5 liraya 4 porsiyon iskender yapımı

qokhaninci

Yeni Üye
evet arkadaşlar anlatıyorum;

ilk önce bimden 3,5 liralık tavuk döner alıyoruz(zenginseniz dana döner alın diyecem zaten ne gerek var gidin yaptırın ).

sonra bir fırına uğrayıp bir lavaş alıyoruz.uzunundan.

sonra lavaşları kesıp tabakların içine diziyoruz.

ondan sonra dönerleri tavada kısık ateş pişiriyoruz.

sonra dönerleri ekmeklerin üzerine döşüyoruz

sonra üstüne yoğurtu boca ediyoruz

sonra salça ile .ok az bir miktar bitkisel yağı karıştırıp bir tavada ısıtıyoruz sos gibi yapıyoruz ve bunu da üzerine döküyoruz.
ve dolaptan çıkan le-ayran eşliginde 4 porsiyon iskender elde etmiş oluyoruz
hergün olmasada haftada 1 yenilebilecek bir şey
afiyet olsun

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:35 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:30 ----------

bi yorum yokmu ******** yazanda kabahat :d

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam ;

Bence madem bu tarz bir kaçamak yapacaksınız bence ;

2-3 haftada bir iskender yada mesela 2 büyük boy burger menü çok iyi bir kaçamak olur ve madem bimden kaçamak yapılacak bari hepsini yiyin :)

Bu arada burası sözlük değil o tarz bir yazım dili burada gereksiz .

Saygılarımla , Danny Boy ...

bunu yapmayı bilmeyen mutfağa girmesin zaten açık açık yazmışsın şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diye :D tavukla iskender olmaz kaçamak yapacaksan gidip lokantada yağsız yerlerinden kestir ekmeksiz ye..hergün yiyemezsin ama haftada 1 yada belirli aralıklarla yersin en fazlada zaten 15 tl iskender en kral yerde..

Sevgili servet19 ;

Öğrenci olması tabiri cahizse dandik yemekler yemeyi haklı kılmıyor , 5 tl ile mesela ;

250gr tavuk + kepekli lavaş + salata da yapabilirdi ,

Sonuçta hepimiz öğrenci olduk .

Sevgili servet19 ;

Öğrenci olması tabiri cahizse dandik yemekler yemeyi haklı kılmıyor , 5 tl ile mesela ;

sorun ne isde bide ayran alsın güzel gider ::D

kardeşim madem kaçamak yapacaksın haftada 1 yapcağına 3 haftada bir yap git şöyle bol tereyağlı bir double iskender ye et iskender mis gibi :) niye bu kadar uğraş veriyorsunki :D
:D ugraş felan yok ya çok basit bir şey ondan yazdım yani 15 20 dk da yapılabilecek bir şey belki daha çabuk :D
canım cekti gece gece :D
:d yaparsın şimdi :D
bunu yapmayı bilmeyen mutfağa girmesin zaten açık açık yazmışsın şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diye :D tavukla iskender olmaz kaçamak yapacaksan gidip lokantada yağsız yerlerinden kestir ekmeksiz ye..hergün yiyemezsin ama haftada 1 yada belirli aralıklarla yersin en fazlada zaten 15 tl iskender en kral yerde..

abicim ben sevmiyorum öyle lokanta yemeklerini hatta igreniyorum nedense kendi yaptıgım şeyler daha çok hoşuma gidiyor :D

adamın yas 19 öğrenci yemeği yapıyo isde ne var bunda :)

:D yani kardeş hem ekonomik yönden hemde zamandan kazanıyoruz ögrencinin halini bilen biliyor işte

ya bazı zeka seviyesi düşük olanlar illa muhalefet olmak istiyorlar da takan kim cevap bile vermiyorum :D

Birde salata yemek isteseydik salata yerdik

bak güzel arkadaşım.
tavuk döneri dışarıdan alıyorsun
pideyi adamlarda fırından alıyor
salçayı adamlarda senin gibi marketten alıyor

yani farkeden hiç bir şey yok dışarda yemiyenlerin takıntısı etlerinin kötü olması. ama sen kötü eti (emin değilim ama 3.5 tl lik dönerin eti nedir ki?) alıyorsun ve aynı malzemeleri katıyorsun buda ne damak zevkine nede mantığa uygun düşüyor

umarım anlatabilmişimdir sana afiyewt olsun ama kimsenin 5 tl ye iskender yapmaya çalışacağını sanmıyorum adam gibi parasını verir et döner yerler zaten 2 3 haftada bir kaçamak yapıyoruz onuda adam gibi yapalım

bak güzel arkadaşım.

yani farkeden hiç bir şey yok dışarda yemiyenlerin takıntısı etlerinin kötü olması. ama sen kötü eti (emin değilim ama 3.5 tl lik dönerin eti nedir ki?) alıyorsun ve aynı malzemeleri katıyorsun buda ne damak zevkine nede mantığa uygun düşüyor

umarım anlatabilmişimdir sana afiyewt olsun ama kimsenin 5 tl ye iskender yapmaya çalışacağını sanmıyorum adam gibi parasını verir et döner yerler zaten 2 3 haftada bir kaçamak yapıyoruz onuda adam gibi yapalım

******* ne uzattın benim dışarda yemememin sebebi yapılış ortamlarını sevmedigimdendir bimi de örnek verdim eti istedigin yerden alabilirsiniz ne taktın sevmediysen yapma zorlayan mı var al bunlarda yapanların resimleri damak zevki herkesin kendisindir kime ne

http://www.incicaps.com/c/lv6ogz2fm/
http://img525.imageshack.us/img525/3153/imgp2970b.jpg
http://www.incicaps.com/c/z66r4aa9m/
http://www.4gp.tw/bap/134046415910.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
bak güzel arkadaşım.

Açıkçası neden böyle bir tavır aldığınızı anlamış değilim arkadaşımız gayet güzel bir öneride bulunmuş isteyen yapar,isteyen yapmaz.

Konu baltalamak için yorum yazmayın !

teşekkürler kardeşim inş kırmızıyla yazdıgın yeri herkes anlamıştır tabi zeka seviiyeleri yetiyorsa :)

Çoğu konu altında çoğu insana laf çarptırıyorsun, bu tarz yakıştırmalar niyeyse hiç gözümden kaçmıyor.

Lütfen zeka seviyesi bazı şeylere yetmeyen arkadaşlarımız için üstün zekân ile foruma 5 liralık iskenderden daha fazlasını katta birşeyler öğrensinler.

Sevgili servet19 ;

Sayın Danny Boy öğrencilik yıllarımda cebimde 2 tl yi görünce sevinçten havalara uçan biriydim evdede sadece makarna piştiği günler oldu herkes tavuktu dönerdi hamburgerdi yiyemiyor eminim benim durumumda olanda çok vardı çok kötü günlerdi bazı yorumlarınızı okuyorum 5 tl ver günde ne olacak vs ama durum o kadar basit değil yani yanlış anlaşılmasın duygu sömürüsü yapmak değil amaç bir ekmekle çorbayla günlerini geçiren çok insan tanıdım zamanında çalışan kişiler örneğin adam kira ödüyor giyimi yemesi içmesi elde ne kalıyorki bunları sende biliyorsun amacım çok bilmişlik yapmak değil kesinlikle ama öğrencilik var birde öğrencilik var

Bursa da yaşayan biri olarak okurken üzüldüm açıkçası. Her tarife iskender demek iskender e hakaret etmek olur.

İyi bir yemek olabilir, tadı da iyi olabilir ama bu iskender olmaz. Bitkisel yağlı pide üstü tavuk döner olur.

Çok sık iskender yemem ama tadından iyi anlayan biri olarak önerim en azından bitkisel yağ yerine tereyağı kullanın. Altına pide döşenen her yemek iskender olmaz. Yoğurtlu kebap, kayhan usulü pideli köfte vs...

yaşamayanlar , bilmeyenler böyle konusur ancak ve tabi trol lük yapanlar da

karnının doyduguna şükredecegin zamanlar oluyor bunlar da diyor yok damak zevkiymiş vesayre işte herkes baba parası yiyemiyor sizin gibi herkes aynı şartları yaşayamıyor herkes bir degil siz de vardır onda yoktur yani yanlış anlaşılmasın hiç kimseya acınmak gibi olmasın ama sırf trollük yapmak için konuya gelenler var o zoruna gidiyor adamın

benimde açtıgım konunun amacı ekonomik ve zamanı fazla olmayanlar için bir alternatif bu yani hala takmanızı anlayamadım gene dedigim birilerinin bir yarası var galiba neyseeee

tartışmanın bir manası yok daha dogrusu anlamak istemeyenlerle tartışmanın manası yok .

e

Back
Yukarı