Ağırlık Sehpası Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cqi9999
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lander,

linkte koyduğun istonasyon yerine şunu alabilirsin;
http://www.voitbayi.com/Dynamic-1000-Agirlik-Merkezi/Ozellik?PID=209

farklı sitelerde daha da ucuza bulabilirsin diye düşünüyorum. Ben 450 liraya almıştım.

senin verdiğin linkteki üründe 40kg plaka mevcut. bu üründe 65 kg. Önemli bir fark.

Yalnız benim şahsi düşüncem belirttiğim amaca asıl hizmet edecek ürün, koşu bandı ya da cross trainer olacaktır. Benim tavsiyem cross trainer.

Ben ilk olarak düz yani yükseklik ayarı olmayan bir sehpa almıştım fakat daha sonra forumdan arkadaşların telkinleriyle ayarlanabilir bir sehpa aldım.Ev tipi ürünlerde başlıca 2 problem var

1. Sehpanın barbell koyulan taşıyıcılarının arası çok dar olması problemi nedeniyle barı; ya olması gerekenden dar veyahut olması gerekenden daha geniş tutmak zorunda kalabilirsiniz.

2. Sehpanın maksimum taşıyacağı ağırlıgın(kullanıcı+ağırlık) 100 120 kg bandında olması ki bu sınır çok ta yeterli değil.Yani malzeme kalitesi yeterli değil.

Bu açıdan hakkını vererek çalışacaksanız 150 200 lira civarında ki sehpaları önermem ama eğer üstüne oturup gazete okuyacaksanız durmayın alın.

Piyasanın taban fiyatını oluşturan ürünler yukarda yazdığım 2 temel problemi de yaşatır size.Ben bir süredir araştırıyorum bugun Voit T 700 de karar kıldım hem katlanabilir olması hem kurulu ölçülerinin özellikle genişlik anlamında diğer ürünlerden farklı olması tercihim de etkili oldu.Ayrıca 5cm kalınlığında profil e sahip.Şu an piyasa da 400 liraya satılıyor 2. el uygun fiyata denk getirirseniz kaçırmayın.

Son olarak alacağınız ürünlerin kurulu ölçüsüne dikkat edin, bu size geniş veya dar olması konusunda fikir verebilir

evde 1 sene boyunca ağırlık çalıştım.sehpam activa ac-670 idi. evde ağırlık çalışacak arkadaşlara özelliklede ağır kilolar ile çalışacak arkadaşlara bu sehpayı öneriyorum. sehpada çalıştığım max ağırlık 100 k.g + ben 85 k.g toplamda 185 k.g idi. son derece sağlam bir sehpadır araştırın.ayrıca son 2 senedir salona devam ettiğimden sehpamıda satıyorum:) reklam gibi oldu ama sorun benden alınması falan değil öneri olarak değerlendirin. sehpa katlanabilir olduğundan bir köşeye konulduğunda neredeyse bir sandalye kadar yer kaplıyor. açıldığında ise bir canavara dönüşüyor:) çok ama çok sağlam bir sehpadır kendisi. bana kalırsa 300-400 k.g ağırlık taşıyabilir rahatlıkla. alt göğüs ve üst göğüs içinde ayarlanabilir olması bunun yanında bar ı koyduğunuz mekanizmanında yükseklik ayarının yapılabilir olması muhteşem.benden bu kadar...

evde 1 sene boyunca ağırlık çalıştım.sehpam activa ac-670 idi. evde ağırlık çalışacak arkadaşlara özelliklede ağır kilolar ile çalışacak arkadaşlara bu sehpayı öneriyorum. sehpada çalıştığım max ağırlık 100 k.g + ben 85 k.g toplamda 185 k.g idi. son derece sağlam bir sehpadır araştırın.ayrıca son 2 senedir salona devam ettiğimden sehpamıda satıyorum:) reklam gibi oldu ama sorun benden alınması falan değil öneri olarak değerlendirin. sehpa katlanabilir olduğundan bir köşeye konulduğunda neredeyse bir sandalye kadar yer kaplıyor. açıldığında ise bir canavara dönüşüyor:) çok ama çok sağlam bir sehpadır kendisi. bana kalırsa 300-400 k.g ağırlık taşıyabilir rahatlıkla. alt göğüs ve üst göğüs içinde ayarlanabilir olması bunun yanında bar ı koyduğunuz mekanizmanında yükseklik ayarının yapılabilir olması muhteşem.benden bu kadar...

merhaba hala satışta mı ürününüz ve nerede ikamet ediyorsunuz:D

merhaba hala satışta mı ürününüz ve nerede ikamet ediyorsunuz:D

setimi sattım ben...dediğim gibi reklam yapmak için yazmadım buraya sehpa tavsiyesi olarak yazdım.200-300 tl aralığında alınabilecek en iyi sehpa bence budur... çok araştırmıştım zamanında aynı fiyat ağralığında bir sürü markanın benzer sehpaları var fakat en sağlamı bu bence. 2. el olarak bulursanız 150-200 tl civarında alınabilir fiyatını sonuna kadar hakeder.

Her ne olursa olsun aleti görmeden , üzerine yatıp deneme yapmadan almayın.
Ben ac-670 aldım sağlam bir ürün kesinlikle bundan emin olabilirsiniz.
Ancak her ürün ergonomik olarak herkese uygun değil.
Bunu dikkatlerinize sunarım.

Selamlar..

hocam yorum için teşekkür ederim
burada deneyip alabileceğim bi yer olmadığı için mecbur netten almak zorundayım
benim korktuğum kısım bazı sehpalarda boy sıkıntısı yaşanmış
bende de boy var biraz 1.88 kadar :)
bunlardan kullanan varsa boy uyumu için yorum almak istiyorum

sizin sehpada gayet güzelmiş
profil olarak delta nın profili gibi hatta daha kalın

ama beni deltaya iten dumbbell preacher curl hareketleri için aparatı olması

Hazır bu konu en üstte yeni konu açmamayım dedim :) Arkadaşlar yaklaşık 7-8 ay spor salonuna devam ettim. Ama artık sürekli salona gidip gelebilecek durumda değilim + yakında taşınacağım için spora ara vermek istemiyorum bu süreçte. Bu yüzden eve dumbell seti ve ağırlık sehpası almak istiyorum. Ama ağırlık sehpası konusunda bir türlü karar veremedim.

İlk önce en fonksiyonlusu olduğu için bunu alacaktım : http://www.****************/liste/d...s.aspx?productId=spordyn122&categoryId=355454

Ama stoklarda kalmadığı için alamadım. Sonra stoklara yeni gelen şu ürünü gördüm ilk üründen 2 fazla fonksiyonu var : http://www.****************/liste/d...spx?productId=spordelta8500&categoryId=355454

Ama yorumlara baktığımda sehpa kısmının kötü olduğu ve iki askı arasının kısa olduğunu yazmışlar. Acaba yaklaşık bu fiyatlarda (50-60 lira fazlası da olabilir) önerdiğiniz bi ürün var mı ya da ikinci yazdığım ürünü daha önceden kullanan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim :)

Linkler çıkmıyor galiba ya da bana gözükmüyor. Her ihtimale karşı yazayım :)

İlk ürün : Dynamic HM006
İkinci ürün : Delta Force Your Capacity Multi-Fonksiyonel Deluxe Ağırlık Sehpası – 8500

Son düzenleme:
76060211425066763.jpg

Adler BH-615 Ağırlık Sehpası
bu sehpa resimde gördügüm kadarıyla ayak genişligi olarak iyi geldi kullanan varsa yorumlarını yazabilirmi

Beyler tüm yazılanları okudum işin aslı çok sağlam bi fonksiyonel bench press ve bacak hareketleri için gerçekten en az 500 lirayı gözden çıkarmak gerek ve tabiki evinde yerin varsa 3 gündür düşünüyorum, evim büyük diil ve özel sektör de çalıştığım için özellikle bu aralar yeni bi iş taşınma faslım olabilir ama kafayıda takmış durumdayım illa bi tane almak istiyorum. 1.71 boyunda ve 70 kiloyum piyasayı araştırıyorum malzeme kaliteli olsun die voit düşünüyorum ne de olsa delta dan fln iyidir die t700 modeli çok gereksiz gibi duruyo t600 modeli ise o fiyatlarda tabi 270 fln var. bu taşıma kapasitesi ile ilgili hiç mi bi bilgi olmaz şaşırdım valla en fazla 120 kilo olsa diorum. bunu almam mantıklımı acaba hani kullanan bi arkadaş vardı t600 maduruyum diodu :) beni anlmıştır umarım bana bişiler katar mı, salona gitmeye üşenen biri için( 3 vardiyalı çalışıyorum nevrim dönüyor) yanından geçerken çalışmaya cezbediyor mu bi cevap veren olursa sevinicem.

Adler-WB-811-Kelebekli-ustten-ce_3369_2.jpg

güzel bir sehpa fakat barın koyulacağı yerin ölçüsü 67 cm. eğer bench press'te avuçlarınızın arasındaki mesafe 70 ve üzeriyse -yani boyunuz 1.85 filan üstüyse- düşünmeden alın derim bu aleti oldukça sağlam. benim tam kavrayış noktama geliyor bar destekleri..

ya bir de istanbul'da bildiğiniz yok mu şöyle bir demirci bir sehpa yaptırsak bir de 2 ayrı bar tutma çubuğu.. mis gibi olur

Spor_619933.jpg
Spor_619931.jpg

Delta Attractive Power Multi-Fonksiyonel Deluxe Ağırlık Sehpası - 7001

sanırım en mantıklısı şöyle bir sehpa alıp demirciye de gidip ayarlanabilir rack yaptırtmak olacak..

Bende almayı dusunuyorum 2 aydır ama bir türlü sonuca varamadım

150 kg civarı tasıma kapasitesi olan ayarlanabılır ve bacak calısabılecegım bir sehpa lazım, önerileriniz nelerdir?

boyum 176

edit: http://www.****************/liste/a...oradlwb750&categoryId=355454&SKU=SPORADLWB750

135 kg max. kullanıcı agırlıgı var ve fiyatı çok iyi 200 tl. ayarlanabılıyor, bacak calısma ımkanı da var

ne dusunuyorsunuz bunun hakkında ( Adler WB-750 Ayarlanabilir Ağırlık Sehpası hepsiburada)

Son düzenleme:
Bende almayı dusunuyorum 2 aydır ama bir türlü sonuca varamadım

150 kg civarı tasıma kapasitesi olan ayarlanabılır ve bacak calısabılecegım bir sehpa lazım, önerileriniz nelerdir?

boyum 176

edit: http://www.****************/liste/a...oradlwb750&categoryId=355454&SKU=SPORADLWB750

135 kg max. kullanıcı agırlıgı var ve fiyatı çok iyi 200 tl. ayarlanabılıyor, bacak calısma ımkanı da var

ne dusunuyorsunuz bunun hakkında ( Adler WB-750 Ayarlanabilir Ağırlık Sehpası hepsiburada)

ürüne dikkatli bakarsan eğer yalnızca sehpası ayarlanabiliyor. barı koyduğun rack bölümünü bir ayarı yok. yani ya düz bench press'te rack yüksekte kalacak, ya da sehpayı 45 derecelik konuma getirdiğin incline bench press'Te alçakta kalacak. bench press hareketlerinde barı alırken ve koyarken dirseklerin kilitlenmesi çok önemli, dirseklerini kırdığın anda sakatlık riski ortaya çıkar. o yüzden bu tarz dönüşümlü ama rack bölümü sabit olan sehpaları sağlıklı bulmuyorum.

buna benzer bir adler sehpada da barı tutan dirseklerin arasındaki mesafe 68 cm'idi. mesela ben bench press'te barı tutarken iki elimin arasındaki mesafe buna çok yakın bir aralıkta oluyor. hal böyle olunca barı hareketi bitirdikten sonra rack a koyman büyük sorun yaratır. yani biraz daha geniş olsa rahatça koyarsın, ya da daha dar olsa dışardan kavrayarak yine rahatça koyarsın.

kelebek aparatları da külliyen yalan oluyor bu tarz aletlerin. onu zaten hiç düşünme bile..

bu sehpanın;
Spor_1087822.jpg

barı tutan dirsekleri arasındaki mesafe oldukça geniş -85cm- barı rahat rahat koyabilirsin.

ama bu tarz aletlerde en büyük sıkıntı satıcıların bilgisizliği. azami ağırlığı hakkında hiç bir bilgi yazmıyor, sadece bir forumda bir üye azami ağırlınının 140 150 kg olduğunu yazmış. oysa ki barın konduğu rackın kaldırabileceği azami ağırlık var, sehpanın kaldırabileceği kullanıcı ağırlığı var..

ben sirkeci'ye gittim sırf yerinde göreyim araştırayim diye. dükkan sahiplerine soruyorum "bu sehpanın taşıyabileceği azami ağırlığı nedir?" diye adam bana "olimpiyatlara hazırlanmıyorsan bu sehpa seni idare eder.." diyor.. öbür tarafta adler'in en ucuz sehpalarından birini soruyorum, adam bana sadece bar tutacağının 200 kg ı rahatlıkla kaldırabileceğini söylüyor -bundan önceki mesajlarımda var o sehpa-

özetle linkini verdiğim sehpa fena değil gibi görünüyor. bugün deltaspor'a sehpa hakkındaki sorularım üzerine bir mail attım. eğer bar tutacakları 80 90 kiloyu, sehpa da kullanıcıyla beraber 150 160 kiloyu kaldırabiliyorsa bunu alıcam direk. gelen cevaba göre buraya yazarım özelliklerini..

ürüne dikkatli bakarsan eğer yalnızca sehpası ayarlanabiliyor. barı koyduğun rack bölümünü bir ayarı yok. yani ya düz bench press'te rack yüksekte kalacak, ya da sehpayı 45 derecelik konuma getirdiğin incline bench press'Te alçakta kalacak. bench press hareketlerinde barı alırken ve koyarken dirseklerin kilitlenmesi çok önemli, dirseklerini kırdığın anda sakatlık riski ortaya çıkar. o yüzden bu tarz dönüşümlü ama rack bölümü sabit olan sehpaları sağlıklı bulmuyorum.

buna benzer bir adler sehpada da barı tutan dirseklerin arasındaki mesafe 68 cm'idi. mesela ben bench press'te barı tutarken iki elimin arasındaki mesafe buna çok yakın bir aralıkta oluyor. hal böyle olunca barı hareketi bitirdikten sonra rack a koyman büyük sorun yaratır. yani biraz daha geniş olsa rahatça koyarsın, ya da daha dar olsa dışardan kavrayarak yine rahatça koyarsın.

kelebek aparatları da külliyen yalan oluyor bu tarz aletlerin. onu zaten hiç düşünme bile..

bu sehpanın;
Spor_1087822.jpg

barı tutan dirsekleri arasındaki mesafe oldukça geniş -85cm- barı rahat rahat koyabilirsin.

ama bu tarz aletlerde en büyük sıkıntı satıcıların bilgisizliği. azami ağırlığı hakkında hiç bir bilgi yazmıyor, sadece bir forumda bir üye azami ağırlınının 140 150 kg olduğunu yazmış. oysa ki barın konduğu rackın kaldırabileceği azami ağırlık var, sehpanın kaldırabileceği kullanıcı ağırlığı var..

ben sirkeci'ye gittim sırf yerinde göreyim araştırayim diye. dükkan sahiplerine soruyorum "bu sehpanın taşıyabileceği azami ağırlığı nedir?" diye adam bana "olimpiyatlara hazırlanmıyorsan bu sehpa seni idare eder.." diyor.. öbür tarafta adler'in en ucuz sehpalarından birini soruyorum, adam bana sadece bar tutacağının 200 kg ı rahatlıkla kaldırabileceğini söylüyor -bundan önceki mesajlarımda var o sehpa-

özetle linkini verdiğim sehpa fena değil gibi görünüyor. bugün deltaspor'a sehpa hakkındaki sorularım üzerine bir mail attım. eğer bar tutacakları 80 90 kiloyu, sehpa da kullanıcıyla beraber 150 160 kiloyu kaldırabiliyorsa bunu alıcam direk. gelen cevaba göre buraya yazarım özelliklerini..

o azami ağırlık konusunda bir şey okumustum

sanırım oraya atıyorum 120 yazıyorlarsa o sehpa 150 ye kadar kaldırabılır normalde. yalnızca herhangı bır sakatlık çıkarsa kullanıcı gidip şikayet ederse eğer belli makamlara, üretici firma "biz oraya 120 kg taşıma kapasitesi var yazmıstık suç kullanıcıdadır" gibisinden savunma olarak kullanmak ıcın yapıyorlarmıs.

Ama genede buna güvenip direk sehpayı almak mantıklı olmaz

bakalım artık...

Birde şöyle bir şey daha var bence fiyatı uygun, taşıma kapasitesi de iyi görünüyor

a%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1ksehpas%C4%B1.jpg

Birde şöyle bir şey daha var bence fiyatı uygun, taşıma kapasitesi de iyi görünüyor

a%C4%9F%C4%B1rl%C4%B1ksehpas%C4%B1.jpg

bunun da rack'ı sabit, ayarlanamıyor.. sadece sehpanın pozisyonlarını değiştirebiliyorsun, ilk yazıda da söylediğim gibi sabit rack+ayarlı sehpa sakatlık çıkartır.

o düz ve eğimli pozisyon bilgisini de yanlış yazmışlar.. onlara da kullanıcı ağırlığı dahil. neden mi? ee rack ı zaten sabit olduğuna göre değişen bir tek yattığın sehpa. bu sehpada da ağırlık kendi kendine kalkacak değil ya..

ne biçim ilan verirler anlamıyorum ki.. cahil cahil adamları oturtuyorlar oraya..

Back
Yukarı