Karasan ın da dediği gibi her protenin emilimi faklı orandadır ama tüm proteinler yumurtaya endekslenmiştir çünkü emilimi %98(mükemmel protein)Barsaklarda emilimi verimli olmaz bence, sivi gida aldigin zaman bunun icerisinde lif yok, direkt olarak sivi giriyor midene, oradan barsaklara gecerken emilimde sıkıntı olacagini dusunuyorum.
Lifli gidalar, katı olarak sofrada yenen yemekler bence beslenmenin en azindan yüzde 70'lik bölümünü oluşturmalı, eğer bu orantı tersine dönerse, vücut alinan proteinin ne kadarını emip kullanabilir bilemiyorum.
Bu konuya cok bilimsel yaklasamiyorum, konunun kesin tibbi boyutunu bilemem ama hepimizin duydugu birsey, lifli, kati gidalarin daha iyi sindirildigi, bu dusunceden hareketle yazdim![]()
Her maddedeki proteini oluşturan aminoasitler farklıdır.sadece protein tozu işi çözmez orada vücudun kullandığı aminoasit işine yarayabilir fakat diğer aminoasitleride farklı besinlerden al ki vücutun diğer bolgelerindeki amino ihtiyaçları karşılansın
Başarılar!
Mit 1rotein tozları yemekten daha iyidir.
Protein tozlarını sindirmesi kolaydır.Hacim almak için hızlı sindirim önemlidir.Ancak bununla beraber tamamen hayvan kaynaklı proteinurta,kırmızı et ve balık eksiksiz aminoasit profiline sahiptir.Bazıları daha iyi aminoasit profiline sahiptir,belkide bu neden Jay Cutler'ın kırmızı et yemeden ciddi bir vücut yapılamayacağını söylemesini açıklar.Cutler ,beslenmesinden kırmızı eti çıkardığında hacim alamadığını ve kilolarını artıramadığını söylemekte.Bu kırmızı etin içindeki B vitamini,demir yada kreatinden mi?Belki.Buda muhtemelen yüksek aminoasit profillerinin protein sentezini artırdığını açıklar.İyi Hacim almak için sırf tozların üstüne beslenmenizi kurmayın.
Geniş bir besin portföyü oluşturup tozları sadece idmandan önce ve sonra yatmadan önce ve belki sabah kalkınca alın.Aldığınız protein ve aminoasit kaynaklarını yapabildiğiniz kadar değişken tutmaya özen gösterin,mesela bir gün tavuk diğer gün kırmızı et sonraki gün balık vb...)
kırmızı etin içindeki amioasit zenginliği ile whey karşılaştırılamaz bile
merak ettiğim bir konu var.Gün içinde tavuk fln yemesekde 4 kere protein tozu alsak işe yararmı.Yanında glutemine fln d alsak bca da dahil.Nasıl bir sonuç ortaya çıkar,???