aşırı protein alımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan assid
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben yanlış yazmışım 1500-1600 gr arası herhangi bir spor yapmıyorum böyle devam ediyimi yoksa azaltıyımı sizce???

ben yanlış yazmışım 1500-1600 gr arası herhangi bir spor yapmıyorum böyle devam ediyimi yoksa azaltıyımı sizce???

Yine yanlış yamışssın :) .

http://www.turkas.net/turkas.saglikli.beslenme.besin.degerleri.asp
Verdiğim tablodan örnekle İnek sütü (yağlı normal süt) 3.2 gr protein, 1 Tam 57gr Yumurta 7 gr protein. Besinlerin protein değerleri böyle. Sen yanlış bakıyorsun galiba. Body yapanlarda ağırlığının 2 katı kadarı protein tüketir. Yani 70 kg bir body ci 140gr protein tüketmesi lazım. Sen 1500-1600 gram derken neyi kastettiğini anlamadım ama doğrusu böyle.

Günlük beslenme miktarımızın %15’ini proteinler oluşturmalıdır. Aşırı protein alımı; meme, rahim, bağırsak, pankreas ve böbrek tümörlerinin gelişimini kolaylaştırır. Bu nedenle sürekli kırmızı et yiyen kişilerin kanser olma riski ayda bir kez kırmızı et yiyenlere göre 2,5 kat fazladır. Ancak protein yetersizliği de T-lenfositlerinin faaliyetlerini yavaşlatarak bağışıklık sistemini bozduğu için kanserlerin daha çabuk ilerlemesine sebep olur. Kırmızı et yerine balık, tavuk, hindi tercih edilmelidir.

http://www.saglikveguzellik.net/akciger-kanserine-iyi-gelen-faydali-bitkiler.html

Yine yanlış yamışssın :) .

http://www.turkas.net/turkas.saglikli.beslenme.besin.degerleri.asp
Verdiğim tablodan örnekle İnek sütü (yağlı normal süt) 3.2 gr protein, 1 Tam 57gr Yumurta 7 gr protein. Besinlerin protein değerleri böyle. Sen yanlış bakıyorsun galiba. Body yapanlarda ağırlığının 2 katı kadarı protein tüketir. Yani 70 kg bir body ci 140gr protein tüketmesi lazım. Sen 1500-1600 gram derken neyi kastettiğini anlamadım ama doğrusu böyle.

senn verdigin siteden baktım topladım proteğin 75 çıkıyo body yapmıyorum.Sence normalmi?

spor yapmayanlar kiloları kadar alsalar yeter de artar bile.

bbciler vucutlarının 1.5-2 katı kadar alsalar yeter. 2.5-3 yapmaya çalışıyor millet bence zararlı bile

spor yapmayanlar kiloları kadar alsalar yeter de artar bile.

bbciler vucutlarının 1.5-2 katı kadar alsalar yeter. 2.5-3 yapmaya çalışıyor millet bence zararlı bile
aslı olan lbs x1 dir oda kg 2.25 e denk geliyor ayrıca kime göre yeter neye göre bu konularda uzmanmısın eğitimini mi aldın böyle net şekilde konuşabiliyorsun

Son düzenleme:
aslı olan lbs x1 dir oda kg 2.25 e denk geliyor ayrıca kime göre yeter neye göre bu konularda uzmanmısın eğitimini mi aldın böyle net şekilde konuşabiliyorsun

Katılıyorum
Söyle bir durum var ben bench de 50 kg barbell da 25 kg basan bir adamım Ben proteini kgm x 1,2 ü alırsam

bench 150 kg basan 50 kg barbell yapan bir adam kg basına 2,5 almalıdır Neye göre protein alımı

her ogunde mutlaka protein tuketmeye bakın. bunların hesabını yapmak o kadarda kolay değil. coğu kaynak kilo *2-3 diyor. bunu normal gıdalardan karsılamak imkansız cok fazla yemek yemek gerekir. ikincisi bu kadarproteini vucut alacakmı ?? yani siz o yemekleri yer shakeleri içersiniz ama vucut bunların tamamını alırmı ? yada ne kadarını alabilir. yarısı tuvaletede gidebilir. bu durumda en ideal protein alımı duruma gore değişecektir. siz iyisimi her ogunde bir şekilde bir protein kaynağından yararlanmaya bakın. hiçbirşey bulamazsanız 1-2 bardak sut içmelisiniz.

birde kilo * 2 yapıyorsanız. bunu biraz daha azaltın bakalım. mesela * 1.5 'e çekin. gelişimöinizi izleyin herhangi bir değişiklik yoksa neden daha fazla tuketmeyede gerek yok bence.

sergio olivia zamanında kilo *4-5 aldığı donemler oluyormuş. bir ara kilo * 1.5 - 2 ye indirip bir donem bu şekilde devam etmeyi denemiş. ve gelişiminde bir değişiklik olmadığını farkedince. daha sonra hep boyle devam etmiş (hikaye asağı yukarı boyleydi).

siz kilo*3-4 te yiyebilirsiniz. onemli olan reseptorlerin bunların ne kadarını kabullendiği bence. iyi çalışmalar. ..

Back
Yukarı