2.öğretim olma ve kahvaltı saati sorunu

değerli üyeler 2.öğretim olduğum için sabah saat 8:00 da kalkıp kahvaltı yapıyorum ve kahvaltıdan sonra tekrar yatıp 12:00 da kalkıp 2.öğünümü yiyorum.

Sizce kahvaltıdan sonra tekrar yatmam zararlımı ? bu şekilde devam etmelimiyim yoksa kahvaltı öğününü atlayıp 12 de kalkıp diğer büyük öğünümümü yemeliyim ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkur ederım.

Uykunu bölme. Kahvaltıyı atlayabilirsin. Önemli olan toplam aldığın kalori ve besin miktarları.

Uykunu bölme. Kahvaltıyı atlayabilirsin. Önemli olan toplam aldığın kalori ve besin miktarları.

cevabınız için tesekkurler.

peki kahvaltı yapıp yatmamın vucuda bır zararı olurmu ? çünkü haftanın 3 gunu sabah 7de ac karna cardıo yapıyorum cardıo sonrası kahvaltı yapıp oyle yatıyorum. yanı haftanın 3 gunu uyku hereturlu bolunuyor :)

İdeal olanı yediğin yemeği sindirdikten sonra yatmak. Ama senin programın buna pek müsait değil sanırım? O yüzden pek birşey diyemeyeceğim. Yani uykunu kesintisiz ve derin uyuman, yediğin besinlerin zamanlamasından daha önemli. Ona göre kendine ideal bir plan oluşturman gerek. Sonuçta kendini en iyi sen tanıyorsun.

bende ikinci öğretimdim. 9-10 gibi kalkıp kahvaltı mı yapıp antrenmana giderdim. antrenmandan sonra evde bir öğün okulda bir öğün sonra yine evde bir öğün alarak günü noktalardım. okula son 1-2 sene neredeyse her gün yemek götürdüm. kahvaltı yapıp yatmak bence mantıklı değil çünkü uyku sırasında tekrardan vucüt yavaş çalışıyor. 9'da kakıp kahvaltı yapıp yatmak terine 10-11 gibi kalk derim. uykunun kalitesi de son derece önemli. Bildiğimiz üzere bu spor beslenme-antrenman ve dinlenme. ve tabi ki bunların kaliteli olması.

Back
Yukarı