hayır düşük carb. kesinlikle kas yıkımına sebebiyet vermiyor birçok kişi ketojenik beslenme ile vucüt geliştirmeye başladı ki keto beslenenler 30gr civarı tüketiyor carb ı. özellikle lean bulk dedikleri yani yağlanmadan kas kazanmak için herkesin önerdiği 1 numaralı yöntem intermittent fasting. tr sitelerinde fazla bilgi yok ben bütün araştırmalarımı yabancı sitelerden ve videolardan yaptım. aslında bütün dünyada çok popüler ve çok eski bir beslenme tarzı ama disiplini gerektirdiği için hayatını ona adapte etmen gerekiyor. yağ yakma sürecini hızlandıracağını eminim. 20. saat açlığın sonunda sadece 1 bardak şekersiz,sütsüz sade kahve içerek spora gidiyorum ve enerjimde %1 bile kayıp yok aşırı dinç hissettiriyor bana artık üstelik aç karına yaptığım spor yağ yakımını inanılmaz hızlandırıyor.türkçe kaynakların çoğuna göre aç kalırsan kas kaybedersin, carb. tüketmezsen kaslanamazsın, yağ yersen yağlanırsın deniliyor ama yabancı kaynaklara göre tam tersi. iki taraftaki bilgileri kıyaslayınca verilen bilgilerdeki farklılıklara şaşırıyorum. neyse konuyu uzattım intermittent fasting +düşük carb. + yüksek protein + açlık periyodu sonunda idman yapmanın işleri nasıl hızlandıracağına inanamazsın. bunu şundan söylüyorum belini hali hazırda iyi derece inceltmişsin demekki sende disiplinli ve temiz şekilde besleniyorsun kendini o yaşam tarzına adapte ettiysen intermittent fasting sana hiç zor gelmez
evet protein tozu olarak optimum gold standart whey kullanıyorum süt ile günde 1 ölçek
bu arada şunuda eklemek istiyorum biz iki arkadaş başladık spora idmanlarımınızın %80 i beraber o başladığımızda %15-16 civarında yağ oranına sahipti. yani vucudu yağlı değildi o yüksek kalori ,ortalamanın bi tık üstü carb. ve benimle eşit miktarlarda protein ile besleniyor idman programımız da aynı ve ben düşük kalori ve carb. ile beslenmeme +günde 20 saat hiçbir şey yemiyor oluşuma rağmen ikimizin kas olarak gelişimi şu an aynı ekstra olarak ben birsürü yağdan kurtuldum o zaten yağsızdı.