6. Ay fullbody

Selamlar arkadaşlar 6 aydır bu spor ile uğraşmaktayım. Başladığımda 83kg dım şuanda 87kg ım. Yağda azalma oldu boyum 1.95. Kolum 32cm den 35 oldu. Şuana kadar hep aynı programı yaptım. Ama 7 haftada bir değişmek gerekiyormuş.(tabii ağırlıklarım arttı.) . Yeni bir antreman programı arayışı içindeyim. Daha önce hiç squat ve deadlift yapmadım. Fullbody antreman önerir misiniz teşekkürler[DOUBLEPOST=1580580102][/DOUBLEPOST]Fullbody antreman yararlı olur mu?

6 ay ful body mi yaptınız anlamadım
hayır 6 aydır. 1. gün gögüs-biceps 2. gün bacak-sırt 3.gün omuz-triceps yaptım. ama hep aynı hareketleri yaptım değiştirmek lazımmış sanırım o yüzden yeni program arıyorum fullbody antreman yararlımıdır[DOUBLEPOST=1580581037][/DOUBLEPOST]program öneriniz varmıdır. squat ı öğrendim fakat deadlift yapmaktan çekiniyorum sorabileceğim bir kişi yok . program öneriniz var mıdır ve sizce kol gelişimi yetersiz mi teşekkürler.[DOUBLEPOST=1580582032][/DOUBLEPOST]göğüs ve bacakta çok eksik oldugumu düşünmüyorum fakat arka omuz sırt ve trapez kısmında eksik oldugumu düşünüyorum. kollarım çok fazla büyümemesine rağmen ilk başladıgımda 12.5kg barbell curl yapıyorken şuan 25kg yapabiliyorum. antreman programı konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Öncelikle beslenmeniz düzgün değilse beslenmenizi düzeltmelisiniz. Bu işin yüzde 70 beslenme kalanı ağırlık çalışma. Proteini vermezseniz kaslarını büyümez , ölçüleriniz ilerlemez

Kollar biraz geriden gelmiş, 6 ayda 3 cm den fazla koymanız lâzımdı. 1.5 ayda bir hareket leri değiştirmek lazım. Barla çalıştıysanız, dambılla yâda kablolu makinayı deneyebilirsiniz. Kasları şaşırtmak lazım aynı harekete belli bir süre sonra kaslar daha az tepki veriyor.
Full body severek çalışırım, şuan full body girmiyorum, itiş çekiş olarak böldüm.
Full body tavsiye ederim, ama iler seviye full body yapmanızı tavsiye ederim. Her kas grubundan birer hareket değil.

son 2-3 aydır yeterli protein almaya başladım. o zaman split yerine full body mi önerirsiniz. ama düşünüce sırttada lat pull down seated row omuzda trapez için bar çekiş felan çıkarmak istemiyorum[DOUBLEPOST=1580582641][/DOUBLEPOST]zaman sıkıntım yok[DOUBLEPOST=1580583252][/DOUBLEPOST]Upper-lower önerir misiniz haftada 4 gün gidebilirim. ve birde en önemli sorum deadlift yapmasam sorun olur mu karşılığı varmıdır teşekkürler

Son düzenleme:
Upper lower uygulamadım hiç , ilgimi hiç çekmedi.
Ama itiş ve çekiş günleri olarak böldüm, bir dolu bir boş gün olacak şekilde programım.

İtiş günlerim, göğüs 14 set, omuz 9 set , kalf 4 set ve ön bacak 3 set. Triceps 4 set.

Çekiş günlerim sırt 15 set, biceps 8 set, sumodeadlift 4 set, arka bacak 4 set.

Bir antrenmanda toplam 34 seti geçmemeye çalışıyorum.
Deadlift yapmak zorunda değilsin, bend e yapmıyordum, güvenli bulmuyordum, sumo deadlift normal deadliften daha güvenli ve kolay. Sumo yapıyorum sırt , kalça ve arka bacak çok güzel çalıştırır.

Squats 3
Bench Presses 3
Incline Presses 3
Wide-Grip Chins 3
Dumbell Row 3
Behind-the-Neck-Presses 3
Barbell Curls 3
Hammer Curl 3
Dips 3
V Bar Pusdown 3
Barbell Calf Raises 3

bu program için ne dersiniz ? uygun mudur haftanın 3 günü için

Güzel program. Bir gün bench press, bench fly, diğer gün incline press, incline fly yapabilirsin , kafana göre değiştir ama press ve fly ekle. Göğüs hareketinin birisi 4 set olsun.
Sırta dumbel row yerine tecrüben varsa barbel row yap , sırt hareketlerinin birinide 4 set e çıkar.

Omuzu geniş gösteren yan omuzlardır haftada 3 antrenman yapacaksan bunun 2 sini lateral raise yap birini omuza press yap. Enseye pres yapma sakatlanma riski yüksek.

Squat haftanın 3 günü yapmak zorunda değilsin , 2 günü yap , kalfıda aynı şekilde 2 günü yap. Eksık yaptığın günlerde squat yerine biceps ve triceps set sayını 4 e çıkarabilirsin. Aynı şekilde kalfı eksik yaptığın günlerde, kendini eksik gördüğün bir kas grubuna ağırlık verebilirsin. Ortalama max 34 sette bitsin, ben kalfları set olarak saymıyorum bile. 34 set ful body yi 50 dk da bitiriyordum. Yüksek tempo gerektirir ve çok yorar söyleyim. İlk defa ful body yapacaksanız göğüs sırt bunları tek harekete düşürebilirsiniz. Yoksa çok zorlar sizi.

Güzel program. Bir gün bench press, bench fly, diğer gün incline press, incline fly yapabilirsin , kafana göre değiştir ama press ve fly ekle. Göğüs hareketinin birisi 4 set olsun.
Sırta dumbel row yerine tecrüben varsa barbel row yap , sırt hareketlerinin birinide 4 set e çıkar.

Omuzu geniş gösteren yan omuzlardır haftada 3 antrenman yapacaksan bunun 2 sini lateral raise yap birini omuza press yap. Enseye pres yapma sakatlanma riski yüksek.

Squat haftanın 3 günü yapmak zorunda değilsin , 2 günü yap , kalfıda aynı şekilde 2 günü yap. Eksık yaptığın günlerde squat yerine biceps ve triceps set sayını 4 e çıkarabilirsin. Aynı şekilde kalfı eksik yaptığın günlerde, kendini eksik gördüğün bir kas grubuna ağırlık verebilirsin. Ortalama max 34 sette bitsin, ben kalfları set olarak saymıyorum bile. 34 set ful body yi 50 dk da bitiriyordum. Yüksek tempo gerektirir ve çok yorar söyleyim. İlk defa ful body yapacaksanız göğüs sırt bunları tek harekete düşürebilirsiniz. Yoksa çok zorlar sizi.
arka omuzum için ne önerirsiniz ön omuzdan ziyade arka omuz çalıştırmam lazım[DOUBLEPOST=1580663190][/DOUBLEPOST]barbell row güvenemiyorum oturarak row önerir misini dumbell yerine

10 hafta oldu ise değiştirmenin zamanı gelmiş.
Serbest ağırlığa geçin birazda serbest ağırlıkla yapın.
Bent over lateral raise yapın.
military press in yanına mı ekleyeyim onu[DOUBLEPOST=1580667100][/DOUBLEPOST]Squats 3
Bench Presses 3
Incline Presses 3
Wide-Grip Chins 3
Dumbell Row 3
Military Press 3 - yada bent over lateral raise
lateral raise 3
Barbell Curls 3
Hammer Curl 3
Dips 3
V Bar Pusdown 3
Barbell Calf Raises 3[DOUBLEPOST=1580667394][/DOUBLEPOST]1. GÜN
Squats 3
Bench Presses 3
Incline Presses 3
Wide-Grip Chins 3
Dumbell Row 4
Military Press 3
Barbell Curls 3
Hammer Curl 3
Dips 3
V Bar Pusdown 3
Barbell Calf Raises 3
2. GÜN
Squats 3
Bench Presses 3
Wide-Grip Chins 4
Dumbell Row 3
bent over lateral raise 3
lateral raise 3
Barbell Curls 3
Hammer Curl 3
Dips 3
V Bar Pusdown 3
Barbell Calf Raises 3
3.GÜN
Bench Presses 3
Wide-Grip Chins 4
Dumbell Row 3
Military Press 3
lateral raise 4
Barbell Curls 4
Hammer Curl 4
Dips 4
V Bar Pusdown 4

NASIL OLMUŞ

Son düzenleme:
Dips hareketini göğüsten sonraya koy istersen, çünki dips alt göğse iyi vurur ve aynı zamandada triceps sine sağlam vurur. Dipsten sonrasına da triceps hareketini ekleye bilirsin sıralamaya.

6 aylık bir geçmişiniz varmış, göğüse diğer günlerde de 2 hareketle tamamlayabilirsiniz bence.
Göğüse bir press bir fly hareketi iyi olur.
Tek hareket 3 set le anca ısınır göğüs kasınız

6 aylık bir geçmişiniz varmış, göğüse diğer günlerde de 2 hareketle tamamlayabilirsiniz bence.
Göğüse bir press bir fly hareketi iyi olur.
Tek hareket 3 set le anca ısınır göğüs kasınız
omuzlarım ileride onu geri çekmek istiyorum çok fazla göğüs çalışma demişlerdi. ondan son 2 aydır hiç göğüs çalışmamış olabilirim. ondan arka omuz arıyordum

Postur bozukluğu yâda kamburluk var sanırsam. 1.95 boyla kamburluk olur tahminimce.
evet ama dik olmak istiyorum. başlangıcıma göre bayaa bir düzelme var. birde bir şey daha soracağım ailem ile kalan bir öğrenciyim. sanırım günce 150gr a yakın protein almam gerekiyor fullbody de kaslar çok yorulacagından çok sorun olur mu günde hemen hemen alıyorum en az 130 felan

Back
Yukarı