Önümüzdeki 1 hafta boyunca ağırlıkları biraz düşürüp, tamamen kaslarını hissetmeye çalışarak yavaş bir tempoda tekrarlarını yapmanı öneririm. Mesela Cable Fly yaparken gerekirse gözlerini kapat, göğüs kaslarına zihnen odaklan. Zaten eloğlu buna "mind muscle connetcion" diyor. Böyle deyince çok havalı oldu ama işte özetle "kas zihin bağlantısı".
Ben de ilk zamanlarımda pek hissedemezdim. Sonra yaklaşık birkaç hafta boyunca ağır çalışmak yerine hafif kilolarda kaslarımı hissetmeye odaklandım. Bisiklete binmek gibi, bir kez öğrendikten sonra gerisi geliyor. O zamandan beri uzun yıllar geçti, hangi hareketi yaparsam yapayım o kas grubunu direkt hissediyorum.
Edit: Neden kiloları düşür dedim, çünkü hafif kilolayla en iyi formu oturtmaya çalışmalısın önce. Kası hissedememek büyük problem değil ancak hiç hissetmemek bir problem. Örneğin lat pulldown setlerimin başında hissetmeyebilirim ancak 3-5 tekrar sonrası sırtımda ve zorlarsam bicepslerimde ciddi bir yanma oluşuyor. Bu noktada hareketi yavaş ve kontrollü bir şekilde yapmak çok önemli.
Dip not: Bir çok insan biraz daha ağır kilo uğruna hareketin formundan çalar ya da çok fazla "çalma" yapar. Özellikle Biceps Curl hareketinde... Çok az insan görmüşümdür sadece bicepslerini kullanarak o barı kaldıran. Bir sürü insan genelde ya momentum kullanır ya da omuzlarını dahil eder. 30 kiloyla yapma, 10 kiloyla yap gerekirse ama sadece o bicepsler çalışsın. Öbür türlü zaten gelişmiyorsun...