Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
4 aydır sol kolum uyuşuk(karıncalı) 24 saat hep aynı
4 aydır sol kolum tamamen karıncalı ve 4 aydır hiç bişiy yapmıorum yüzüodum bıraktım doktora gittim tomografi sonucları normal cıktı sol kürek kemiğimin olduğu yerde bir yere bastırıldımı beynim den koluma kadar kamaşıyo doktor sırtındaki hassas noktaları sakatlamışsın falan filan dedi fizik tedaviye yolladı b hafta başlıcam size sorum aynı şekilde sakatlığı olan var mı ağırlık çalışmasında bir zararı olurmu 2 defa çalıştım göğüs ve bicep hafif ağrı oldu sırt ve omuz çalışamadım daha korkuyorum bir şey olur diye böle bir sakatlığı olan varsa bilgi verebilirmi ilk defa böle bişiy başıma gelio sinir sıkışması da yok B1 ve B6 vitamini kullanıyorum sinir sistemini kuvvetlendirsin diye bi yararını göremedim henüz duh
Bende kolum gelişmeye başladıktan sonra uyuşma arttı bayaa.Ama durduk yere değil.Eskiden ellerimi başımın altına tutacak şekilde koyardım yatarken uyuşmazdı bu aralar acayip uyuşuyor.Ama seninki kadar değil.
Bende kolum gelişmeye başladıktan sonra uyuşma arttı bayaa.Ama durduk yere değil.Eskiden ellerimi başımın altına tutacak şekilde koyardım yatarken uyuşmazdı bu aralar acayip uyuşuyor.Ama seninki kadar değil.
bu dediğin bendede oluyor.gece yataktan fırlıyorum kolumun acısına.öyle bi uyuşuyor ki koptu zannediyorum.meğerse üstüne yatmışım.3 ay ara vermek zorunda kaldım spora ve bu sorun ortadan kalktı.Bunun bir açıklaması var mı?
dirsekte ulnar sinir şıkışması vyae boyunda fıtık her ikisi de tek başına veya aynı anda ikisi azar azar (tomografide net görülmeyecek şekilde) meydana gelirse bahsettiğin semptomları yaşarsın. Uzman bir doktor eşliğinde fizik tedavi ve arızalı bölgeleri zorlayacak hareketlerden uzak durman gerekiyor. Eğer şanslıysan iyileşirsin yoksa ameliyat olmak zorunda kalabilirsin
boyun fıtığı olabilir. bunun için bir nöroşururji uzmanına yani beyin ve sinir cerrahına gidebilirsin... ama boyun fıtıgı yok baktılar diyosan ct de filan... herhangi bi bölgece sinirlerde sıkışma olmuştur... bunun için nöroloji uzmanına gitmeni tavsiye ederim... b vit kullanmaya devam et ..
yeterli miktarda sıvı ve mineral aldığından emin ol eğer sigara kullanıyosan kesinlikle bırakmanı öneririm. ve KARDİYOLARA da ağırlık ver ki dolaşım sistemin daha verimli olabilsin. ayrıca kalp damar yollarını besleyebilmen için yararlı bitkisel yağlar ve omega3-6 ( fındık, ceviz,badem) alımına dikkat et. extra olarak maddi durumun elverirse nitrik oksit de kullanabilirsin, bilindiği üzere kalp damar yollarını genişletiyor..
bu dediğin bendede oluyor.gece yataktan fırlıyorum kolumun acısına.öyle bi uyuşuyor ki koptu zannediyorum.meğerse üstüne yatmışım.3 ay ara vermek zorunda kaldım spora ve bu sorun ortadan kalktı.Bunun bir açıklaması var mı?
valla aynısı bendede vardı.bende istemeden ara verdim yaz boyunca bendede geçti.o uyuşukluk hakkaten tarif edilemez birşey elin kopcakmış gibi hissediyordum bende
Koldaki uyuşma problemini 3 yıl yaşamış biri olarak sorunun ne kadar ciddi olduğunu çok iyi biliyorum. Eğer kolunuzdaki uyuşma elinizdeki 4. ve 5. parmakta başlayıp dirseğinize kadar geliyorsa ulnar sinir sıkışması olabilir. Sizdeki problemin bu olup olmadığını şu şekilde öğrenebilirsiniz:
Örneğin sol kolunuzda uyuşma varsa sol kolunuzu bükmeden bir duvara koyun(avuç içiniz tamamen duvara değsin) ve sonra kafanızı sağa çevirin. Eğer canınız yanıyorsa ulnar sinir sıkışma olasılığı vardır.
Başka bir yol da tıpkı doktorların bacak reflekslerini test ettiği gibi parmağınızla dirseğinize hafif hızlıca dokunun. Eğer parmağınızla dirseğinizde tam olarak sinirin geçtiği yeri hedefleyebilirseniz bir anda ciddi bir acı hissedeceksiniz.
Ayrıca EMG testi ile sinirlerin impulse response'una bakıllarak sıkışma olup olmadığı hakkında bilgi edinilebilir.
Buna önlem olarak dirseğinizi büküp üzerine ağırlık vermeyin. Örneğin kitap okurken ya da arabadayken dirseğinizi bir yere dayamayın. Ayrıca ilk aşamada fizik tedavi doktoruna giderseniz size bir kol ateli verebilir. Bu atel kolu sabitleyerek bükülmesini önlüyor. Böylece gece uyurken kolunuzu bükmeniz engelleniyor. Ayrıca stretching hareketleri çok önemli çünkü sinirin sıkışması stretching ile engellenebiliyor.Zaten fizik tedavide bildiğiniz stretching hareketleri yaptırılıyor.(Forumda anlatılan triseps ve göğüs stretching hareketleri işinize yarayabilir ) Yine başka bir etkili yöntem ise gece yatmadan önce dirseğinize buz tutmak. Bu sizi biraz rahatlatır.
Gözünüzü korkutmak istemem ama son çare olan ameliyatta kolunuzun eskisinden çok daha kötü olma olasılığı var. Yani her ameliyat maalesef başarılı olmuyor. Siz en iyisi uyuşma olsun olmasın mutlaka ısınıp stretching hareketlerini yapın.Ayrıca sakatlanma bölümüne açtığım başlığı okumanız faydalı olabilir.
Sıkıntılı herkese geçmiş olsun.
Benzer sorunları yaşamak istemeyen yahut kontrollü tedavi gören herkesin forumumuzdaki kol gerdirmelerine ek olarak aşağıdaki hareketleride gerdirme programlarına dahil etmelerini ve her iki kollarına uygulamalarını öneririm.
Bu gerdirmeleri esnetme yapmadan 10 ila 25 saniye arasında yapmanızı öneririm. 25 çok gelebilir 15 gibi ortalama bir süreyle de iktifa edebilirsiniz. 10 saniye yapmak dahi sizi zorlarsa daha aşağıdan başlayabilirsiniz. Ama 5 saniyenin altına kesinlikle düşmeyin ve 10 saniyeye çıkartmaya çalışın.
Bu siteye ben forumdaki eski bir başlıktan ulaştım ve incelerken bu hareketleri görünce sevindim çünkü uygulanışını anlatmak problem olurdu.
Bunları dirsekleri kırma versiyonları hariç sürekli uygularım. Kol çalıştığım zamanlarda da set aralarında dinlenirken yaparım. Faydasını gördüğümü düşünüyorum.
(Yukarıdaki hareketleri bu işten anlayan biri bir şekilde sitemize yüklerse iyi olur belki de link verdiğim site bir kaç sene sonra göçer falan... Önlem almakta fayda var.)
maalesef benim 1 bucuk yıldır 24 saat hala kolum uyusuk emg fizik tedavi kalple ilgili testler tomografi herşeyi yaptırdım bişi bulamadı doktorlar nöroloğa gittim onda da bişi cıkmaddı ne olgunu anlayamadım
ayakda fransız ve alna trisepslerde dirsekleri zorladım şimdi el bileğim elektrikleniyor eğer kolu biraz kırıp yatarsam başparmak ve serçe parmak haricindeki yerler uyuşuyor sanki hafiften bilekte güç kaybıda var gibi ara verdim zaten 1haftadır. bu sinir sıkışması hakkında tecrübesi olanlar varsa tecrübelerini paylaşırsa güzel olur
genelnikle ulnar sinir sistemindeki bu sorunlar dirsekte başlar. omuzdan ele kadar kıvrımlı sinir uçları bir şerit gibi kemik aralarından devam eder tek açık yer dirseğiniz ve bilek. galiba dirşeğiniz ile elinizdeki açı 90 derece olduğu bir anda oluşan sinir şıkışmasından dolayı olduğu kanısındayım örneğin halter kaldırma. size tavsiyem bir fizik tedavi uzmanına görünmeniz yada bölgedeki ödem ve sıvı sıkışmasını almak için dirşeğinizi bol tuzlu su içerinde 5-15 dakika bekletmeniz. eğer bilekten bir şıkışma söz konusu ise sonuçlar daha kötü olabilir. sonuçta dirsekteki sinir şıkışması yoğun kemik olduğu için kendiliğindende geçebilir. herkesin başına gelebilir.ancak bilek kronik olabilir.
Aynı sorun bende de vardı yaklasık 6 ay boyunca sol serçe ve yüzük parmaklarımı hissedemiyordum o kadar şiddetli bi karıncalanma vardı. Boyun fıtığıdır kesin dediler o da çıkmadı. Aynı konuyu açan arkadaş gibi hiç bi şey bulamadılar. 1 yıl sonra hafiflemeye başladı ve şimdi tamamen yok oldu kolumu zorlasamda bişey olmuyor artık sanırım kurtuldum :=