2400 kalori alşmam gerekiyor normalde.1500 aldım

altec

Üye
saat 20 45. ve bugün yiyip içtiklerimi ölçtüm 1500 kalori aldım.
normalde almam gerken kalori 2400 cetvele baktığımda

kilo vermek için uğraşıyorum
1500 olması iyi mi? yoksa çok mu düşük ve sağlıksız?
yediklerim, peynir, yumurta, çorba, dolma,makarna,ayran,kuru üzüm,yoğurt ,multivitamingibi sağlıklı şeyler hep

bir alt sınır var mı?
teşekkürler
 
Kilo vermeye çalışıyorsan amacına ulaştırır işte çok düşük değil hayatsal fonksiyonlarından fazlasına rahat rahat yeter bu kalori.

Ayrıca hangi cetveldir o sana 2400 kalori al diyen ? Benim cetvelim bana henüz bişey demedi. Konuşmuyor benimle, çekingen herhal...
 
" Gıda terminolojisinde kullanılan Cal, aslında 'büyük kalori', yani teknik kalorinin 1000 katı, yani 'kilokalori'. 1 teknik kalori= 4,187 joule veya 1 teknik kcal=4,187kJ oluyor "

Kilo kaloriye bakacaksınız (Kcal).
 
daha çok uğraşman gerekiyor kilo kaybetmek istiyorsan dietten çok idmana ve egzersizlere öncelik vermelisin.

forunda konuyla ilgili çok makale var lütfen ara.
 
ilk olarak kcal vücudmuzun besinlerden aldıgı enerjidir..kal ise vücudumuzun besinleri sindirmek için harcamış oldugu enerji miktarıdır...

diyetine gelince, sınırı sen belirlersin...ama şunu da söylemeliyim ki karbo alımını düşürmen şart...mesela kaç ögün karbo alıyorsan yine o kadar öğün al ama miktarlarını düşür ve pro alımını yükselt + bol su iç...bu senin kas kaybını en aza indirecektir...bol bol lifli besinler tüketmeye çalış, zayıflamanda yardımcı olacaktır sana...aslında buraya yemek programını yazarsan ben onu düzenleyebilriim senin için, böylesi daha mantıklı olur..
 
eğer her gün alman gereken kalorinin bu kadar altında alırsan metabolizman buna ayak uydurarak yavaşlayacaktır. yani sanılanın aksine daha hızlı kilo vermeni sağlamıycak. forumda bununla ilgili bir çok yazı okudum ve genellikle alman gereken kalorinin 500 kalori altında almak tavsiye ediliyordu sanırım. tabii burda alman gereken kaloridan kasıt ne kilo verdirecek ne aldıracak kalori olsa gerek.
 
kısacası, gündüz mutlaka karbo alımı yapmalsıın vücudunu proteinlere alıştırıp, enerjiyi sadece onlardan almasını saglarsan, vücudun belli bir süre sonra aldıgı proteinleri karbonhidrat olarak algılayıp onları yağa dönüştürmeye çalışır...vücuduna mutlaka karbonhidrat sokmalısın...sakın aç kalmak gibi bir hata yapma diyetini grekirse 1-2 ay daha uzat ama saglıklı ve min kas kaybıyla atlat diyetini...sadece gereksiz , kalitesiz yaglar içeren gıdaları tüketme, yüksek protein diyeti+ nispeten daha düşük karbonhidrat sana istedigni verecektir..
 
fazla su içmeni tavsiye etmiyorum çünkü

evet bu konuyu geçen sene konu dışı olarak işlemiştik ve gerçekten su içmenin ne denli yararlı ve zaralı ( kimsine yöre yarar ) olduğunu tartışma ortamında gün ışığına kovuşturduk.

tek tek sayayım hatırladıklarımı.
öncelikle vucudumuzun belirli bir su deposu yok bu sebeble su almak zorundayız. vucud susadığını omurilik soğanı ve beyin yardımı ile istediği faydayı sinirler vasıtasıyla insana bir post it gibi hatırlatmakta.hatta aşırı susuzlukta halisülasyonlar görmekte ve kendini kaybeymektedir bu nedenle vucudun en çok su isteyen organı beyindir. ve % 90 ı sudan oluşmaktadır. bir nevi uyuşturucu gibi. aynı etkilere sahiptir.

bağırsak sisteminde yemeklerden önce içilen su bağırsaklardaki kalıntıları temizlemekte ve sindirim için nemli kalmasına ve böbreklerin temizlenmesi için mutlak surette gereksinimi vardır.

gel gelelim en öneeemli nedenine ENZİMler doğada enzimlerin çalışması için şuya ve belli derecede sıcaklığa ihtiyaç vardır. örnek ( bitki embriyosu ) emzimlerin görevlerini yazmayı gerek duymuyorum hayati önemi olduğunu biliyotsunuz.

en büyük zararı melatonin hormonunu uyarark çok uyutur. ve metabolizmayı hızlandırarak çok yemeyi sağlar .( zararı ) ama dikkat edilmesi gereken bir konu ise istemediğiniz hallde çok su içmeniz sizin potansiyel bir şeker hastası olduğıunuz gösterir. buda kandaki glikoz seviyenizin yüksek olduğunun kanıtıdır. o halde derste demişltik. su kandaki glikoz seviyesini düşürdüğünü görmüş bulunmaktayız. bu neden lede iştahı arttırdığınıda bilmekteyiz. glikoz seviyesini düşürdüğü için.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/su-menin-faydalari-t3320p3.html

su içmenin kandaki glikoz seviyesini düşürdüğünü tüm hekimlerce bilinir. çok su içmek açlık hissinizi maximum seviyeye çıkaracaktır.
 
fazla su içmeni tavsiye etmiyorum çünkü en büyük zararı melatonin hormonunu uyararak çok uyutur.

Vay canına... Yıllar önce Mevlana'nın Mesnevisini mi Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın Marifetnamesini'mi neydi (ama ikisinden birindeydi) okurken bir yerinde "çok su içme, çok su içen çok uyur" mealinde bir bölüm okumuştum da....

Kaç yüz yıl önce atalarımız demiş bunu, bilim adeta geçmişin tecrübelerini ispat ediyor ve elbette yanlış olanlarını ayıklayacaktır. Melatonin falan hikaye, atalarımız şahane :lol:
 
vay bee bande bunu araştırayım gerçekten mevlanaya saygı duyuyorum bi defa cümleleri kalıplaşmış deyimlerine hastayım ( biraz off-topic oldu idare edin ) özelliklede atomun varlığını bilmisi hatta içindeki enerjinin bağdatı yok edeceğini bilmesi. hımm.

melatonin özellikle vucudun hold positiona geçmesi olarak değerlendirilmekte açlık veya glikoz seviyesindeki ani düşüşler bunu tetiklemekte. bunu değerli hocalarımla tartışmıştık gerçekten faydalı bir çalışma olmuştu. bu arada kemal bu eserlerin teminini özelliklede okumyı nerden yapıyorsun nerelerde bulabiliriz. özelliklede akşemsettinin bir eseri vardı kitabül tıp nerden temin ederiz.
 
İstanbul Feyzullah Efendi Kütüphanesindeymiş. Hayatın Maddesi ve Tıp adında türkçe elyazması eseri varmış acaba biz okuyabilirmiyiz. türkçemidir. off
 
ben bugüne kadar yemekte çok su içersem daha az yediğimi düşünürdüm hep. midemi suyla doldurduğum için. belki de o anlık daha az yiyosun miden şiştiği için ama ardından acıkıyorsun.
 
tabi sonuçta açıkma hissi daha önce verdiğim link te yazılı sinyallerin naıl geldiğiyle orantılı ve alarm seviyeleri. su içmek. su içince mideden çoğu emilmekte. buda dircekt kana karışmakta ve glikojen seviyesini düşürmektedir.
 
1-) vay bee bande bunu araştırayım gerçekten mevlanaya saygı duyuyorum bi defa cümleleri kalıplaşmış deyimlerine hastayım ( biraz off-topic oldu idare edin ) özelliklede atomun varlığını bilmisi hatta içindeki enerjinin bağdatı yok edeceğini bilmesi. hımm.

melatonin özellikle vucudun hold positiona geçmesi olarak değerlendirilmekte açlık veya glikoz seviyesindeki ani düşüşler bunu tetiklemekte. bunu değerli hocalarımla tartışmıştık gerçekten faydalı bir çalışma olmuştu. bu arada kemal bu eserlerin teminini özelliklede okumyı nerden yapıyorsun nerelerde bulabiliriz. özelliklede akşemsettinin bir eseri vardı kitabül tıp nerden temin ederiz.

2-)İstanbul Feyzullah Efendi Kütüphanesindeymiş. Hayatın Maddesi ve Tıp adında türkçe elyazması eseri varmış acaba biz okuyabilirmiyiz. türkçemidir. off

Mevlana'yı Abdülbaki GÖLPINARLI çevirisinden M.E.B. Yayınları yahut başka bir özel yayın evinden daha büyük boyutta ve daha kalitesi baskısı vardı yayınevini unuttum. GÖLPINARLI'nın çevirisi iyidir. Bir de bu özel yayınevinden çıkan aynı zamanda şerhli, ancak orjinalde 6 cilt olan Mesnevî hem de şerhli olarak 2 cilte sığdırıldığı için kitabın hacimi oldukça büyük ve okuması zor. Bende bu baskısı yok. Ancak MEB yayınlarından çıkanı var ki 6 cilt, şerhsiz ve ufak hacimde, okuması kolay.

Ben tıbba özel bir ilgi duymadığımdan bahsettiğin eseri daha önceki bir başlıkta yine senden duymuştum. Feyzullah Efendi Kütüphanesi'ndeyse ve elyazması bir eserse elbette ödünç alamazsın. Orijinal baskıyı da okuturlar mı bilmiyorum onun prosedürünü. Ancak telefon yoluyla kütüphanelerden bilgi almak (daha önce hiç denemedim) yasal ise, kitap hakkında bir araştırmacı olduğunu söyleyip bilgi alabilirsin. Ancak sana yine de çeviri bir metin lazım gelebilecğeinden İ.Ü: Dil Tarih ve Edebiyat Fakültesi yahut başka üniversitelerin benzeri bölümlerinde çevirileri olabilir. Yazının dili ne kadar Türkçe'de olsa tamamen senin anlaycağın bir dilde değildir.

Ekleme: Konudan saptık, başlığa bak yazdığmıza bak, dha uygun bir başlık açalım da, oraya taşınması daha uygun olur.
 
Son düzenleme:
su içmenin hiçbir zararı yoktur..su vücuttaki agır elementleri dışarı atmıyor zihniyeti de yanlış...hücre ve dokularınız susuz kaldıgı anda yaşamasal faaliyetleirniz yitirebilirsiniz..çünkü fiziksel aktivitesi yogun olan bir sporla ugrasıyoruz, normalden cok dah afazl su tüketmeliyiz...suyu yemeklerle birlikte almamak gerekiyor, yemeklerden 30 dk sonra içilmeye başlanırsa sindirimi kolaylaştırıp, vücuuttaki halsizliği, bitkinliğ engeller hattagaz cıkışını da ciddi bir şekilde engelleyebilir(tecrübeyle sabittir) çünkü yüksek miktarlarda pro alımı yapıyoruz ve bu da vücutta gaz birikmesine sebep veriyor..eger vücuda gereken suyu vermezek ne antrenmandaki istedigniz performansa ulaşabilirisniz ne de günlük yaşamınızdaki reflekslerinizi hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz...
 
Su konusunda bence varılan nokta; çoğu da zarar, azı da....
Ancak her metabolizmaya her kişiye belli ve ortalama bir miktar önermek manasız olacağından bu konuda kişi yine kendini tanıyarak kendi miktarını belirlemek zorunda bence.
 
bi defa yemeklerden sonra alımı sindirimi kolaytırı zihniyeti yanlıştır. böyle bir hipotezi neye dayanarak destekliyorsunuz ( tecrübeyle sabittir. ) neyse bu konuyu sizinle tartışmak istemiyorum. saygılar..
 
bunu yalnızca 3 yılı aşkın vg geçmişime dayanarak değil, zamanında güreş ve judo ile ugrastıgımdan beslenme bilincime güvenerek yazıyorum...herkesin deney tahtası kendisidir... kendi tecrübelerim ve dogrularım bana en iyi yolu gösterdi şu ana kadar ve istedigim vücudu elde etmem yolunda da bana cok önemli adımlar kazandırdı...

her yazdıklarımın altında çelişki kokan cümleler kuruyorsun...benim yazdıklarımı begenmiyorsan, tasvip etmiyorsan, en azından cevabını bana saygısız bir şekilde hitap ederek verme!!!...diğer yazılarında da bunu yaptın, ses çıkarmadım...bu sefer seni ne saydam ne de despo uyarıyor...burda bu sefer seni D.Wolf uyarıyor!!!...yazışmalarına dikkat et!...
.
 
Back
Yukarı