örneğin ilk ay günde 5 yumurta yerken şimdi 10 ü geçiyor.. Son 2 haftadır bu programa uymaya çalışıyorum

Saygılarla..

umarım görüşlerini yazan biri çıkar

beslenmen guzel yalnız sabah kahvaltısındakı sımıtı kaldırsan daha ıyı olabilir

teşekkür ederim, açıkcası pek ekmek seven biri değilim zorla yiyorum diyebilirim, malum amacımda hacim almak bu yüzden arada simit yiyorum

amacım hacim almak fakat mümkün olduğunca yağsız şekilde neden öyle dedinizki:D

ben 72 kiloyum sabah kahvaltımda 4 yumurta 2 dilim ekmek 1 dilimde tulum peyniri - gerisi domates salatalık falan var. senin kahvaltın ağır olmuş kilona göre. bence 2 simitten birini diğer öğüne ayır.

öğlencisin sanırım? şinitzel tonbalıklı sandviç falan dikkatimi çekti. bende şinitzel yiyorum okulda.

ama o da tavuk değil soyadır muhtemelen napalım elimiz mahkum. :D

aynen dostum öğlenciyim malesef:( 2 simiti bulmuyor dediğim gibi 1 veya 1.5
buda zaten haftada 3 gün en fazla Onun dışında yumurtalar sabit.

Güzel güzel ancak hergün tonbalığı yeme forumda zararları var okuyabilirsin,hacimlenmek için güzel,karbon miktarını arttırırsan daha iyi olur pilav,makarna vs 1er porsiyon daha arttır.

birde sana tavsiyem var makarna-tavuk veya tavuk-pilavı bir kaba koyup okula götür orda ye.

başlarda bende utanıyordum sonra neden böyle yediğimi açıklayınca bicepsleri sıkıverdiler sonra sus pus oldu arkadaşlarım. daha sonra banada ver yiyek falan diyorlar.

sanada tavsiye ederim, ben evde tek yaşadığım için pilav tavuk yapamıyom malesef haftasonu falan yapıyorum anca diğer günlerde işte kantinde ne varsa.. pek usta aşçı değilim :)

protein bar yapıp okulada götürebilirsin.

protein barı açıklarsan sevinirim, ayrıca boy olarakta 168 im. amacımda fit vücut olduğu için kıyafet üstünden çok belli olan bi vücudum yok malesef. Bu yüzden birazda güvensizlikten tavukpilav götürmüyorum okula

61 kg birisi için çok sağlam besleniyorsun.Belli ki spora ve vücuduna önem veriyorsun...

21:00 bir orta boz muz bunu çıkarmalısın.Bu kadar geç saat de meyve tüketmen doğru olmaz.

Hacimlenmek istiyorsan günde 50 grm kuruyemiş öneriyorum sana.

teşekkürler dostum fakat muzu idmandan hemen sonra şeker için alıyorum

• Like
Reactions: Azi
Param olsa daha iyi beslenirim ama işte artık gelecek sene elimde mesleğim olunca :D

Aşağı yukarı benim istediğim şekilde besleniyorsun, kutlarım. Aksatma öğünlerini kaçırma

Param olsa daha iyi beslenirim ama işte artık gelecek sene elimde mesleğim olunca :D

Aşağı yukarı benim istediğim şekilde besleniyorsun, kutlarım. Aksatma öğünlerini kaçırma

Öğünlerini kaçırma,yoksa arkandan ağlar diyosun :)

Teşekkürler.. Açıkcası öğünleri çok kaçırmıyorum, yani off günlerde 90 100 gr protein alıyorum yine.
Onun dışında nadiren 1 öğün kaçabiliyor. Keşke dediğim tek şey ise "uyku". Vücudum gayet fit duruyor, fakat uyku düzenim yok. yani oglenci oldugum ıcın 2-3 te yatıyorum 10 11 de kalkıyorum. Çok düzensiz. bu yüzden çok zor hacim alıyorum ama bunuda başarıcam.
Tereddüt ettiğim diğer bir konu ise boy. deadlift squat gibi hareketler zaten yok ama. Acaba omuz press, ve omuz dumbell press etkilermi diye düşünmüyorum değil.

• Like
Reactions: Azi
Back
Yukarı