Ağırlık kaldırmada zorlanıyorum ne önerirsiniz

Hocalarım spora başlıyalı yaklasık 1 ay felan oldu ama hep sabit ağırlıkları kaldırabiliyorum 90 dan fazla mesela ağırlık kaldıramıyorum zorlanıyorum daha fazla ağırlık taşımak için napmam gerek acaba

Bu 40 dakikalık koşu , ağırlık kaldırmaya başlamadan önce ısınma amaçlı mı yapılıyor ?

yanlis yapiyorsun 40dk isinma olmaz isincaksan 2-3 dk isin sonra agirlik calismasina gec. en son kosucaksan kos.. sen direk arabanin motorunu yuksek hararet de calistiriyorsun tam hizlanacagin zaman benzinin bitiyor boyle dusun.

yanlis yapiyorsun 40dk isinma olmaz isincaksan 2-3 dk isin sonra agirlik calismasina gec. en son kosucaksan kos.. sen direk arabanin motorunu yuksek hararet de calistiriyorsun tam hizlanacagin zaman benzinin bitiyor boyle dusun.

Ordaki hoca öyle söyledi hocam bende bişi diyemedim haklısınınız hocam

Antrenmandan 2 saat önce karbonhidrat ağırlıklı bir öğün alıyor musun? Boy,yaş ve kilo bilgilerini verebilir misin? Büyük ihtimalle hocan başlangıçta senin için kardio ağırlıklı antrenmanı uygun görmüş. Bu yüzden özellikle ilk aylar ağırlıkları arttıramadım diye üzülmemelisin. Antranörünle bu durumu paylaşırsan sana gerekli izahı yapacaktır diye düşünüyorum. Bu 40dk dan sonra yaptığın antrenman programındaki set ve tekrar sayıları nasıl?

Isinma sekli yapicagin agirlik antremanin aynisi olmali. Soyle ornek vereyim 10 ar kilodan 4 hareketmi yapican her hareketi bi 3-5 kilodan birer set yap ondan sonra 10 kilo ile normal antremanina basla.

Antrenmandan 2 saat önce karbonhidrat ağırlıklı bir öğün alıyor musun? Boy,yaş ve kilo bilgilerini verebilir misin? Büyük ihtimalle hocan başlangıçta senin için kardio ağırlıklı antrenmanı uygun görmüş. Bu yüzden özellikle ilk aylar ağırlıkları arttıramadım diye üzülmemelisin. Antranörünle bu durumu paylaşırsan sana gerekli izahı yapacaktır diye düşünüyorum. Bu 40dk dan sonra yaptığın antrenman programındaki set ve tekrar sayıları nasıl?
Yaş 21 boy 1.75 kilo 75 halter hariç hepsini yapıyorum nerdeyse[DOUBLEPOST=1514993538][/DOUBLEPOST]
Isinma sekli yapicagin agirlik antremanin aynisi olmali. Soyle ornek vereyim 10 ar kilodan 4 hareketmi yapican her hareketi bi 3-5 kilodan birer set yap ondan sonra 10 kilo ile normal antremanina basla.

Yani ne kadar ısınırsam o kadarmı ağırlık taşımalıyım

Arkadaşım açma germe diye ısınma hareketleri vardır. Isınmak için bu ısınma hareketlerini yap.[DOUBLEPOST=1514994698][/DOUBLEPOST]Isınacam diye ne 40 dakika koşulur ne de şu kadar bu kadar ağırlık kaldırılır. Isınmak için ısınma hareketlerini yap. O hareketler ne diye de sorma. 10 saniyede internetten bulursun.

Error verdim kardes ne demek istedin, benil yazdigimdan ne anladin merak ettim.

:D .

Hocam misal şöyle düşün ısınmayı :

Dumbell Bench Press yapacağız diyelim ve sette 40kg ile yapacağız diyelim
Setlere başlamadan önce alıyoruz elimize 20kg'yi ve hareketin aynısını 15 tekrar yapıyoruz.

Sonra Dumbell Fly yapacağız diyelim eğer 25kg ile çalışıyorsak setlere başlamadan önce aynı hareketi 15 tekrar 12,5kg ile 1 set yapıyoruz.

Setlere başlamadan önce alıyoruz elimize 20kg'yi ve hareketin aynısını 15 tekrar yapıyoruz.

Sonra Dumbell Fly yapacağız diyelim eğer 25kg ile çalışıyorsak setlere başlamadan önce aynı hareketi 15 tekrar 12,5kg ile 1 set yapıyoruz.

Teşşekür ederim hocam

Benim yerime ozetlediginiz icin saol dostum.

Back
Yukarı