Profesyonel(professional), profession(meslek) kelimesinde gelmekte olup, bir uğraşı meslek olarak icra edenler için söylenir, yani geçimini sağlayıp para kazandığın konu üzerinde profesyonel olunur. Salonda çalıştığın için olunmaz.
Amatör ise tam tersine, bir işi para kazanmak için değil, hobi olarak zevki için yapan insanlara denilir ki bir çoğumuz bu gruptayız.
Şimdi gelelim Salon vs Ev olayına.
Salonun bana göre artıları: Atmosfer gerçekten çok farkediyor, başkalarını çalışırken izlemek, sen çalışırken izlenmek ikiside gaz veren şeyler. Ağırlık en önemli konu, eve yeterince ağırlık almak gerçekten sıkıntı, bir çok aletin eksikliğinden dolayı istediğin bölgeleri izole olarak çalıştırman daha güç.
Salonun eksileri: (Sakın salon sahipleri ve hocalar yanlış anlamasın şu ana kadar çalıştığım bir çok salonda başıma gelenlerden yola çıkarak yazıyorum bunları amacım kimseyi kötülemek değil). Salonuna göre ilgili hocalar da denk gelebilir ilgisizlerde biraz şans işi(Bana göre bir eksiklik değildir, bütün hareketlerin doğru yapılışlarını internetten bakarak öğrenebilirsin). Şu ana kadar karşılaşmış olduğum bir başka olay da, hocalar yeni başlayanları adeta bir av olarak görüyor ve hiç bir şekilde beslenme düzenine dokunmadan, sen çok zayıfsın gainer alman lazım, sen çok kilolusun izole whey alman lazım yaninda yağ yakıcı alman lazım, onu da al bunu da al diyerekten ilk aylardan hiç ihtiyacı olmadığı halde kendi anlaşmalı olduğu markanın ürünlerini kakalamaya çalışıyor.
Kararı kendin vericeksin ama benim fikrimi soracak olursan, kendine dumbell ve ağırlık plakaları al, Flexor'un Evde Dumbell ile çalışma programını uygula, bu sırada beslenme düzenini oturt, forumu oku yeterli protein alıp almadığını öğren, eksikse yine forumu okuyarak ve sorular sorarak beslenmeni düzenle, 2 ay sonrada salona git. Böylece hem bir altyapın olur hem de beslenmeni tam oturtmuş olursun ki zamanını boşa harcama, çünkü herşeyi bir anda hayatına entegre etmen daha zor olur.
Uff baktımda çok uzun yazmışım umarım sıkıcı olmamıştır, iyi çalışmalar.