acı olmak zorunda mı?

merhabalar43 yaşındayım 3 ay oldu spora başlayalı asla akviye almıyorum yeme içme doğal ve dinleniyorum biraz güçsüzüm ve az kilo ile çalışıyorum 70 kg dan 80 e çıktım ama yağdan ziayde kas olsun istiyorum yalnız bazı arkaaşlar moral bozuyor hani devasa kol omuz göğüs diyor oysa benim öyle bir derdm yok ince olan bacak ve kollarımı doldıurmaya çalışıyorum çok mu ağır girmeli ve ağrılar çekmeliyim çok mu fazla tekrar yapıp yorulmalı terlemeli kızarmalıyım acı yok acı yok mu yoksa çok acı çok mu nöğrecez?

vücudunun az da olsa kas ile dolmasını istiyorsan kasların istediği besinleri kaslara göndermen lazım. Nedir bunlar protein,karbonhidrat vs vs . Örneğin kaslarının 100 gr proteine ihtiyacı varken sen 70 gr alıyorsan o kası büyütemezsin çünkü kas yorulduğu zaman ihtiyacı olan proteini senden ister veremezsen kasının içindeki proteini kullanır bulamazsa karbonhidrata saldırır bulamazsa yağa saldırır hiçbirini bulamazsa kas kendini yer( kabaca anlatıyorum). Antreman sistemine gelince o senin amacına bağlı bir hareketin stini yaparken son 3 te acı çekerek yapmıyorsan çokta fazla şey bekleme,belli bir süreden sonra gelişme yavaşlar... Sana tavsiyem iyi beslen...Alkolden uzak dur...Protein ağırlıklı beslen :)

Back
Yukarı