Vücudunuz -diğer fotoğraf koyan amatörlere bakınca- güzel. Atletik, kütle olarak çok olmasa da kendini gösteren fit diyebileceğimiz bir vücut.
Şimdi söyleyeceğim sözler çok görmüş geçirmiş yaşlı bir insana daha çok yakışırdı belki, çünkü öyle bir havası var. Bende sporla sizden daha küçükken ilgilenmeye başlayan kendini, başkalarını gözlemleyen biri olarak ister istemez böyle büyük laflar ediyorum: Sizin genetik yapınız en az çalışmalarınız kadar önemli, vücudunuza bakınca emekten çok bunu görüyorum. Onun için daha iyi olabilirdi.
Fotoğraflarınıza bakıyorum, kural tanımamışsınız dier resim koyanlar gibi. Şu foruma resim koyma işini anlatamadık gitti (anlatamadık diyorum çünkü bende bu konuya takanlardanım) ya hu pozlara bakıyorum iki tane tek kol biceps var, 3 tane artistlik duruş var

7 fotoğraftan sadece ikisi temiz sayılabilir.
Hava atın, atmayın diyen yok ama biraz da eksiklerinizin görülebileceği fotoğraflar koyun, insaf ! Ben diğer koyanlara bakıyorum, hani bu sporda gelebileceği yerler, hedefleri, istekleri sınırlı olan (ya da olmak zorunda kalan) insanlar. Ama birisi biraz iddia sahibiyse (bilerek ya da bilmeyerek) ona kızıyorum, onu uyarmak istiyorum.
Daha iyi bir gelecek için öncelikli olarak yapmanız gereken kafanızda birşeyleri değiştirmenizdir bence.
Not: "Ayaz abi" gibi vücudunu haklı olarak beğendiğiniz büyüklerinizden özel ilgi beklemek yerine, onların düşüncelerine bakın, gösterdiği özene bakın. Ben salona doğru düzgün gitmedim, beslenmeme de dikkat etmedim, zaten doğru düzgünde çalışamıyorum demekle mesajla ulaşmaya çalıştığınız insanların gösterdiği özeni farkında olmadan küçümsüyorsunuz. Bu sporu biraz daha kafaya takarsanız genetiğinizi çok daha güzel konuşturabilirsiniz. Ben sizin gibi 17 yaşındayken sizden iyi miydim ? bilmiyorum, hani kimseyle kendimi kıyaslamaktan da hoşlanmam ya da birileriyle kıyaslanmaktan ya, 18'imde sizden iyiydim, benim kafamda çocukken bilinçsizce başladığım bu spor hakkında önemli bir bilinç kıvılcımı yandıktan sonra çok şey değişti, bu da bana yansıdı.
En iyi gelişmeyi özeninizi, bilginizi, azminizi, sabrınızı, isteğinizi arttırarak yani kafanızı değiştirerek gösterebilirsiniz. Yoksa ben sizin gibi güzel vücutlu çok kişi gördüm, bazılarının sonrasını da gördüm, özen göstermeyenin eski güzelliği gitmiş, özen gösteren herkesi daha da çok imrendirmiştir. Siz özen gösteren tarafta olun, bugün değilseniz hemen şimdi o tarafa geçmeye karar verin. bunları neden mi diyorum ? Ben sizin vücudu spora uygun birinin salona gidince çok şey değiştiremediğine inanamam da ondan. Birisi yapısı uygunken salonda fark yaratamıyorsa salonun kıymetini de bilmiyordur, sporuna da özen göstermiyordur. Bende evde şınavla başladım sonra dambıl falan yaptırdım, maddi nedenlerle salona malona gidemedim zamanında ek besin kullanamadım ama salondaki çalışmaları evde nasıl yapabilirim diye çok kafa patlattım. Ne çözümler buldum, komedi kitabı yazılır onlarla. Ama salon imkanlarına hiçb ir zaman erişemediğimi kabul etmek zorunda kaldım.
Genetiğiniz iyi, buna odaklanmaktan vazgeçin, çünkü o zaten sizde. Sizde olmayanlara odaklanın.