akşam 9 da büskivi ve cevizli sucuk

selamlar herkese diyet yapıyorum bugun ipin ucunu biraz kaçırdım 1 aydır hiç şeker sürmedim ağzıma yağ oranımı %20den 15 e çektim. izin veriyordum kendime kebap fln yiyordum ama şeker hiç ymeiyordum (çkolata çips dondurma vs ) bugunde izin verdim ve mantı gözleme fln yedim akşam 9 da ise bi yarım ambalaj büskivi ve tam 1 tane cevizli sucuk yedim , bu kas gelişimime engelmidir yoksa ayda bir yiyebilirsin dermisiniz. çok pişmanım inanırmısınız. sanki 1 aydır çalıştığım cardiom,yaptığım diyet ve azıcık sertleşmiş kaslarım sıfıra inmiş gibi hissediyorum . kafa_

Konunun yeri burası değil beslenme itirafları var derteşme bölümünde orası ama haftada 1 kez böyle kaçamaklar iyidir tabi diyetine 1 hafta boyunca sağdık kalırsan kendine ödül ver motive olursun diyetine istediğini ye 1 gün veya 1 öğün sana kalmış başarılar.

öncelikle konuyu yanlış yere açtığım için çok özür dilerim,vucuda sağdık kalıyorum ama sizler bile eminim izinli günlerinizde gözleme lahmacun gibi şeyler yiyorsunuzdur ben 1 aydır ilk defa büskivi ve cevizli sucuk bir arada yedim boşluğuma denk geldi ve daha kötüsü akşamın 9 unda . çok şey kaybetmem değilmi birşey olmaz diyin bana . kusura bakmayın ..

selamlar herkese diyet yapıyorum bugun ipin ucunu biraz kaçırdım 1 aydır hiç şeker sürmedim ağzıma yağ oranımı %20den 15 e çektim. izin veriyordum kendime kebap fln yiyordum ama şeker hiç ymeiyordum (çkolata çips dondurma vs ) bugunde izin verdim ve mantı gözleme fln yedim akşam 9 da ise bi yarım ambalaj büskivi ve tam 1 tane cevizli sucuk yedim , bu kas gelişimime engelmidir yoksa ayda bir yiyebilirsin dermisiniz. çok pişmanım inanırmısınız. sanki 1 aydır çalıştığım cardiom,yaptığım diyet ve azıcık sertleşmiş kaslarım sıfıra inmiş gibi hissediyorum . kafa_

tamamen psikolojik bır durum senın kaslarının ınmıs gıbı olması bu sekılde beslenme kasları erıtmez:D kas öle beslenme ılede erımez asırı antrenman uykusuzluk duzensız beslnem bır araya gelırse overtranıngolur bu zor bırseydır hemen öle olmaz korkma. bu yedıklerın yag oranını arttırır ancak öle hemen %15 den %16 olmaz yanı korkmamalısın zaten vucut gelıstırmede bazı zamanlar arasında spor ve beslenme bellırlı zaman aralıklarında serbest bırakılır haftada 1 yapıp abartmayanlar var ama 3 ay sabıt dıyet yapıp 10 gun abartanlar var (ben gunde 7000 kalorı alıyorum o arada:D) sen beslenmende vg ıcın gereken karbo ve proteını aldıktan sonra bu yedıklerın sadece yagını arttırırkasların erımez. ama haftada bır du kadar yesende cok koymaz sana

öncelikle konuyu yanlış yere açtığım için çok özür dilerim,vucuda sağdık kalıyorum ama sizler bile eminim izinli günlerinizde gözleme lahmacun gibi şeyler yiyorsunuzdur ben 1 aydır ilk defa büskivi ve cevizli sucuk bir arada yedim boşluğuma denk geldi ve daha kötüsü akşamın 9 unda . çok şey kaybetmem değilmi birşey olmaz diyin bana . kusura bakmayın ..

bişi olmaz:)

Rahat ol kasma ben gece 12 1 de 1 kilo tatlı yediğimi biliyorm hemde kaç kere :D

Vucuttaki glikojen depolari uzun sureli diyetlerde bosaldigindan ve metabolizma az kalori alimini benimseyip, yavasladigindan oturu haftada/ayda bir yapilan bu kacamaklar -ingilizcesi cheat meal dir- onerilir. Dogru okudunuz, onerilir.

1- Psikolojik olarak diyete devam etme azmi artar.
2- Surekli normalden az kalori alan metabolizma, bu ani sokla tekrar hizini yukseltir.
3- Bosalan glikojen depolari tekrar dolar ve daha sert antremanlar yapilir.

Guzel ama cheat meal denilen hadiseyi nasil yapmaliyim ?

1- Ayda bir cok uzun bir sure. 1-2 haftada bir fakat bir ogun olarak yapin. Gun boyu surmesin.
2- Yine bu ogun masaya oturmaniz ve kalkmanizla bitsin.
3- Bu ogunde caninizin cektigini yiyin, pisman olmayin. Fakat elinizden geliyorsa, saglikli karbonhidratlar ve %85 siyah cikolata ile gecin.

eyvallah :) tabi birde maşallah :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:38 ----------

Vucuttaki glikojen depolari uzun sureli diyetlerde bosaldigindan ve metabolizma az kalori alimini benimseyip, yavasladigindan oturu haftada/ayda bir yapilan bu kacamaklar -ingilizcesi cheat meal dir- onerilir. Dogru okudunuz, onerilir.

1- Psikolojik olarak diyete devam etme azmi artar.
2- Surekli normalden az kalori alan metabolizma, bu ani sokla tekrar hizini yukseltir.
3- Bosalan glikojen depolari tekrar dolar ve daha sert antremanlar yapilir.

Guzel ama cheat meal denilen hadiseyi nasil yapmaliyim ?

1- Ayda bir cok uzun bir sure. 1-2 haftada bir fakat bir ogun olarak yapin. Gun boyu surmesin.
2- Yine bu ogun masaya oturmaniz ve kalkmanizla bitsin.
3- Bu ogunde caninizin cektigini yiyin, pisman olmayin. Fakat elinizden geliyorsa, saglikli karbonhidratlar ve %85 siyah cikolata ile gecin.
-
çok teşekkür ederim beni rahatlattınız inanın şuan ayrı bir hırs geldi,şokları ben 1.5 haftada bir yada dayanamazsam haftada bir yapıyorum ama büskivi gibi şeker içeren şeyler kesinlikle olmayacak bu ilk ve sondu.çok teeşekkür eederim .dumbelllls

Bişe olmaz
Ama alışkanlık haline gelmegsin
Bide unutma biskuide çok zararlı yağlar var
Özellikle bisküvieen uzak dur

"Bisküvi gibi şeker içeren şeyler kesinlikle olmayacak" diye kasma kendini.

Yukarıda diğer arkadaşların önerdiği gibi, haftada yada 15 günde bir defa ana yemeği ile, tatlısı ile sağlam bir öğün ye ve bundan hiç pişman olma.

yağlanmaya biraz etkisi olabilir ama tek günden bir şey olmaz

Aksine eğer kardio çalışmaları yapılıyor ise yağ yakımına olumlu sonuçlar doğuracaktır üstteki üyemizinde yazdığı gibi vücut şoklanır .

normal gün içerisinde yemek tamam ama gece yemek ister istemez olacaktır

Vücut geliştirme ile uğraşan değil tüm sporcuların maximum son öğünleri 8 de sonlanır veya daha önce , gece tatlı yemek bu disipline aykırıdır . Ayrıca mantık dışı bir davranış yapılmış olur

Vücut geliştirme ile uğraşan değil tüm sporcuların maximum son öğünleri 8 de sonlanır veya daha önce , gece tatlı yemek bu disipline aykırıdır . Ayrıca mantık dışı bir davranış yapılmış olur

Merhaba, tatli yemek genel olarak yanlistir ama arkadas cheat meal demis, Cheat meal de istedigini yiyebilir, zaten onun amaci da budur. Zaman konusu da acmak isterim.

Dogrusu, uykuya gitmeden en az 4 saat oncesinde bir sey yenilmelidir. Nedeni ise besinlerin uykuya girip, metabolizma hizi dusmeden sindirilmesi ve ornegin 8 saat uyunacaksa , 8=4= 12 saatlik "oruc" a girilmesi icindir. Bu yuzden kahvalti ingilizce de breakfast, yani break + fast = orucu boz demektir.

Ayrica uzun sureli -starvation yani kitlik modundan soz etmiyorum- acligin kilo vermede yarari olmasi nedeniyledir.
Yakinda zamanda ortaya cikan leangains gibi diyetler kisinin uyku dahil 16 saat ac olup, yemegini 8 saatlik bir dilimde yemesini ongorur. Yani sabah kahvaltisi yapma, ilk yemegini de 12de yediysen son yemegini 8 saat sonra aksam 8de yer denir. Katilirsiniz katilmazsiniz ayri ama gittikce populerlesen bir diyet turudur.

Back
Yukarı