30 Yaş ve Üzeri Vücut Geliştirmeye Gönül Verenler

Mesut 2.5 saat spor yapmicaksin sanirim. 21: 30 00:00 arasi yani

:D yok 2:30 saat degil tabiki :) salona gidince herkesle hosgeldin vs fasli oluyor , birazda muhabbet , birde salon hocasi eski arkadasimdir ayni zamanda , onun hazirlanmasi 22:00 gibi baslayip 23:30 gibi bitirdik :) yeni geldim eve saat yine epey olmus :) glutaminimi ve BCAA aldim yataga girdim hemen :p

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@winston123 yanlış olmasın söylediklerim omuz içindi,tamam omuz çalışırken trapezlerde bir miktar etkileniyor ama konuştuğumuz 1-0-3 omuz için.trapez için zaten belli başlı birkaç hareket var onunda en başında shrug var onunda barbel ve dumbel varyasyonları denenebilir.
Omuz için lateral raise yaparkende kolların 90 dereceden fazla yukarı kalkması trapezlere vurur.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yok ben yanlis soyledim omuz icin olacakti:)[DOUBLEPOST=1424327311][/DOUBLEPOST]
@winston123 yanlış olmasın söylediklerim omuz içindi,tamam omuz çalışırken trapezlerde bir miktar etkileniyor ama konuştuğumuz 1-0-3 omuz için.trapez için zaten belli başlı birkaç hareket var onunda en başında shrug var onunda barbel ve dumbel varyasyonları denenebilir.
Omuz için lateral raise yaparkende kolların 90 dereceden fazla yukarı kalkması trapezlere vurur.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Zaten 90 dereceden fazla kaldirdigimda trapezlerde hissediyorum yuku cok haklisin[DOUBLEPOST=1424327342][/DOUBLEPOST]Herkese gunaydin bu arada arkadaslar

lateral raise hareketini scott herman omuzları geriye atıp yapıyor bu şekil yapan varmı aramızda, farkı ne acaba

lateral raise hareketini scott herman omuzları geriye atıp yapıyor bu şekil yapan varmı aramızda, farkı ne acaba

salonda bi arkadasim boyle yapiyor , oda benim gibi bu isi 10 12 yil once yapmis , basladigimizda ikimizde yani kilolardaydik olculerimiz genel olarak ayni ido , sonra ben hizli irilesmeye basladim, ancak o hep kendine has programi ile calismaya devam etti suan omuzlari benden epey ilerde kiskanmiyor degilim :F

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

omuzunu öyle geriye atmasinin sebebi omurgaya tük bindirmeden düz tutmak olabilir,ayrica böylece hedefe tam nokta atis yaparak vuruyor.omurga düz olmazsa hareket ön omuza vurur , ayrica omurgayada gereksiz yük biner.bilerek olmasada istem disi olarak assayukari bende böyle yapiyorum hareketi tam hissetmek icin[DOUBLEPOST=1424357689][/DOUBLEPOST]Dur surda bi etiketliyimde gelsin
@doxux
üstadim bütün ihtiyarlar buraya toplandik,belki baslik gözünden kacmistir,senide yorumlarinla Burda görmek isteriz,yanlis olmasin sende ihtiyarsin diye felan degil:)engin bilgini bizden mahrum etmeyesin diye:)
saygilar

Son düzenleme:
omuzunu öyle geriye atmasinin sebebi omurgaya tük bindirmeden düz tutmak olabilir,ayrica böylece hedefe tam nokta atis yaparak vuruyor.omurga düz olmazsa hareket ön omuza vurur , ayrica omurgayada gereksiz yük biner.bilerek olmasada istem disi olarak assayukari bende böyle yapiyorum hareketi tam hissetmek icin[DOUBLEPOST=1424357689][/DOUBLEPOST]Dur surda bi etiketliyimde gelsin
@doxux
üstadim bütün ihtiyarlar buraya toplandik,belki baslik gözünden kacmistir,senide yorumlarinla Burda görmek isteriz,yanlis olmasin sende ihtiyarsin diye felan degil:)engin bilgini bizden mahrum etmeyesin diye:)
saygilar
Hahah, selam @Bekci . Başlığı görmüştüm. Mesajım bulunsun da damlarım sonra.

herkese selamlar. bugun bacak ve karın idmanim vardı herzamanki gibi pertim cıktı. Yarinda sirt idmanim var fakat By Loos arkadasimin dedigi gibi bacak idmanindan sonra vucudun toparlanmasi uzun oluyor bide onun uzerine yikici bir sirt idmani tam verimli gecmiyor. Onumuzdeki haftadan itibaren bunu degistiricem.

Bu arada bugun idmandan sonra tüm bir kelle söğüş yedim :) arasira iyi oluyor tavsiye ederim :)

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

herkese selamlar. bugun bacak ve karın idmanim vardı herzamanki gibi pertim cıktı. Yarinda sirt idmanim var fakat By Loos arkadasimin dedigi gibi bacak idmanindan sonra vucudun toparlanmasi uzun oluyor bide onun uzerine yikici bir sirt idmani tam verimli gecmiyor. Onumuzdeki haftadan itibaren bunu degistiricem.

Bu arada bugun idmandan sonra tüm bir kelle söğüş yedim :) arasira iyi oluyor tavsiye ederim :)

Bacak gününde karin calismanda cok mantikli degil,bacak calisirken zaten karin yeterince calisiyor,karini öncesinde yapsan bacakdan verim alamazsin sonrasinda yapmaksa zaten yorulmus olan karin kaslarini ve vücudunu daha cok hirpalamaktan baska bir ise yaramaz,bacak günü sadece bacak caslis.

Bacak gününde karin calismanda cok mantikli degil,bacak calisirken zaten karin yeterince calisiyor,karini öncesinde yapsan bacakdan verim alamazsin sonrasinda yapmaksa zaten yorulmus olan karin kaslarini ve vücudunu daha cok hirpalamaktan baska bir ise yaramaz,bacak günü sadece bacak caslis.
Definitely [emoji4]

Sic Semper Tyrannis

@Bekçi'nin de dediği gibi omurga ne kadar dik o kadar iyi, lateral raise'de her ne kadar ikincil etki alnında olan kaslar var ise de (clavicular deltoid, trapezius transverse, trapezius ascending) birincil hedef deltoid acromial kabaca yan omuzdur....

Eski tüfekler burda toplanmış demek :)
Bende düzenli olarak 5 senedir spor yapıyorum ve dikkatli besleniyorum. Öyle hardcore çalışmıyorum. 40 yaşındayım ve herhangi bir sakatlıkta toparlanmak zaten uzun sürüyor. Amacım yağsız fit bir vücuda sahip olmak. Zaten görüntüm öyle. 48 beden takım elbise içine çok rahat giriyorum. Boyum 181 kilom 72.
Ancak yıllardır gıpta ettiğim sixpacklerim yok tabiki. Her kış bu yaza çıkaracağım diyorum ama salona gidince yorucu geçen antremanlar sonunda karın çalışmaktan kaytarıyorum :)
Son birkaç aydır evi taşıdığım için sürekli gittiğim ve alışık olduğum salondan ve düzenden uzaklaştım.
Sitenin sosyal tesisini kullanıyorum. Aslında çoğu makine var ama spor salonu havasımı yok yoksa benmi motive olamadım bilmiyorum. Performansım iyice düştü :)
Eve yakın yerde 2 adet Mac Fit var. Sanırım birine yazılacağım ve yeniden yaz için six pack hedefimi günceme alacağım :)

Ahaha güzel başlık olmuş ☺ Side lateral e öyle çok kafayı takmayın, çalışırken sallanmayın yeter. Önden alın, yandan kaldırın, yukarıda bekleyin aşağıda bekleyin vs. sizin için en verimli olanı bulun.
Ve o omurgaya, sakatlığa falan da kafayı çok takmayın ağır çalışın doğru çalışın.

Ahaha güzel başlık olmuş ☺ Side lateral e öyle çok kafayı takmayın, çalışırken sallanmayın yeter. Önden alın, yandan kaldırın, yukarıda bekleyin aşağıda bekleyin vs. sizin için en verimli olanı bulun.
Ve o omurgaya, sakatlığa falan da kafayı çok takmayın ağır çalışın doğru çalışın.
Hocam hoşgeldiniz,sizde geldikten sonra biz kartalozların sırtı yere gelmez:)
Başlık gerçekten güzel,yönetimden sabitlenmesini talep ettik ama sanırım uygun görülmedi,sağlık olsun:)

önemli olan hareketin yapılış sırasında vurmak istediğin bölgeyi tam anlamıyla hissedebilmek. Bir çok insana garip geliyor bu sporu yapanların spor yaparken ayna karşısında yapmaları. ya da setleri tamamladıktan sonra ayna karşısında poz vermeleri. Ancak hem istenilen bölgenin yoğun olarak çalışıp çalışmadığını, hem de motivasyonun artması anlamında ayna karşısında olmak güzel.

Bizim yaşımızda az ve öz nokta atışı yapacak bazı egzersizler lazım :)
Şu karın bölgesi için en etkili olacak 3 hareket ve bunların sıralaması lazım.
Siz hangilerini yapıyorsunuz?

Bizim yaşımızda az ve öz nokta atışı yapacak bazı egzersizler lazım :)
Şu karın bölgesi için en etkili olacak 3 hareket ve bunların sıralaması lazım.
Siz hangilerini yapıyorsunuz?

Ben genelde plank, barfiks demirinde asili ayaklari karina ve bar demirine cekis ve crunch yapiyorum. Birde arada box jump yapiyorum hem kardio hem karin niyetine.

Back
Yukarı