Ağırlık kaldırırken titreme

Babayani

Üye
Herkese bol sporlar dilerim sormak istedigim bir konu var. Hafif kiloda yada agir kiloda farketmiyor agirlik kaldirirken titriyorum tekrar yaparken sebebini bilen var mi veyahut bilgisi olan

Özel bir sağlık sorunun yoksa zamanla geçer. Olabilir böyle şeyler. Doğru formda çalışmaya uğraş ve devam et. Kemik sağlığına ve eklem hareketlerinin hızına dikkat et.

Herkese bol sporlar dilerim sormak istedigim bir konu var. Hafif kiloda yada agir kiloda farketmiyor agirlik kaldirirken titriyorum tekrar yaparken sebebini bilen var mi veyahut bilgisi olan

Merhaba, 3 durumda olabilir :
1-)Eğer antrenman hacmi çok fazlaysa son hareketlerde bu tip durumlar olabilir.
2-)Uzun süreli açlık ile birlikte antrenman yapmanızdan olabilir.
3-)Stabilizatör kasların güçsüzlüğünden olabilir(bu durum genelde hafif ağırlıklarda gözükmez ama bir ihtimal olarak yazdım), bu durum şöyle ortaya çıkabiliyor; misal kişi uzun süre Smith Machine'de press çalışıyor diyelim, daha sonrasında serbest ağırlığa geçiyor bu durumda dengelemekte zorlanıyor titremeler olabiliyor.

Tabi bu dediklerim belli bir süredir böyle devam ediyorsa böyle, eğer ağırlık çalışmasına başlayalı 1 ay olmamışsa geçici bir durum gibi görünüyor.

Back
Yukarı