AĞIRLIKLAR SÜREKLİ ARTIYOR AMA...

Xealia

Üye
Arkadaşlar başlıkta dediğim gibi ağırlıklar ve kütlem sürekli artıyor mesela 1 aydır spor yapıyorum spora başlamadan önce ağırlığım 72 idi şuan ise 74.5 beslenmeme çok dikkat ediyorum yağlı yiyeceklerden uzak duruyorum kilo başına 2 gram protein alıyorum ama gel gelelim antremanda kası hissetmeye çalıştığımda ise olmuyor. Hissedemiyorum arkadaşlar çok nadir hissediyorum mesela kol antremanını hissedebiliyorum gene az buçuk. Göğüs hissetmiyorum, sırt hissetmiyorum bunların sebebi nedir nefes kontrolü ile alakalı olabilir mi?

Dostum şimdi benim hissetmediğim bölgeler sırt, göğüs, triceps hissettiğim bölgeler bacak,karın,biceps, omuz (omuzu fazla hissetmiyorum ama hissediyorum gene) sende paylaşırmısın rica etsem
Birçok sebebi olabilir. Genelde kaldırdığın ağırlıklar yanlıştır ya da formun yanlıştır. İkiside bir kası hissetmeni engelleyecek faktörler. Misal halatla tricepsi hissetmiyorsan %90 ihtimalle formun yanlıştır diyebilirim.

Birçok sebebi olabilir. Genelde kaldırdığın ağırlıklar yanlıştır ya da formun yanlıştır. İkiside bir kası hissetmeni engelleyecek faktörler. Misal halatla tricepsi hissetmiyorsan %90 ihtimalle formun yanlıştır diyebilirim.
Ama haraketi yanlış yapsam büyümenin de olmaması lazım değil mi?

Ama haraketi yanlış yapsam büyümenin de olmaması lazım değil mi?

Hareketi yanlış yapsanda büyümeni engelleyen durum değil. Yani 5 kg kaldırabileceğin yerde 10 kg triceps çalışırsan 5 kgmını omzunla 5 kgmını tricepsinle kaldırırsın. Yine büyür hareket olduğundan. Düzgün form çok önemli. Eğer formun yanlışsa hareketleri iyice öğrenmeni öneririm.

Doğru formda ve doğru kiloda çalışıldığında bir kası hissetmeme ihtimali yoktur. Hissedemiyorum diyorsanız bu iki hususu düzeltmeniz gerekir.

Sırt bence hissedilmesi en zor kas grubu. Doğru formda ve yaavaşça yaparak hissetmeye başladım ben. Özellikle row ve pulldownda.

Önümüzdeki 1 hafta boyunca ağırlıkları biraz düşürüp, tamamen kaslarını hissetmeye çalışarak yavaş bir tempoda tekrarlarını yapmanı öneririm. Mesela Cable Fly yaparken gerekirse gözlerini kapat, göğüs kaslarına zihnen odaklan. Zaten eloğlu buna "mind muscle connetcion" diyor. Böyle deyince çok havalı oldu ama işte özetle "kas zihin bağlantısı".

Ben de ilk zamanlarımda pek hissedemezdim. Sonra yaklaşık birkaç hafta boyunca ağır çalışmak yerine hafif kilolarda kaslarımı hissetmeye odaklandım. Bisiklete binmek gibi, bir kez öğrendikten sonra gerisi geliyor. O zamandan beri uzun yıllar geçti, hangi hareketi yaparsam yapayım o kas grubunu direkt hissediyorum.

Edit: Neden kiloları düşür dedim, çünkü hafif kilolayla en iyi formu oturtmaya çalışmalısın önce. Kası hissedememek büyük problem değil ancak hiç hissetmemek bir problem. Örneğin lat pulldown setlerimin başında hissetmeyebilirim ancak 3-5 tekrar sonrası sırtımda ve zorlarsam bicepslerimde ciddi bir yanma oluşuyor. Bu noktada hareketi yavaş ve kontrollü bir şekilde yapmak çok önemli.

Dip not: Bir çok insan biraz daha ağır kilo uğruna hareketin formundan çalar ya da çok fazla "çalma" yapar. Özellikle Biceps Curl hareketinde... Çok az insan görmüşümdür sadece bicepslerini kullanarak o barı kaldıran. Bir sürü insan genelde ya momentum kullanır ya da omuzlarını dahil eder. 30 kiloyla yapma, 10 kiloyla yap gerekirse ama sadece o bicepsler çalışsın. Öbür türlü zaten gelişmiyorsun...

Back
Yukarı