En kısa zamanda fırsat bulduğumdaAntrenman tekniğinden bahsedicem demiştin bekleniyor![]()
Çok teşekkür ederimÖğrenmeye açık ve aç olunca insan gelişimide hızlı ve güzel oluyor tebrikler
Teşekkür ederimHocam bende 17 yaşındaıym 1 yaş geriden geliyorum, öncelikle değişim çok güzel ellerinize sağlık, soruma gelecek olursak son öğün konusunda napmalıyız, ben konuyu baştan aşağı okudum şu 600 gr pirinç mantığını kafada oturtamadım önceden beri ondan 150 gr karb gainer yolu alıyorum 200 gr da pirinç makarna yoluyla falan, kilom 85 yeterli midir arttırmalı mıyım? Son olarak ise gece son karbonhidrat alımı kaçta olmalı Ramazan geldiğinden biraz öğünler geç vakitlere kayıyor merak ettim de.
Boyum 1.86, boyuma göre almam gereken çok kütle olduğunun farkındayım ama bilgi açısından yeniyim bu sporda daha önce 7 ayım boşa gitti boş boş çalışıp beslenmemekten şimdi o boşluğu sağlam bir şekilde doldurmaya çalışıyorum hatalarımı fark ederek, günde 5 öğün yapıp karbonhidatı sabah ve gece yatmadan arası 3 öğüne paylaştırmak iyi bir fikir olabilir mi ?Teşekkür ederimPirinç konusundaki gramaj örnek amaçlı. Anlatmak istediğim yediğimiz miktar sabit olsa bile öğünleri arttırıp metabolizmayı aktif tutmak.
Normalde son öğünü yatmadan 2 saat önce yapmak en doğru kabul edileni ama Ramazan'da oruç, iftar, sahur derken işler hayli karışıyor. Kilo alma hedefin varsa yer yemez yatmak açısından sahur faydalı olabilir.
Ayrıca uykuda sindirim yavaşladığından daha geç sindirilebilen besinleri tercih etmeye özen gösterebilirsin.
Boyunu bilmediğim için kilon hakkında yorum yapamıyorum.![]()
Günlük ihtiyacın olan makroları hesaplayarak öğünlerine eşit olarak dağıt. Son öğünde bu miktarı biraz arttırabilirsin.Boyum 1.86, boyuma göre almam gereken çok kütle olduğunun farkındayım ama bilgi açısından yeniyim bu sporda daha önce 7 ayım boşa gitti boş boş çalışıp beslenmemekten şimdi o boşluğu sağlam bir şekilde doldurmaya çalışıyorum hatalarımı fark ederek, günde 5 öğün yapıp karbonhidatı sabah ve gece yatmadan arası 3 öğüne paylaştırmak iyi bir fikir olabilir mi ?