ürüne dikkatli bakarsan eğer yalnızca sehpası ayarlanabiliyor. barı koyduğun rack bölümünü bir ayarı yok. yani ya düz bench press'te rack yüksekte kalacak, ya da sehpayı 45 derecelik konuma getirdiğin incline bench press'Te alçakta kalacak. bench press hareketlerinde barı alırken ve koyarken dirseklerin kilitlenmesi çok önemli, dirseklerini kırdığın anda sakatlık riski ortaya çıkar. o yüzden bu tarz dönüşümlü ama rack bölümü sabit olan sehpaları sağlıklı bulmuyorum.
buna benzer bir adler sehpada da barı tutan dirseklerin arasındaki mesafe 68 cm'idi. mesela ben bench press'te barı tutarken iki elimin arasındaki mesafe buna çok yakın bir aralıkta oluyor. hal böyle olunca barı hareketi bitirdikten sonra rack a koyman büyük sorun yaratır. yani biraz daha geniş olsa rahatça koyarsın, ya da daha dar olsa dışardan kavrayarak yine rahatça koyarsın.
kelebek aparatları da külliyen yalan oluyor bu tarz aletlerin. onu zaten hiç düşünme bile..
bu sehpanın;
barı tutan dirsekleri arasındaki mesafe oldukça geniş -85cm- barı rahat rahat koyabilirsin.
ama bu tarz aletlerde en büyük sıkıntı satıcıların bilgisizliği. azami ağırlığı hakkında hiç bir bilgi yazmıyor, sadece bir forumda bir üye azami ağırlınının 140 150 kg olduğunu yazmış. oysa ki barın konduğu rackın kaldırabileceği azami ağırlık var, sehpanın kaldırabileceği kullanıcı ağırlığı var..
ben sirkeci'ye gittim sırf yerinde göreyim araştırayim diye. dükkan sahiplerine soruyorum "bu sehpanın taşıyabileceği azami ağırlığı nedir?" diye adam bana "olimpiyatlara hazırlanmıyorsan bu sehpa seni idare eder.." diyor.. öbür tarafta adler'in en ucuz sehpalarından birini soruyorum, adam bana sadece bar tutacağının 200 kg ı rahatlıkla kaldırabileceğini söylüyor -bundan önceki mesajlarımda var o sehpa-
özetle linkini verdiğim sehpa fena değil gibi görünüyor. bugün deltaspor'a sehpa hakkındaki sorularım üzerine bir mail attım. eğer bar tutacakları 80 90 kiloyu, sehpa da kullanıcıyla beraber 150 160 kiloyu kaldırabiliyorsa bunu alıcam direk. gelen cevaba göre buraya yazarım özelliklerini..