MARCY MWB 544 Hakkında Detaylı Yorum
Selam arkadaşlar.. MARCY MWB 544 ürün kodlu ağırlık sehpası 9 kasım akşam elime ulaştıktan 5 saat sonra ilk izlenimlerimi akratıyorum.
Öncelikle belirtmek istiyorum ki, makine çok kötü ve kalitesiz değil.Özellikle minderler çok kaliteli. Bu paraya evde böyle bir alete sahip olmak makul, fakaaaaaat....
Ürünü sipariş etmeden önce, aletin resimlerinden anladığım kadarıyla edindiğim kötü izlenimler ve uykularımı kaçıran "acabalarım" ve korkularımın hepsi biiir biiir ortaya çıktı.. fazlasıyla..
1. Direklerin arası şaka gibi; sadece 46 cm. genişliğinde. Barı, barı havada tutan tutacakların dışından kavramanız gerekiyor. (Dar olduğunu tahmin ediyordum fakat bu kadarını hayal bile edemezdim)
2. Yanında gelen bar ve z barların her biri sadece 2şer kilo ağırlığında ve içi boş (boru gibi). Düz bar da 132. cm gibi kısa bir bar olduğu için, barı tutacakların dışından ancak avuç içlerinizin genişliği kadar bir alanda kavramak zorundasınız. Ve kesinlikle rahat değil, ellerinizi kıstırmaız an meselesi.DİKKAT! Direklerin arasından tutarak çalışmak zaten mükün değil, tekrar ediyorum direkler arası genişliği ölçtüm ve sadece 46. cm.
3. Barı direklerin üstünde tutan ve resimde de görebileceğiniz çıkıntılar direğin içindeki bir delikten sizin öylece soktuğunuz bir parça. Yerinden çıkma ihtimali pek yoksa da, direklerin üstünde bulunan bir çatal, barı yerleştirmek için daha iyi olurdu. Yüksek ağırlıklarla çalışacaksanız barı yerine bırakırken sertçe bırakmamanızı öneririm. En iyisi yavaşça bırakın.
4. Barların, hafif ve avuç içine oturacak kadar geniş olmayan uyduruk borular olması, disk ağırlıkların içindeki genişliğin de bardan biraz daha geniş olması nedeniyle çalışma esnasında ağırlıklar, tekerlek gibi rastgele öne arkaya dönerek dengeyi bozmakta. Aynı zamanda barın avuç içinde de dömesine, daha sıkı kavrayarak barı sabit tutma yönteminin denenmesinde ise avuç içlerinde tahriş ve ağrıya sebep olmakta.(çünkü bar çok hafif)
5. Yanlardaki kelebek kolların, ağırlık sehpasını fonksiyonel gösterip ticari olarak satışları arttırmaktan başka hiç bir fonksiyonu yok. Kesinlikle çok kötü bir mühendislik ve tasarım hatası. Kelebeklerden bir beklentiniz olmasın.
6. Leg curl yaparken bacaklar 90 dereceye kadar kıvrılabiliyor, çünkü leg curl minderinin borusunun içine girmesi için ana sehpaya koyulan giriş, leg curl hareketinin yalnızca bu açıya kadar devam edebilmesine imkan veriyor. Halbuki leg curl hareketinin bacaklar tamamen katlanana ve topuklar kalçalara varana kadar devam etmesi gerekir.
7. Leg cırl ve leg extension için ayakların tutup kaldırdığı silindir süngerlerin sardığı boru biraz kısa, çok rahat değil, yalnızca idare eder diyebilirim.
8. Bacak çalışmaları için eklenen ekipmanlar nedeniyle sehpa yerden biraz yüksekte durmak üzere tasarlanmış. Boyum 1.85 olmasına rağmen sehpaya yattığımda ve barı kaldırdığımda belimin altında bir boşluk oluşuyor. Çok sıkıntı vermese pek alışamadım. Bu arada bacak çalışma ekipmanı olan diğer aletlerde de bu durum bu şekilde olacaktır sanırsam.
9.Sırt minderinin yatay ve yukarı açılı durmasını sağlayan, direklerin arasından geçen boruyu, direklerin içinden her sokup çıkardığınızda delikler boruyu ciddi şekilde çizip boyasını direk olarsak sıyırıyor. Her gün bir yatay bir de dikey bench press çalışması için o boruyu iki kere direklerin arasında yer değiştirmeniz gerektiğinden, o boru hemencik estetik görüntüsünü kaybedecektir.
10. 100 kilo gibi çok yüksek ağırlıklarla çalışmak üzere tasarlandığını hiç zannetmiyorum. Alet sağlam görünmesine ve sert profilden üretilmiş olmasına rağmen, verdikleri bu barla yüksek ağırlıklarla çalışıp o uyduruk tutacaklara o barı bırakmak istemezdim.
11. VEEEEE aletin en bomba faulü. Ağırlık takıp çıkartırken barların dengesini kaybedip düşmemesi için direklerin üstünde tasarlanmış, klepçe gibi hiç bir güvenlik aracı bulunmuyor. Bar da çok hafif olduğu için, yanında verilen ağırlıklardan 25lbs (11kg.) lık en büyük ağırlığı barın bir ucuna taktığınızda bar kesinlikle dengede durmyor ve direk olarak devrilme hareketine geçiyor. Tek başınıza iseniz barın bir ucundan tutup öbür ucuna diğer elinizle ağırlığı takmanız gerekli.
Eğer maddi imkanınız var ise MARCY MWB-765 AĞIRLIK SEHPASI
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=355454&productid=spormwb765
yanında aynı kiloda ağırlıklar ile çok daha sağlam ve 6 kilo ağırlıkta olan 182 cm'lik bir barı siparişe eklediğinizde, biraz daha şişienkargo ücretiyle toplam fitay 600 milyon gibi bir rakama ulaşıyor.
Yok benim o kadar param yok diyorsanız, size sipariş verdiğim günün gecesinde, böyle uyduruktan olduklarından habersiz olarak sırf iki tane bedava bar veriyor diye sipariş iptal ve değişikliğinde bulunmaktan son anda vazgeçtiğim şu ürünü tavsiye ederim.
MARCY CB-200 AĞIRLIK SEHPASI
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=355454&productid=sporcb200
Direkler arası yayla gibi 120 cm genişliğinde (üstte verdiğim modelle aynı genişlikte olduğunu internette yaptığım araştırmalardan öğrendim). işe yaramaz kelebek kolları yok. Gayet sade ve fonksiyonel bir alet. Aynı kiloda ağrlık ve 182 cm lik sağlam bir bar ie birlikte sipariş ettiğinizde MARCY WMB 544 ile aynı fiyata denk geliyor. Şansım olsa anında değiştirmek isterdim. Son anda saatlerce düşünüp vageçtiğim sipariş değişikliğini yapmadığım ve vazgeçtiğim için çok üzgünüm şimdi. Aldığım bu model, salonda yıllarca çalıştığım sehpalardan sonra benim için fazlasıyla kusurlu ve rahatsız bir alet