(ACİL)Savunma Sporu'na Gideceğim.Seçme Konusunda Yardım Bekliyorum Arkadaşlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamunaleykum,

20 yaşındayım , 85 kiloyum , 1.80 boyundayım. Savunma sporu öğrenmeye karar verdim. Daha önce hiçbir sportif aktivite yapmadım diyebilirim.sadece 1bucuk ay fitness'a gittim.

kafamda belirlediklerim ; taekwondo , wushu , wing tsun ve aikido

1-Daha önce doğru düzgün sporla ilgilenmemiş biri olarak yaşıma boyuma kiloma hangisi uygun ?

2-Eğer bunlardan birine başlayacak olursam hangisinin tekniğini daha kısa sürede öğrenebilirim?(en önemlisi bu)çünkü spor a.ş den sonra başka Kaliteli bi klübe geçeceğim üsküdar bld.spor olur büyük ihtimal..

3-Oldu ki biriyle kavga ediyorum. Hangisi daha etkili ?

Şimdiden Teşekkürler...

Son düzenleme:
sporu yapmaktaki amacın kavgada başarı aramaksa uzak doğu sporlarını taviye etmem kick box idealdir illaki bunlardan birisini yapıcam diyosan taekwondo öneririm

sporu yapmaktaki amacın kavgada başarı aramaksa uzak doğu sporlarını taviye etmem kick box idealdir illaki bunlardan birisini yapıcam diyosan taekwondo öneririm

Kavga eden biri değilim hayatımda yptğm kavgalarda cok azdr 3-5 en fzla ama ortalığın hali ortada hele birde istanbulda yaşıyorsan illa insana birşey lazım. Asıl amacım hem spor yapmak,yaparken eğlenmek v.s v.s .

Öğrendiğim dalda müsabakalara falanda katılmak istiyorum belirli bi aşama kaydettikten sonra . Mesela babam siyah kuşak tekvandocudur almanyada bir çok başarısı var ve böyle biri sağolsun ne yapacaksın diyerek beni hiçbir spor dalına yönlendirmemiştir :) o yüzden hep içimde kaldı ve yaşım çok geçmeden öğrenmek istiyorum :)

Kickboks -Muay Thai senin aradığın huzur.

Paran varsa Avcı Wint Tsun u öneririm çok kolay ve rahat öğrenilebiliyor.
videosunu ise youtubeye yazarak izleyebilirsin

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.
Konu kilitleme sebepleri;

- - öncelik hakkı ihlali
Kural Maddesi :

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı