bu başlığa 2 sene önce bir hevesle türlü paylaşımlarda bulundum. ancak çevremden ve netteki yorumlardan edindiğim intiba ile web sitelerinde satılan 200-500 tl arası ürünlerin salon tecrübesi olan hiç kimseyi tatmin etmediğini gördüm ve "bu iş evde olmaz diyerek" tekrar salona başladım v.s.
ancak yaş ilerledikçe artan zaman sorunundan ötürü, daha büyük bir bütçeyle, tekrar ev için bir alan oluşturmak istiyorum.
düşündüğüm ürünleri kullanmış ve görüş bildirecekler varsa çok sevinirim.
serbest ağırlıklarla -dambıl ve bar- yapılan çalışmaları daha önemli bulduğum için smith machine yerine şöyle bir squat rack düşünüyorum;
emniyetinin olması tek başına yapılacak çalışmalar için elzem. bu rack ile bench press, incline bench press, decline bench press, standing military press ve squat hareketlerini düşünüyorum.
gelelim sehpa mevzusuna..
sadece ayarlanabilir bir sehpa mı yoksa leg curl, leg extension ve biceps curl aparatı olan bir alet mi alsam kararsızım. bilhassa bacak aparatı olan sehpaların leg curl bölümünü pek çok kullanıcının verimli kullanamadığı yorumları var. benim için leg extension kafi olacak.
bunların haricinde evde 50 kg'lık bir dambıl setim var. buna ek olarak bir 25 kg plaka daha alacağım. sonucunda 8x 5kg, 8x 2.5kg, 8x 1kg ile toplam 68 kg plaka da beni idare edecektir. bunların haricinde z barım, eldivenim kemerim v.s. zaten var.
son olarak da dumbbell hooks diye bir aparat var almak istediğim. dambıllara çengel gibi geçiyor ve rack'ta sabit duran bar'a asılabiliyor. bu ürün benim için çok önemli, zira salonda en zorlandığım 25-30 kg dambılları yerden hareket pozisyonuna getirme ve hareket bitince tekrar yere bırakmaydı. bu dambıl çengeli sayesinde hem bir nevi dambıllar emniyette olacak hem de yere sertçe bırakmaya gerek kalmayacak (apartman dairesinde yaşıyoruz sonuçta)
dumbbell hooks - Google'da Ara
bu ürün ne yazık ki türkiye'de yok sanırım. nereden temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara da şimdiden teşekkürler.
sorum tecrübeli arkadaşlara, sizce bu donanımla ev içerisinde sıkıntılar yaşayabilir miyim? nihayetinde bir apartman dairesinde yaşıyorum..