3 ve 4 Set Yapmanın Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Turko.

Üye
Selamlar, bildiğiniz üzere bazı kişiler genelde hareketlerini 3 er set olarak çalışırlar mesela 12x8x6 gibi fakat bazılarıysa 4 set şeklinde yaparlar 12x8x8x6 gibi. 3 ve 4 set yapmanın arasındaki farkı çok bilmiyorum, istediğim şey kaslarımı biraz daha büyütmek bunun için ideal olan 3 setmi yapmak 4 setmi yapmaktır ? 4 set yaptığım taktirde Overtraining olma olasılığı yokmudur ? Teşekkürler.

Hangisi daha iyi diye bir durum yok. Yeteri kadar yapmak lazım. Antreman programı beslenmeye göre şekillenmeli. Overtraining olma sebebi yetersiz beslenme çok antreman değil. Birkaç aydır kalori alımım 4000 4500 civarında. Hareket setlerim genellikle 7 9 arası değişiyor. 2 saatten aşağı sürmüyor antreman kardiyo hariç. Overtraining söz konusu değil. Demem o ki beslenmen ne kadar iyiyse, ayırabileceğin vakit ne kadarsa ona göre program ve set sayıları belirlersin.

Hangisi daha iyi diye bir durum yok. Yeteri kadar yapmak lazım. Antreman programı beslenmeye göre şekillenmeli. Overtraining olma sebebi yetersiz beslenme çok antreman değil. Birkaç aydır kalori alımım 4000 4500 civarında. Hareket setlerim genellikle 7 9 arası değişiyor. 2 saatten aşağı sürmüyor antreman kardiyo hariç. Overtraining söz konusu değil. Demem o ki beslenmen ne kadar iyiyse, ayırabileceğin vakit ne kadarsa ona göre program ve set sayıları belirlersin.

Sağol cevabın için, peki bu 4 set yapma olayı her kas grubu için geçerlimidir ? Bazıları diyorki biceps için veya triceps için 4 set yapmayın çok fazla üstüne gitmiş olursunuz, onun yerine büyük kaslarda yapın diyorlar. Her türlü yapsak sıkıntı olmaz yani değilmi ?

Sağol cevabın için, peki bu 4 set yapma olayı her kas grubu için geçerlimidir ? Bazıları diyorki biceps için veya triceps için 4 set yapmayın çok fazla üstüne gitmiş olursunuz, onun yerine büyük kaslarda yapın diyorlar. Her türlü yapsak sıkıntı olmaz yani değilmi ?
Dediğim gibi beslenmene göre. Sen günlük 100 gram protein 200 gram karb 2000 2500 alıp 2 saat idman yaparsan bir süre sonra perte çıkarsın. Mesela benim kolda 24 biceps 24 triceps toplam 48 set yapıyorum.

Amacınız doğrultusunda beslenme, beslenmeniz doğrultusunda da antrenman şekliniz belirlenir.

Setler vs rakamdan ibarettir aslında. 4x10 yaptın diye gelişecek ama 5x10 yaptın diye overtraining olmayacaksın.

Back
Yukarı