30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Soylediginizde oldukca mumkun ancak burada asil onemli olan beliniz, bu hareketteki temel sorun agirligin hareketin tasiyici konumunda olan belinizden cok uzakta olmasi, buda beldeki basiyi direkt olarak artiriyor ve belinizi tamamen savunmasiz birakiyor, bildiginiz bruce lee 1970 yilinda bu hareket yuzunden neredeyse kariyerine nokta koyuyordu iyilestikten sonra bile gm den yedigi darbe yuzunden bu tarihten sonraki bircok filminde dublor kullanmak zorunda kaldi.

Hocam ozel sorum olcak.evde calisiyorum,squad en fazla 70 kg kaldirip sirtima atabiliyorum.10 rep full squad,bari indirmeden calf 25 rep,6 full squad,barla salonda yuruyus yapiyorum 1 set oluyor.bacaklarim parcali ama hacim alamiyorum.kilo sorunumda var gerci.oneriniz varmidir

Hacim dogrudan kilo ile ilgili Ali Bey oncelikle bu sorunu ortadan kaldirmaniz lazim, egzersize gelirsek bu kombini 70 kg ile by tekrarlarla arka arkaya yapabiliyor olmaniz demek bu kilonun yetersiz geldigi ve artik sizin icin buyuk oranda hipertrofi saglamayacagi anlamina geliyor kalori alimini artirip 70kg nin uzerine cikma ihtimaliniz yoksa eger tek egzersizlerin reaksiyon surelerini yavaslatmak daha mantikli olacaktir

@alimanavoglu79 eger squat icin 70 kg dan daha fazla agirligin yoksa ki zaten evde bu kilolardan daha agirina pek girilemiyor, sunu deneyebilirsin. 70 kg ile bari trapezlere koyduktan sonra comelirken cift ayak dengeli ve esit agirlik dagiliminda, kalkis yaparken bir ayagindaki basinci azaltarak digerine daha fazla yuk bindirebilirsin. Bunu diger bacak icin de tekrarla. Ancak cok dikkatli olmak lazim yine de. Dengeyi ve basinc dagilimini iyi ayarlaman gerekli. Vucudun seni yonlendiriri bu konuda.

@alimanavoglu79 eger squat icin 70 kg dan daha fazla agirligin yoksa ki zaten evde bu kilolardan daha agirina pek girilemiyor, sunu deneyebilirsin. 70 kg ile bari trapezlere koyduktan sonra comelirken cift ayak dengeli ve esit agirlik dagiliminda, kalkis yaparken bir ayagindaki basinci azaltarak digerine daha fazla yuk bindirebilirsin. Bunu diger bacak icin de tekrarla. Ancak cok dikkatli olmak lazim yine de. Dengeyi ve basinc dagilimini iyi ayarlaman gerekli. Vucudun seni yonlendirir bu konuda.[DOUBLEPOST=1425151921][/DOUBLEPOST]Mesaj 2 kez gonderildi kusura bakmayin. Squat rack gercekten cok pahali. Ben de arastirmistim ama o kadar parayi vermeye deger mi bilmiyorum. Ayni durum bench press icin de gecerli rack lazim oluyor. 70 le yapmak zorunda kaliyorum. Spor salonu sart oldu:))[DOUBLEPOST=1425152121][/DOUBLEPOST]Bacaklar cok mu hacimsiz? Normalse bence cok da onemsememek gerekir. Sonucta bacagi hacimden cok vucut orantisi ve gh i maksimize etmek icin calisiyoruz

Son düzenleme:
Dostlar selam, yarın ay dolduğu için bir aksilik olmazsa ölçüm cihazına gireceğim. Bakalım aşırı kol çalıştırma bana zarar mı getirdi yarar mı getirdi burada sizle de paylaşacağım.

Birde enterasan bir durum oldu. Biceps tricepslerse uğraşırken ön kolu hiç farketmemişim, hiç ilgilenmediğim yer şiştikçe şişti. Sağ kolum 35,5 ölçüm alıyorum sağ ön kolum 31 cm. Bu normal mi sizce ?

Ön kol için herhangi bir özel çalışmam olmadı ama idman sırasında patlıcakmış gibi şişiyordu zaten. Ön kol konusunda yetkili bir abimiz duruma açıklık getirirse sevinirim.

Teşekkürler görüşmek üzere.

Söyledikleriniz gayet mantıklı hocam. Lakin 5,5 aydır düzenli çalıştırdığım kollarım idman sırasında bile yeterli pump olmuyordu. Hatta bir gün kol idmanı sırasında bir arkadaşım kolumu tutarak çok yumuşak olduğunu pump olmadığını idman programında bir sorun olduğunu söylemişti. Bende pump olmadığımın farkındaydım ve böyle olmayacak diyerek programı kökten değiştirdim. Şuan bunu deniyorum. Sonuçlarından memnunum. Kollarımı hiç bu kadar iyi hissetmemiştim farkedilir duruma geldiler. Bu idmana bu şekilde devam edeceğim. Eğer gelişim durur hatta geri sarmaya başlarsa, o zaman olması gereken idmana geri dönerim.

Yapmış olduğunuz açıklamadan dolayı teşekkür ederim. İyi aksamlar dilerim.
bu sertlik olayi vucuttaki yag oraniyla alakali
idman sizi cok etkilemeyecektir
onemli olan beslenme
bunu derken idmani hep yanlis yapin demiyorum ama oyle asiri nir onemi yok yetrki genel dogrulari yapin
gerisi beslenme dinlenme ve genetiktir

gunaydin arkadaslar keyifli pazarlar :) bu arkadas ne oldu hala merak ediyorum :p tapatalktan konuyu actigimda ilk sayfa acikiyor ve bu mesaji goruyorum herseferinde :D aklimdan cikmiyor kereta :p

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
kendileri forumda söyle bir baslik acmis,su an onunla mesgul lar sanirim:)actigi basalik ve verdigi ilk kendi cevabi yine efsane olucak nitelikte:):):)
https://www.bodyforumtr.com/threads/ne-tür-kızlardan-hoşlanırsınız.107966/#post-969491

Son düzenleme:
Üstadlar ön kol hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. bu ölcüler normalmidir. kol 35,5 iken ön kolun 31 cm olması normalmidir. Bu ön kolu etkileyen hareketler hangilerdir acaba. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Back
Yukarı