80'lik vücut güzeli

Mestano

Yeni Üye
Avustralya'da düzenlenen erkekler arası vücut geliştirme şampiyonasına, 80 yaşındaki Ray Moon damgasını vurdu.

Melbourne kentinde düzenlenen ve katılımcıların kendi yaş gruplarında yarıştığı etkinlikte Moon "dinamik" görünümü yüzünden "60 yaş ve üstü" kategorisine alınıp birinci oldu. Kendinden 20 yaş küçüklerle podyuma çıktığı için "Gençlerle yarıştım" diye övünen Moon, aslında eski bir madalyalı vücut şampiyonu. Daha önce çocuk felcini yenmiş, açık kalp ameliyatı geçirmiş ve ciddi bir prostat problemi olan Moon, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: Sabah
 

Eklentiler

  • 62741p.jpg
    62741p.jpg
    20,7 KB · Görüntüleme: 714
  • 62743p.jpg
    62743p.jpg
    16,9 KB · Görüntüleme: 695
Maaşallah. Örnek olsun bazı yönlerden insanlara.

Ama 2. resimdeki donu örnek alınsın istemem :lol: o yaşta espri diye giymiş heralde.
 
Aklıma gelmişken söyliyeyim uzun yaşamakla ilgili.
Japonya'da 100 yaşını geçen insan sayısı 36 bini geçmiş
Yüzden 80'ninden fazlası bayanmış...
 
çok ilginç tıb dünyasını saşırtmıştır. bu yalta nasıl protein sentezi gerçekleştirmiş aklım hayalim almıyor ölmesi gereken hücreler yerine yenileri almış çok enteresan. yemesi nasıl acaba...?
 
Valla bu adamı bilmem de benim dedemde 80 yaşını geçmiş olmasına rağmen maaşallahı var. Vücut güzeli değil ama, neredeyse her istediğini yer. Gücü kuvveti de yaşına göre gayet yerindedir. Ön kolları da bu adamdan iyidir :lol:

Dediğim gibi neredeyse herşeyi yer ama tatlıyı falan kararında yer tabi ki. Yalnız bence -Allah devamlı kılsın- sağlığının sırrı yaşamındaki düzendir. Her sabah namaza kalkar mümkün mertebe 50m. ilerdeki camiiye gider tabi yaşlandıkça evde daha çok kılıyor özellikle soğuk kış geceleri. Geldikten sonra bir iki saat daha yatar. Güzel bir kahvaltı yapar, her gün süt içer yumurta yer tereyağ bile yer arada. Biberi şusu busu... Daha sonra evden çıkar 1-2 km. mesafede çarşıdaki dükkanına yollanır. Yolda büyük ihtimal onu bir araba alır almazsada sorun değil, yürür o. Çarşıda hububat bakliyat toptancısı tarzında bi dükkanı vardır. Gider orada oturur bu yaşına rağmen arada bi elini bişeylerin ucuna atabilir birşeye kızdıysa veya canı istediyse :) 5 vakit namazında dindar bir insandır, yaz kış demez abdestini alır bununda sağlığında etkisi olabilir. Öğlen fazla bişey yemez.

Akşam ezanı saatlerinde muhakkak evde sofrasının başındadır. Akşamla yatsı arasında 1 bilemedin 2 bardak çay içer, yatsı namazı için camiiye gider. Döndüğünde hazırlanan yatağına girer bazen yatmadan meyve falan yediği olur ve bu döngü böyle devam eder, milim şaşmaz.

Çok nadiren yatsıdan sonra yatmaz sevdiği bir misafir falan olursa. Bence sağlığının sırrı bu düzenidir.

Allah uzun ömürler versin canım dedeme :) Asabi adamdır ama çok severim.
 
Son düzenleme:
benim dedem de 2000 yılında vefat edene kadar çok düzenli bir hayat sürmüştü.vefat ettiğinde 86 yaşındaydı.gençliğinden beri 5 vakit namaz kılan bir hacıydı.vefat ettiği seneye kadar ciddi bir rahatsızlığı olmadı.1 senede hızlı bir inişe geçti.fakat 85 yaşında bile hala tüm dişleri sapasağlam yerindeydi,bir kaç dolgusu vardı sadece.ben bu 80 yaşındaki adamın yerinde olsam hiç zorlamazdım kendimi o yaşta.ağırlık kaldırmak yerine yürüyüş yapmak 80 yaşındaki birisi için daha uygundur bence.gider ayak hırs yapmanın ne lüzumu var ki.
 
Aslında İslamın temel gayesi manevi yönlü olsa da maddesel faydalarına da bakmak gerekli. Salt allah'a yakın olmanın verdiği iç huzur, görevini yerine getirmenin vermiş olduğu huşuyu göz ardı ediyorum...
Düzenli ve programlı olmak zorundasınız; çünkü günü belli saat dilimlerine bölmek zorunda oluğunuz 5 ayrı vakitiniz var. Günde 5 defa belli başlı hareketleri yapıyorsunuz ki bu hareketler aktif spor yapamayanlar için hayat kurtaran niteliktedir. Eğer camiye gitme gibi bir alışkanlığınız varsa bu bir parça sosyal yönünüze de yansıyacaktır. Her daim tertemiz olmak ve giyinmek zorundasınız. Bilincinizi inanç miktarınıza göre boşaltacak ve dingin bir kafayla başınızı yastığa koyacaksınız. Alkol, sigara ve diğer uğuşturucu etkisi olan kimyasallardan uzak duracak ve bedeninize özen göstereceksiniz.
Yİne de sağlığın mihenk taşı düzen ve spordur. Metabolizmayı bozmadan, herşeyi dozajında yiyip yaşayarak sağlık bir hayat sürmek, genetik ve çevresel faktörler olmadığı takdirde hepimiz için mümkündür...
Benim asıl odaklanmak istediğim nokta uzun yıllar yaşamak değil, fazla çile çekmeden bu dünyayı terketmektir. Fazla çileden kastım da beni -halk arasında sökel olarak tabir edilen- elden ve ayaktan düşer bir halde yaşamaya mahkum olmaktır. ..
 
yanılmıyorsam Namık Ekin 77 yaşında ve hala rekor denemeleri yapıyor.su altında en uzun süre kalma ,karadenizden akdenize yüzme gibi.vücudu çoğu gençten daha iyi.
işin özün ne olursa olsun hangi tür olursa olsun bir sporla ilgilenmek,düzenli yaşam ve dengeli beslenme
 
yanılmıyorsam Namık Ekin 77 yaşında ve hala rekor denemeleri yapıyor.su altında en uzun süre kalma ,karadenizden akdenize yüzme gibi.vücudu çoğu gençten daha iyi.
işin özün ne olursa olsun hangi tür olursa olsun bir sporla ilgilenmek,düzenli yaşam ve dengeli beslenme

Suyun altından çıkmadan bizim yakadan Kıbras'a geçmişti. O da Namık Ekin'di sanırım...
 
Back
Yukarı