dudaeva´isimli üyeden Alıntı
arkadaşım bu işlerden anlayan biri isen kendin yapmanı yahut anlayan bir arkadaşına yaptırmanı öneririm.. ben kipa da satılan sehbadan aldım arkadaşımda almak istiyordu fakat bittiği için alamadı.. Ürünün kurulmuşunu evde görünce ben bunun aynısını yaparım dedi.. Ben pek ihtimal vermedim ölçüleri aldı aleti inceledi falan.. ertesi günü yapım için gereken malzemeleri almaya beraber gittik.. Profil satan bir yerden iki boy profil aldık.. (2 ye böldürmeniz gerekiyor yoksa taşınması zor) ayakkabı malzemeleri satan biryerden derisini aldık. koltukçudanda süngerini.. elemanın bu sehbadan 2 tane yapması 4 gününü (günde 1-2 saat) aldı ve bu malzemelerin hepsi 65 liraya mal oldu.. 65 liraya 2 adet bench pres sehbası ve birde düz sehba çıkarttı.. birini arkadaşın birine sattı diğerini kendi kullanıyor.. hatta düz sehbayıda açık arttırma sitesinin birinde satışa sundu.. diyeceğim meslek lisesi mezunuysanız ve elinizde kaynak makinası var ise uğraşmaya değer.. Çünkü markalı sehba fiyatları uçuyor.. 300 lira para kolay kazanılmıyor.. sehbanın birinin 30-35 liraya mal olduğunu düşünürsek çok fahiş fiyatlarla satılıyor bu malzemeler kargo parasınıda unutmamak lazım..
ben meslek lisesi mezunuyum fakat elektrik bölümü okudum. bu yüzden sehpayı kendim yapma gibi bir durumum söz konusu değil. arkadaşını gerçekten tebrik ederim fakat ben onun kadar cesaretli olamazdım. ayrıca arkadaşını tanısaydım 60 tl ye bench sehpasını ondan alırdım
dudaeva nikli arkadaşım beni konudan haberdar etti. ama fiyat konusunda yanılmış okadar düşük fiyatlara mal olmuş olsaydı şuan köseyi dönmek üzereydim.

o fiyatlara bulabilen veya yaptırabillen varsa bende birkaçtane alırım. kipada 80 tl ye satıldı kapıp kapış millet birbirine girdi. maliyetine yakın bir satıştı. üsterlik okadarda iyi değil kaçırdım diye üzülenler varsa içi rahat olsun. çok dar bir alet yapmışlar ağırlığı kaldırdığınızda atıp tekrar geniç tutmanız gerekiyor.. 80 tl ye satılma sebebi zannedersem hatalı yapılmış olmasından kaynaklanıyor..
neyse konuya döneyim 1 hafta önce enson sattığım ürün 90 tl ye gitti balıkesir içinde ola bir olay bu kargo maliyeti 0 ve nakliyede bana ait olduğundan bu fiyata verdim.
bodyforumtr üyelerine kıyak yaparız. kargoya verecekleri miktarıda düşünerek 75 tl ye hazırlarım satışlar gittigidiyor üzerinden olur.. konuyla ilgilenen arkadaşlara duyurulur... yaklaşık kargo ücreti 16 bilemedin 17)
düz sehpa isteyen varsa şu anda elimde bir tane kaldı piyasada 60 bende 45 forum üyelerine kıyak 40 tl kargo alıcıya ait. (bunun kargo ücretide 11-12) civarında ptt den gönderiyorum ço düşük fiyatlara..
diğer kargo şirketleri 30+40 tl ye götürüyor..