33 Kg dumbell çalışma !

hareket aşırı yanlış

Arnold "Bir Vücutçunun Eğitimi" adlı kitabında konsantrasyon curl'u tam nizami 30kilo ile yaptığını yazmıştı.

Eskiden daha korkusuzdum ama sakatlıklardan dolayı yıllarım ziyan olunca, bu gibi şeyleri bir kereliğine bile yapmıyorum artık. Size de tavsiyem, asla denememeniz. Bir kez "cırt" diye bir sesi (hissi) kaslarınızda duyarsanız, yıllarınıza yazık olur.

Evet, sizinkisi cheating denemeyecek kadar kötü bir teknik ama en azından hatalı egzersiz nasıl olur sorusu için güzel bir yanıt.

Bir de, dumbell 33kilo değil gibi. 33lbs olmasın ?

http://www.gymper.com/wp-content/pics-exercise-workout//2010/06/bicep-concentration-curls.jpg

bu pozisyonda biraz kiloyu düşürerek çok daha nizami yapabileceğinizi düşünüyorum.concentration curl ayakta yapınca pek nizami olmuyor omuz geriye doğru gidiyor rowing yapar gibi sanki cheating den başka bir şey değil.20 kg ile resimdeki pozisyonda çok daha nizami şekilde yapabilirsiniz.

biraz daha gelişince arnold gibi standing concentration curl yaparsınız :)

http://www.smartweightgain.com/wp-content/uploads/2010/11/Arnold-standing-concentration-curls.jpg

Kanat mı çalışıyorsun kol mu çalışıyorsun yada benim göremediğim bir kas grubunumu çalıştırıyordun ?

Arkadaşlar off-topic olacak ama concertion curl de son setlerde genelde nizami yapamıyorum yarıya kadar çıkıyor acı ağrı yok sadece çıkaramıyorum gücüm kalmıyor sonra diğer elle çıkarıp aşağı indiriyrum ve kaldırmak için artık vücudumdan destek almam gerekiyor bu hareketi zimani yapıyorum ama son 2 sette bu oluyor başka konu açmak istemedim hemde nizami hareketle alakalı bir konu yardımcı olabilecek varmı ?

Arkadaşlar off-topic olacak ama concertion curl de son setlerde genelde nizami yapamıyorum yarıya kadar çıkıyor acı ağrı yok sadece çıkaramıyorum gücüm kalmıyor sonra diğer elle çıkarıp aşağı indiriyrum ve kaldırmak için artık vücudumdan destek almam gerekiyor bu hareketi zimani yapıyorum ama son 2 sette bu oluyor başka konu açmak istemedim hemde nizami hareketle alakalı bir konu yardımcı olabilecek varmı ?

ya çok ağır giriyorsun yada set sayısı fazladır.

cons. curl kaç set kaç tekrar yapıyorsun? kaç kg giriyorsun?

25x4 Concentration Curls (5kg)

programına baktım programındada yanlışlıklar var sanki neyse.

bir kere bu harekette tekrar sayısı çok ağırlık az :) ağırlığı artır 7-8 kg ye çıkar hatta 10 kg ye 8-10 tekrar yap.yada 6 tekrar yap 12 kg ile heavy duty yap.3 set yeterli.

---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

12-10-8-6
5 kg-7.5 kg-10 kg-12 kg

piramit giriyorum ama programım değişti şu an 12x4 giriyorum ağırlığı ise 7.5 la 10 arası ayarlıycam yeni programda umarım aynısı olmaz bunun nedeni ağır girmemmi sizce?

çok ağır giriyorsun.4 set fazla geliyor sana.3 sete indir 10-8-6 yap.ağırlığı artır 8 10 12 şeklinde ağırlığı artır bakalım ne olacak.

bu arada programın iyi değil.

12 tekrar 4 set 10 kg ile giremezsin :) 3 set 12 tekrar yap heavy duty yap ağırlığı indirirken kaldırırken yavaş yap set araları dinlenme ağırlığı artır ;)

benimde kafam karıştı şimdi :) abi 4 set giriyorsun ondan böyle oluyor bicepte 4 sete gerek yok zaten küçücük kas.

spor salonlarındada boyle tıpler var arkdaslarla guluyoruz sayenızde :D BU NEDIR YA AMACINIZ NE !!! STRONGEST MAN MI olacaksınız

Son düzenleyen: Moderatör:
konsantre bi hareket galiba kanat omuz biceps bilek :D her yere vurduğunu düşünüyorum

Sırf ''bakın ben bu kadar kaldırıyorum'' demek için çekilmiş bir video..

Videoda yapılan hareketin herhangi bir kas grubuna zedeleyici etkisinden başka bir faydası yok.. Kesinlikle bir bölgeyi düzgün şekilde çalıştırdığını söylemek zor.

Sıkıyosa 10 tekrar omuz press yapsanıza o dumblelar ile o zaman görelim 33 kg kaldırabiliyormusunuz :D

gereksız agırlık kaldırıcam dıye yanlıs yapılan bı hareket nizamı yapıp 1 kloyu kaldırmayı tercıh ederım

Yanlış yapılmış bir biceps hareketi olarak adlandıralım, olsun emek vermişsin.

Back
Yukarı