Ağırlık arttırmak ve bilek antremanı önemlimidir ?

mox1c

Üye
Merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacak ağırlık artırma tekniği nasıl olmadı, birde ağırlık kaldırmak için bilek çalışma önemlimidir ?

Ben normalde 5-6 ay fitnessla ilgileniyorum hoca ilkte makinede çalışma yönlendirmişti fakat ben aynı şeyleri yapmaktan sıkıldığımdan normal bar ve dumbell gibi programlar uygulamak istediğim
1.gün sırt arka kol
2.gün göğüs biceps
3.gün omuz bacak
4.gün cardio karın arka kol
5.gün göğüs biceps
Önceden kilo verme çalışıyordum fakat verdiğim kiloları iki kattını aldım şimdi iste tam gaz bu işe devam etmeye çalışıcam fakat bu programlarda ağırlık artırma yollarını anlatırmısınız.

Mesela bench press girdiğimde 7.5 kg yapıyorum 10 dan yukarsı sıkıntı kafama çok takıldı bu ağırlıkları kaldırırkende bileklerim çok sızlıyor fikirlerinizi bekliyorum

Bench press yaparken bileğin sızlıyorsa harekette bir yanlış olabilir. Ağırlık seçerken örneğin 8 tekrar yapacaksan 9. tekrarı çıkartamayacağın ağırlığı tavsiye edenler var. Haftalık %10 artışı tavsiye eden var vs vs. Artışta ki en önemli konu hareket formunu bozmayacağın miktarda olması

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

klasik hocadan çok bilen vatandaş profili...kardeşim programın külliyen yanlış zaten...adam sana o sakatlıkları yaşama diye makinelerde çalış demiş...daha tendonların eklemlerin güçlenmemiş kafana göre program yapmışın...e gelip bu doğrumu diye soruyosun...burdaki adamlar zaten hoca değil...zaten işi bilen adam yazdığın programı yırtar atar.

Back
Yukarı