Merhaba, önce kendi spor sürecimden bhsedeyim. 2001 Yılı Ocak ayından bu yana sigarayı bıraktıkma çalışmaları ile beraber önce yürüyüş sonra koşmaya başladım. bu durum öyle bir hale geldiki bu koşma olayı her hafta sonu Cumartesi pazar 5+5 km olarak mutlaka gerçekleşiyordu. Ben açık havada parkta koşuyordum ve hava koşulları ne olursa olsun (sıcak, soğuk, yağmur, kar) mutlaka koşuyordum. Şunuda hemen belirteyim yağmur altında koşmanın verdiği haz gerçekten inanılmaz...
2005 yılında iş ortamım değişince Cumartesi günleri koşamamaya başladım. Bende bugünkü eksikliği gidermek için s<dece pazarları 10km koşmayı denedim. 56dak. tek gün 10km koşmaya devam ettim. ama bu duruma dizlerim 2 ay dayandı ve ağrılar oluşunca önce 5km'ye sonrada yürüyüşe sonra da baktım ki bu iş sorun yaratacak dizlerimi dinlendirmeye karar verdim. Bu arada Vücut geliştirme çalışmalarına ufak ufak başladım. Vücudum kilo almaya müsait olduğu için ve spor yapmayı da gençliğimden buyana sevdiğim için bir şeyler yapmalıyım diye düşünüyordum.
Ve sağlıklı olmayı seviyorum. İlerleyen yaşlarımda daha dinç olmak istiyordum. Allah ömür verirse yaşayacağım yaşlılık hayatımı daha sağlıklı, dinç ve kaliteli (kimseye yük olmadan) yaşamayı istiyorum. Üniversite yıllarımda da VG e Judo 3 yıl yapmıştım. Neyse ben de ciddi olarak 2006 yılında Vg'ye internette bulduğun programlardan kendime program yaparak başladım. Fakat bende bir çok hatalar yaptım. Aşırı çalıştım. hem diyet yaptım hemde ağırlık çalıştım. Öyleki geçen yıl 77 kg'dan 72kg'a kadar düştüm. Aşırı kas yıkımına uğradım. Ama bunu yaparken kafamdaki düşünce önce yağları (özellikle karın bölgemdeki simit tamir edilen yağ halkası) yok edip sonra kas olarak kiloları geri almaktı. Ama kilolar , kaslar gitti fakat simit gitmedi
Bu başlığı açmaktaki amacıma gelince; gördümkü gelişimim çok zor ve geç oluyor. Acaba yaşımdan dolayımı, yoksa ben yine hatalar mı yapıyorum onu anlamak ve benimle aynı yaşta olan arkadaşlar ile bilgi paylaşımı yapmaktı. En son 31 günde 1inç kol gelişimi adlı programı uyguladım (oraya bu program le ilgili gelişimimi yazdım). Onda da istediğim gelişimi salayamadım.
Uzun sözün kısası umarım biz kırklıklar birbirimize, tabiiki gençlerinde yardım ve önerilerini de alarak birbirimize yardımcı oluruz.
Selam ve saygılarımla.