Ağırlık Arttırmada Sıkıntı Çekiyorum

Merhaba forum ahalisi,

Fitnessa başlayalı 4 ay oldu ancak son 2.5 aydır düzenli gidiyorum diyebilirim. Başladığım ağırlıklara göre bir artış sağladım, hareketleri doğru formunda yapmayı öğrendim ancak son 2-3 haftadır bulunduğum ağırlıktan yukarı çıkmakta oldukça zorlanıyorum. Başlangıçta 3x12 ile başlamıştım, sonra 5x6 ve 4x8 denedim ancak 3x12 kadar iyi çalıştırdığını düşünmediğimden (en azından benim ağırlıklarımla) tekrardan bu hafta 3x12'ye döndüm.

Kilo 105, boy 198. Besin olarak ağırlıklı protein almaya çalışıyorum, karbonhidrat da olabildiğince alıyorum (antrenman sabahı protein ağırlıklı ve karbonhidrat ağırlıklı bir öğle yemeği, antrenmandan 1 saat kadar önce badem, filtre kahve vs. akşam antrenmandan 1-2 saat sonra da 350g tavuk göğsü ve 4-5 dilip uno light ekmek tüketiyorum). Antrenman olmayan günlerde genelde yine protein almaya özen göstersem de makro hesabı yapacak kadar dikkat etmiyorum.

Antrenman ise klasik bir fullbody: Squat(25kg halterle-kendi ağırlığım çok olduğundan abartmıyorum) - Dumbell Bench Press(16kg-16kg) - Pull Down (28.5kg) - Shoulder Press (14kg-14kg) - Barbell Curl(straight bar 25kg) - Triceps Extensions (24kg)

Şimdi şunu söyleyebilirim ki 4 ay önce de aynı kilodaydım, ağırlık arttırmayı başarabildiğime göre ve kilom değişmediğine göre muhtemelen kas oranım artmış yağ oranım azalmıştır diye düşünüyorum aynı kiloda olduğuma göre ancak progressive overload sağlamak için ağırlık arttırmak istediğimde yeterli tekrarı çıkartamıyorum. Bu noktada nerde hata yaptığımı bulamıyorum. Spor sonrası aynaya baktığımda yağ oranından ötürü müdür bilmiyorum ama omuzlar ve kollar hariç net bir gelişim göremiyorum başka bi bölgemde. O bölgelerdeki gelişim de pumptan ibaret mi emin değilim :)

Off günlerdeki beslenmeyi daha da düzene oturtsam bile çok faydası olacağını düşünmüyorum. Bunun haricinde tavsiyelere açığım.

Teşekkürler.

ben ağırlık arttırmak istediğim zamanlar 1-2 ay kadar düşük tekrar aralığında yüksek set sayılarında çalışıyorum, mantığına yatıyorsa denemeni öneririm ama unutma tek doğru yok.

Vücudunun şeklini değişmesini görmek istiyorsan yağ oranını düşürmen gerekli bu konuda çok aceleci olma, tartıdan uzak dur , giydiğin pantolonlar bol gelmeye başlıyorsa isterse tartı aynı kalsın sıkıntı yok , yağ oranın yüksekse ki yüksek sanırım karbonhidrat olayını minumuma çek , ekmek light olunca bişey değişmiyor :) senin yerinde olsam karbonhidrat ihtiyacı günde 100-150 gr lapa pirinç pilavından alırım başka birşeyden değil , antremanlarını yaparken kalp ritmini sürekli yüksek tut (kalp krizi geçirecek kadar değil :) ) , ben senin yerinde olsam hem yağ yakmak hem de kas kazanmak için düşük ağırlık çok tekrar moduna geçerim (kalp ritmini yükseltir ) , antremanlarının sonunada 15-20 dk hiit kardio ekle, 1 saat sabit tempoda yürüyeceğine hızlı yavaş hızlı yavaş moduna geç, belli bir süre dediklerimi uygula sana yağ oranım %44 ken bana verdikleri diyet listesinide göndereyim ama antremanlarını sağlam yapmayı unutma , kalp ritmini düşürme, hareketler arası çok fazla dinlenme (30-45 sn yeterrli ) ...

1.ve 5. gün
1.öğün 1 tam haşlanmış +5 yumurta akı ,50 gr yulaf ezmesi (75ml süt yahut su ile yahut yogurt)
2.öğün 25 gr çiğ badem , kullanıyorsan yarım ölçek whey protein tozu
3.öğün 200gr hindi yahut tavuk göğsü , 100gr esmer pirinç (yağsız)
4.öğün 160-175 gr ton balığı , 200 gr brokoli/ıspanak/semizotu seç
5.Öğün 200 gr hindi yada tavuk göğsü ,salata,roka,marul

2.ve 6.gün
1.Öğün 1 tam haşlanmış +5 yumurta akı ,55 gr yulaf ezmesi (75ml süt yahut su ile yahut yogurt)
2.öğün 25 gr çiğ badem , kullanıyorsan yarım ölçek whey protein tozu
3.öğün 200gr hindi yahut tavuk göğsü , 120gr esmer pirinç (yağsız)
4.öğün 160-175 gr ton balığı , 200 gr brokoli/ıspanak/semizotu seç
5.Öğün 200 gr hindi yada tavuk göğsü ,salata,roka,marul

3.gün
1.öğün 1 tam haşlanmış +5 yumurta akı ,60 gr yulaf ezmesi (75ml süt yahut su ile yahut yogurt)
2.öğün 1 adet yeşil elma ve whey protein tozu
3.öğün 200gr hindi yahut tavuk göğsü , 150gr esmer pirinç yada kepekli makarna (yağsız)
4.öğün 200 gr yağsız köfte , 250 gr ıspanak,semiz otu,100 gr yağsız yoğurt
5.öğün 200 gr tavuk göğsü,salata

4.gün
1öğün 1 tam haşlanmış +5 yumurta akı ,75 gr yulaf ezmesi (75ml süt yahut su ile yahut yogurt) ,2 dilim buğday ekmeği, yarım muz
2.öğün 25 gr ceviz içi
3.öğün 200gr hindi/tavuk göğsü , 200 gr kepekli makarna
4.öğün 200 gr hindi göğüs , 150 gr brokoli
5 öğün 150 gr somon balığı, salata,100 gr esmer pirinç

Back
Yukarı