masteer dedi:Tamamen haklısınız, ancak bazı ıstısnalar da var, mesela squad compound olmasına ragmen gercekten aslında butun hareketler ıcınde en kralı, gene aynı sekılde deadlıft pekcok salonda yapılmayan bır egzersız ama programda kesın olması gereken bır hareket.
Ben dahıl hepımızın ıhmal ettıgı bır harekette klasık sınav, aslında sadece sınav ıle cok sekıllı gogus kasları yapmak mumkun ,
Karın kasları ıcınse mekık sehpasında yapılan mekıgın pek bır ıse yaramadıgını dusunuyorum, onun yerıne agırlıkla tapınma hareketı ve ayaklara vurularak yapılan cakı ınanılmaz ıyı sonuc verıyor, vucut genelı yag oranı yuksekken bıle bu ıkı hareketle karın baklavaları cıkarmak mumkun ama bunları uygulayanı cok az gordum.
Bırde su sopa cevırme hıkayesı varkı tamamen hıkaye, cok onerılmesının sebebı sanıyorum salonlardakı hocaların uyesınde
baska turlu eyleme gececek ve hırslı calısacak bır ısık gormemesı , barı hıc yoktan bunu yapsında bıraz hareket etsın demesı![]()
Barla rowingi bende önermiyorum direk bele binen bir yük dumbell yada bar rowers daha mantıklıbonatschi dedi:salon tecrübelerime göre çoğu bodyci tarafından bent over barbell rowing hareketinin ihmal edildiğini ya da küçümsendiğini görüyorum..
oysa doğru yapıldığında (ki doğru ne nizami yapması zor ve tecrübe isteyen bir hareket) çok etkili kanat gelişimi sağladığına inanıyorum..
bunlar dışında bacakta abductor ve adductor hareketlerinin (iç ve dış bacağı etkiliyor, hareketler bölümünde de var)
de genelde programlara eklenmediğini görüyorum..
zaten bacak çalışmayı sevmeyen bir millet olarak çoğu kişi bu kadar ayrıntı bir bölgeyi niye çalışalım diyebilir..
1 kere de olsa bu bölgeyi sıkıca çalışmanızı öneririm..
muhtemelen ertesi günü yürümekte zorluk bile çekenler olacaktır..
ayrıntı diye düşünülen bölgelerin vücutta ne kadar önemli fonksiyonları olduğunu bu tecrübe çok iyi anlatacaktır sanırsam..
bonatschi dedi:salon tecrübelerime göre çoğu bodyci tarafından bent over barbell rowing hareketinin ihmal edildiğini ya da küçümsendiğini görüyorum..
oysa doğru yapıldığında (ki doğru ne nizami yapması zor ve tecrübe isteyen bir hareket) çok etkili kanat gelişimi sağladığına inanıyorum..
bunlar dışında bacakta abductor ve adductor hareketlerinin (iç ve dış bacağı etkiliyor, hareketler bölümünde de var)
de genelde programlara eklenmediğini görüyorum..
zaten bacak çalışmayı sevmeyen bir millet olarak çoğu kişi bu kadar ayrıntı bir bölgeyi niye çalışalım diyebilir..
1 kere de olsa bu bölgeyi sıkıca çalışmanızı öneririm..
muhtemelen ertesi günü yürümekte zorluk bile çekenler olacaktır..
ayrıntı diye düşünülen bölgelerin vücutta ne kadar önemli fonksiyonları olduğunu bu tecrübe çok iyi anlatacaktır sanırsam..
zfrskr dedi:Abductor adductor leri genelde bayan programlarına mutlaka koyuyorlar.Daha bugüne kadar bu aletlerde bi erkeğin çalıştığını görmedim zaten![]()