160 cm bar ile Biceps yapılır mı ?

Hepinize iyi günler.Ben eve yeni 50 kg set halter dambıl set aldım..İçinde 160 cm uzun bar var.160 cm bar ile biceps yapılırmı.Yada 120 cm bar ile yapılan barbell curl ile 160 cm bar ile yapılan barbell curl arasındaki farklar nelerdir.,bilgilendirirseniz sevinirim.,şimdiden teşekkür ederim.

Niye yapılmasın.. :)

Sen 160lık barda da eller arasında 30 cm bırakarak calısabılırsın, 120lık barda da yıne arada 30 cm bırakarak calısabılırsın..

Sadece suna dıkkat et ne kadar genıs tutarsan o kadar ıc kısım, ne kadar dar tutarsan o kadar dıs kısım calısır..

Umur'a katılıyorum ve arttırıyorum, uzun barla gayet yapılır hatta ileri seviyede değilseniz daha da iyi olur, çünkü 2 ağırlık arası mesafe ne kadar uzunsa denge sağlamak o kadar zor olur, dolayısıyla dengeyi sağlayan stabilizor kaslari ve bilekleri daha çok kullanırsınız, böylece kolun tamamına yönelik hacim daha iyi oturur. İleri seviyede değilseniz daha iyi olur dedim çünkü ileri seviyede kolu bu şekilde çalışmak yerine parçalı gitmek görsel olarak daha iyi sonuç verecektir.

benim bar okdar uzunki biryere döndürsem her yer dağılacak ve kırılacak evde

Ev küçükse durum daha vahim olabiliyor. Twist yaparken televizyon falan yere indirmemek için bayağı dikkatli olmak gerekiyor. :)

zaten geçen sefer bar kardeşimin kafasına çarptırdım çalışırken ev çok dar

Back
Yukarı