Ağırlığı sonuna kadar itince ağırlığı neremizle taşıyoruz??

Arkadaşlar spor yaparken kafama bişey takıldı. Her harekette aynı olay var. Pressten örnek verelim, yüksek ağırlık giriyoruz itene kadar canımız çıkıyor ama komple ittikten sonra, kollarımız düz konuma geldiğinde ağırlık kuş gibi hafifliyor sanki ağırlık yokmuş gibi. O bölümde ağırlığı kaldıran vücudumuzun neresi anlamadım

Press hareketlerinde egzersizin peak noktasına gelindiğinde pasif hareket sayılır kuvveti birincil olarak eklem ve kemikler taşır tıpkı ayakta durduğunda kuvveti kemik ve eklemlerinin taşıması gibi ikincil olarak ise press hareketlerinde skapula retraksiyon durumuna gelir ve skapula retraksiyonunu rotator cuff kasları stabilite eder.

Press hareketlerinde egzersizin peak noktasına gelindiğinde pasif hareket sayılır kuvveti birincil olarak eklem ve kemikler taşır tıpkı ayakta durduğunda kuvveti kemik ve eklemlerinin taşıması gibi ikincil olarak ise press hareketlerinde skapula retraksiyon durumuna gelir ve skapula retraksiyonunu rotator cuff kasları stabilite eder.
Anladım hocam cevabın için teşekkürler, kafama çok takılmıştı bu konu ve bir cevap da bulamamıştım internette

Back
Yukarı