2. yıl bitti, program hakkındaki görüşleriniz.

freeemre

Üye
Arkadaşlar merhaba, 2 yılı tamamladım, bir çok antrenman sistemini denedim sayılır,
şöyle nacizane bir program oluşturdum, temel mantık olarak push pull sistemine göre ve kuvvet, hipertrofiyi her bölgeyi iki defa çalıştıracak şekilde programlamaya çalıştım.
sizin görüşlerinizi de eksik fazla olarak almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

vPGY5R.jpg

ek olarak, bölgeler push pull sistemine ancak bu şekilde bölünce uygun olduğu için sıralama böyle oldu, yani göğüs biceps sırt, omuz triceps bacak düzenini mecbur bozdum, karına yönelik programa birşeyler özellikle eklemedim. açıkcası bugüne kadar karın antrenmanı hiç yapmadım desem yeridir.

güncel formuma ilişkin olarak pek detaylı olmasa da iki foto ekliyorum.

DD1kMm.jpg

1Ebny5.jpg

Güzel bir push-pull/hyper-strength programı gibi görünüyor.Ancak ben quadricepsi push gününe koymayı tercih edip pull gününde bütün posterior chaine odaklanmayı daha faydalı buluyorum.
Doğalsanız 2 yıl için muazzam bir gelişim.Çok kaliteli bir genetiğiniz var demek.Aksi halinde dahi yine de çok güzel bir form tutulmuşYağ oranı-omuz-trapez-sırt gelişimi iyi düzeyde.

Güzel bir push-pull/hyper-strength programı gibi görünüyor.Ancak ben quadricepsi push gününe koymayı tercih edip pull gününde bütün posterior chaine odaklanmayı daha faydalı buluyorum.
Doğalsanız 2 yıl için muazzam bir gelişim.Çok kaliteli bir genetiğiniz var demek.Aksi halinde dahi yine de çok güzel bir form tutulmuşYağ oranı-omuz-trapez-sırt gelişimi iyi düzeyde.

teşekkür ederim, yorumunuz için, doğalım üstelik 33 yaşında treni ucundan kaçırıp, başladık, ilk yılımda şu an ki bilgime sahip olsam çok daha temiz kütle cıkarabilirdim, buna da şükür diyelim, yağ oranı çok uzun süreye yayılmış bir diyetle ancak bu seviyeye cekebildim, aşağı yukarı 4-5 ay diyebilirim, gelişimim, deadlift squat gibi compoundlarla tanışınca hızlandı diyebilirim, hatta definasyonda çok çok düşük karb a rağmen kas yıkımı olmaması da sanırım ağır compoundlar ile mümkün oldu, programı tamamen kendi vücuduma yönelik, deneme yanılmalarla çıkarttım, elbette sizlerin katacağı yorumlarla maksimum faydaya almak niyetindeyim.

BENİM DE BOY :180 KİLO:74 LAKİN KOLLAR BACAKLAR VÜCUT İNCE YEDİKLERİM GÖBEK VE BOĞAZ DA GIDI YAPIYOR SİZ yolalrınızı spoera vermiş birisi olarak benden çok çok iyi görünüyorsunuz benimde spora ağırlık vermem gerek ama sizde biraz zayıfsınız azcık daha kilo almalısınız

BENİM DE BOY :180 KİLO:74 LAKİN KOLLAR BACAKLAR VÜCUT İNCE YEDİKLERİM GÖBEK VE BOĞAZ DA GIDI YAPIYOR SİZ yolalrınızı spoera vermiş birisi olarak benden çok çok iyi görünüyorsunuz benimde spora ağırlık vermem gerek ama sizde biraz zayıfsınız azcık daha kilo almalısınız

açıkcası kilo aldığım an hatlar kaybolmaya başlayacak, müsabık sporcu da değilim, çok zorlayıp günlük yaşantıy, zora sokmak bu yaştan sonra bana zor gelir, elimden geldiğince clean bulk gitmeye çalışacağım, ayda 0,5 -1 kg arası gibi planlıyorum, 82 kg civarı tekrar diyete girdiğimde şu an ki hatlara ve yağ oranına 76 kg civarlarında biraz daha hacimli sahip olurum, ama bu yıl deneyimlediğim için biliyorum, çok fazla fedakarlık istiyor. yapabilir miyim, bakıcaz...

natürel ve temiz bir vücut tebrikler...eğer müsabık veya spor üstüne bir meslekte değilseniz...bu rutinde kalıp devam etmenizi öneririm.

natürel ve temiz bir vücut tebrikler...eğer müsabık veya spor üstüne bir meslekte değilseniz...bu rutinde kalıp devam etmenizi öneririm.

teşekkür ederim, müsabık değilim, spora sadece hobi olarak vakit ayırabiliyorum. dediğiniz gibi bu düzen bile zar zor uyulabiliyor. ötesi beni aşıyor.

gerçekten tebrik ederim çok güzel gelişim kaydetmişsin. özellikle sırtın dönük iken verdiğin poz çok estetik durmuş.

ancak benim bir sorum olacak. bende programı bu şekilde push-pull-legs şeklinde oluşturdum fakat strengh ve hypertrophy günü şeklinde bölsem mi diye düşünüyordum.
görüşlerinizi alabilir miyim? işe yaradığını düşünüyor musunuz?

yoksa 1 ay güç, 2 ay hypertrophy günü şeklinde gitmek mi daha mantıklı olacaktır?

gerçekten tebrik ederim çok güzel gelişim kaydetmişsin. özellikle sırtın dönük iken verdiğin poz çok estetik durmuş.

ancak benim bir sorum olacak. bende programı bu şekilde push-pull-legs şeklinde oluşturdum fakat strengh ve hypertrophy günü şeklinde bölsem mi diye düşünüyordum.
görüşlerinizi alabilir miyim? işe yaradığını düşünüyor musunuz?

yoksa 1 ay güç, 2 ay hypertrophy günü şeklinde gitmek mi daha mantıklı olacaktır?

teşekkür ederim, açıkcası en başta da dediğim gibi kendi üzerimde uygulayıp en verim aldığım 2-3 sistemi bir araya getirdim bu programda, diyet döneminden önce uygulamıştım güç ve hipertrofi olarak, progressive overload için çok faydası olmuştu, üstelik sıkıcı bir hal almıyor böyle çeşitlilik olunca. ben verim almıştım, hatta bir kaç arkadaşıma da program hazırlıyorum 1 yıldır, onlar da da güzel sonuçlar aldık. ama dediğim gibi kişiye göre değişebilir.[DOUBLEPOST=1536128466][/DOUBLEPOST]bir de gelişim ile ilgili yorumlara istinaden bir kaç şey şöylemek istiyorum, fotoğraflarda ışık, o an ki pump durumu vs cok değiştiriyor durumu, birbirine yakın zamanlara ait bir kaç foto ekliyorum.

sırt definasyondan önce ;
VDOzOB.jpg

ilk gönderideki halinin başka ışık ve açılardaki halleri ;

vPGNGA.jpg

yine bu fotoğrağın aynı gün aynı dakikalardaki başka açısı,

g6gYg0.jpg

bir kaç gün farkla başka bi açı,

b61E1m.jpg

alalade ışık vs yok abs no pump, aynı hafta içinde :)

4zAVA7.jpg

sözün özü bu sporda beslenme kadar olmasada ışık önemli :))

Son düzenleme:
Back
Yukarı