95 kiloyum nasıl zayıflarım?(lütfen yardım)

Arkadaşlar 1.86 boyunda 20yasında 95 kiloyum psikolojik rahatsızlığımdan ötürü ilaç kullanıyorum.(kilolu olmamda etkili olabilir)rahatsızlığımdan önce diyet ve spor yaptım 107 kilodan 78 kiloya inmistim daha sonrasında ilaçlardan ötürü 95 kilo oldum.
1)Sizce nasıl bir beslenme yolu izlemeliyim?
2)Low carb ya da ketojenik diyet mi uygulamalıyım?
3)günlük almam gereken kalori ne kadar olmalı ornegin 2000 mi 1300 mu?
4)ana öğünlerde yesillikli salata yesem zayıflarmıyım?

Şimdiden teşekkürler yorum yapacak olan herkese

Dostum ben 1.78m yim
Yasim 17
Kilom 92 den. 76 ya düşürdüm ancak ideal kilo 70 72 tekrar baslicam
Bence benim yaptigim hataya dusme ve mutlaka haftada enaz 3 4 kere tempolu yuruyus ya da kosuya cik 40 dk dan az surmesin her gecen gun arttır
Belli bölgede yaglannalara yonelik squat,mekik , yan planck , twist gibi hareketler lazim olursa arastir uygula
Proteini cokca almaya calis butun islenmis paketli gidalardan,
Abur cubur, hazir patates kizartmalari vs. Uzak dur kaloriyi de 1400 den az alma kendi ihtiyacina bagli olarak 500 daha az alabilirsin ben bu rakami ideal buldugum icin soyluyorum
Onun disinda karbonhidrat alacaksan dogal yollarla al , haşlanmış patates, ve diger sağlıklı besleyici besinler gibi
Ama fazlaya kacma
Sabah en iyisi 2-3 haşlanmış yumurta ekmeksiz ye (ekmek hazimsizlik yapiyor onun yerine az miktar ceviz findik gibi besinler ya da marul da alabilirsin)
Bu sekilde ilerle ama hep ayni besinlerle besleme kendini ve 10 gunde 1
Sevdigin cok istediğin biseyi olcusuyle ye ve programini ilerlet sana net soyluyorum 3 ay yapsan buyuk sonuclar elde edersin

Bol su icmeyi unutma ama antrenman oncesi degil sonrasinda almaya calis vucut fazladan ter olarak yine su atmasin.

Yine de daha iyi bilen abilerim de cevaplarlarsa daha iyi olur.

Benimde kalan kiloyu verip yaza kadar bel basen yağlarından kurtulmamla yazin fitness ya da baska bir spor dalina girme düşüncem var ancak egitimden dolayi sıkışığım bu aralar

Kolay gelsin

Back
Yukarı