Günlük kalori alımınıza bağlı. Hedeflerinize bağlı. Günlük hedeflediğiniz kalorilerin içine dahil ediyorsanız bir zararı olmaz, günlük hedefinizin üstüne çıkacaksanız kilo almanıza sebep olur.
Onun haricinde kuruyemişler çok faydalı gıdalardır.
Extravaganza, boyle bir mantikta (yanlistir demiyorum) cok fazla hormonal vs dengeleri dislamiyor muyuz? Ornegin benim cok dikkat ettigim bir insulin mekanizmasi var ki soylediklerin uzerine cokuyor, yani hipotetik olarak 2000 kalori biri tum ihtiyacini basit karbodan karsilarsa ve bunu maksimum GI leri olan urunlerden secerse bile yaglanmaz diyebilir miyiz?
Bence yatmadan önce insüline dikkat etmek asıl hedef olmalı. Önceki yorumları yaparken aklımda şahsen bu vardı. Malum, yağlar GI açısından sıfır. Proteinler de neredeyse hiç insülin dalgalanması yaratmıyor. Bu sebeple karbonhidrat içermeyen herşey alınabilir bence.
Uyku esnasında insülin dalgalanması hem gereksiz yere depolamaya sebep olabilir, hem de gece büyüyecek vücudun büyüme hormonu (GH) üretimini etkileyebilir. Bu yüzden kaliteli yağ ve protein harici gıda alımını sıfıra yakın tutmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.
Bence yatmadan önce insüline dikkat etmek asıl hedef olmalı. Önceki yorumları yaparken aklımda şahsen bu vardı. Malum, yağlar GI açısından sıfır. Proteinler de neredeyse hiç insülin dalgalanması yaratmıyor. Bu sebeple karbonhidrat içermeyen herşey alınabilir bence.
Uyku esnasında insülin dalgalanması hem gereksiz yere depolamaya sebep olabilir, hem de gece büyüyecek vücudun büyüme hormonu (GH) üretimini etkileyebilir. Bu yüzden kaliteli yağ ve protein harici gıda alımını sıfıra yakın tutmanın faydalı olduğunu düşünüyorum.
Şu durumda 1 bardak ılık yarım yağlı süt faydalı gibi görünüyor yatmadan önce doğrumu?Bence yatmadan önce insüline dikkat etmek asıl hedef olmalı. Önceki yorumları yaparken aklımda şahsen bu vardı. Malum, yağlar GI açısından sıfır. Proteinler de neredeyse hiç insülin dalgalanması yaratmıyor. Bu sebeple karbonhidrat içermeyen herşey alınabilir bence.
Şu durumda 1 bardak ılık yarım yağlı süt faydalı gibi görünüyor yatmadan önce doğrumu?
Süt insülin salgılatır, illa birşey tüketmenize gerek yok. Casein powder varsa onu tüketebilirsiniz.