3000 kalorilik diyet listesi yapabilecek olan ?

Merhaba ben 1.80 boyunda 51 kilo ve 17 yaşındayım foruma yeni üye oldum sayılır ilk mesajım bu :) yağsız bir vücuda sahibim cok fena zayıfım.

İnternette araştırdım kilo almam için 3000 kalori günlük harcamam lazımmis. Bende bi türlü bu diyeti hazırlayamadım.

Kahvaltıyı hazirladimda gerisi gelmedi. :)

Kahvaltı:

-100gr yulaf ezmesi + yarım bardak yağlı süt: 417 kalori.
-2 yumurta: 75 kalori.
-tahin pekmez,zeytin,peynir falan kahvaltıyı bu sekilde rahatça 500 kaloriyi gecti, bu alacağım günlük 3000 kaloriyi 6 öğün olarak almak istiyorum.

Genellikle bana günü 3000+ kaloriyle tamamlayacak 6 öğünden bir liste yaparsanız gercekten cok mutlu olurum herkese iyi geceler dilerim. (Not:ramazandan sonra başlayacağım bu diyete)

Aynı sorun bendede var kardeşim bende zayıfım . Benimde günlük 2800 kalori felan almam gerekıyor. Ramazandayız malum bu ay programı uygulayamayız . Ramazandan sonra uygulıcam bende .:)

Benim boy : 1.69 , kilo 50,5 yaş 16 :/

Programı bulmak zor gıbı gorunuyor eger bulursan banada söylemeyı unutma aynı sorun ıkımızdede var kardeşim :/ :)

sabah:

yağda 4 yumurta (tüm) + yarım ekmek + 1 büyük bardak süt

ara öğün:

1 tabak dövme pilavı + 1 muz + 1 büyük bardak süt

öğlen: (spordan önce)

200-300gr kırmızı et veya tavuk göğsü + 1 bardak portakal suyu

ara öğün: (spordan sonra)

100gr yulaf + 2 yumurta + 350ml süt + 1 muz (miksere kat hepsini karıştır iç)

akşam:

imkanin varsa pirinc ye yoksa evde ne yemek varsa onu yiyebilirsin. yemegin ustune bir elma ye. yatmadan 1 saat once 1 bardak sut ic ve 1 muz ye tamamdir. miden kuçuk oldugu icin yemek yemekte zorlanirsin bu yuzden ekmek yazdim

Ilk olarak günde kaç öğün yapacaksin bence bu ideal
Kahvalti 1000 kalori
Ogle 500 kalori
Ara 250 kalori
Akşam 1000 kalori
Gece 250 kalori
Ve günde 2 litre su iç bol bol süt iç ve yogurt ye

Back
Yukarı