Akhilleus
Üye
Öncelikle herkese merhaba;
Geçen yıl 7 ay kadar bir fitness - v.g arası deneyimim oldu. Ama maalesef işyerinin taşınması dolayısıyla çalıştığım salona uzak kalmamdan ve yeni yerimize yakın salon olmamasından ötürü takriben 10-11 aydır tamamen yan gelip yattım desem yeridir. Bu süre zarfında bayağı bir kilo aldım. Özellikle gece geç saatlerde yemek yemem ve etli yağlı yemeklerle aramın iyi olmasından ötürü. Ayrıca grafiker olduğum için günümün çoğu hareketsiz masa başında geçiyor.
10 Eylül itibari ile yakın sayılabilecek bir yerde tekrar bir salona üye oldum. haftanın 4 günü gitmeyi planlıyorum işlerde bir aksaklık olmazsa eğer. 2 haftadır da bunu başarabildim.
İlk gün bir ölçü cihazı ile (hani şu elinize aldığınız düğmeye basarak çıktığınız baskül benzeri cihaz) kilo, yağ, su, bazal metabolizma hizı gibi bilgiler bir kağıt çıkış alınarak elime verildi.
Boy: 1.78
Kilo: 89 (küsüratını hatırlamıyorum)
Yağ Oranı: %25.6 (Yanlış hatırlamıyorsam 14-17 kilo arası bir fazlam var)
Kas kütlesini tam hatırlamıyorum ama cihazın değerlerine göre oda 5-6 kilo kadar fazla görünüyordu.
Başladığım günden itibaren akşam karbonhidrat alımını kestim. Sadece protein olarak antreman sonrası öğünü yapıyorum. Ortalama bir liste verirsem.
Sabah: (7.30 - 8.00) Kahvaltı
2 Tam + 2 Beyaz Yumurtalı, domatesli, biberli ve 50-60 gr kadar lor'dan oluşan menemen benzeri bir karışım
2 dilim tam buğday ekmeği.
İlginç gelecek belki ama bir tabak da bulgur (tadını çok severim)
Ara öğün: (10.00 - 11.00)
Nestfit veya eti form benzeri light bir atıştırmalık. Eğer nestfit kullanırsam süt de light oluyor.
Öğlen: (12.30 - 13.30 arası bir saate denk geliyor)
Aslında bu biraz da catering firmasının insafına kalıyor ama genelde.
Tavuklu bir yemek (olabildiğince süzdürüp arındırmaya çalışıyorum)
Bir tabak pirinç pilavı veya makarna
Tatlı gelirse yemiyorum. Ayran falan olursa içiyorum. Ekmek bu öğünde kesinlikle yok çünkü burdaki ekmek beyaz ekmek.
Ara öğün: (16.30 - 17.00)
Yine Nestfit veya eti form benzeri light bir atıştırmalık.
Antreman: (19.30-21.30)
Antreman aslında 45-60 dk arası sürüyor ama duş almak ordan eve gitmek falan derken saat 21.30 oluyor.
Genel olarak
Pazartesi:
10 dk. ısınma
30 dk. standart tüm vücut rutini (Flexor hocanın önerdiği)
15-30 dk arası biraz da ruh halime göre düşük şiddet kardiyo
Salonda merdiven var ve gerçekten iyi bir yorgunluk veriyor.
Salı:
10 dk. ısınma
15 dk. Koşu bandı (yapabildiğimce H.I.T oluyor bu)
15 dk. Bisiklet
15-30 dk arası Merdiven
Ayrıca havuz olduğu için bazen de sadece merdiven ve yüzme. (15-20 dk yüzüyorum.)
Perşembe - Cuma'da aynı rutini baştan tekrarlıyorum.
Antremandan sonra başta söylediğim gibi sadece protein olmasına dikkat ediyorum öğünümün. Karbonhidrat 0, (bu belki antreman sonrası doğru değil ama başlarda lazım sanki) yağ olabildiğince az.
Kesin olarak hiç abur cubur, kola, şeker, tatlı, beyaz ekmek, tüketmiyorum.
Bugünden itibaren en fazla 2-3 gün aralıklarla buraya kilo ve gelişmeler olursa diğerlerini yazacağım. Şimdilik bir ölçü almadım. Moralim daha fazla bozulmasın bari. İlk fırsatta resimleri de ekleyeceğim kısmet olursa.
Hedefim yaza çok hacimli olmasa da düzgün bir biçimde girmek hatların olabileceği kadar belirgin bir şekilde olması.
Geçen yıl 7 ay kadar bir fitness - v.g arası deneyimim oldu. Ama maalesef işyerinin taşınması dolayısıyla çalıştığım salona uzak kalmamdan ve yeni yerimize yakın salon olmamasından ötürü takriben 10-11 aydır tamamen yan gelip yattım desem yeridir. Bu süre zarfında bayağı bir kilo aldım. Özellikle gece geç saatlerde yemek yemem ve etli yağlı yemeklerle aramın iyi olmasından ötürü. Ayrıca grafiker olduğum için günümün çoğu hareketsiz masa başında geçiyor.
10 Eylül itibari ile yakın sayılabilecek bir yerde tekrar bir salona üye oldum. haftanın 4 günü gitmeyi planlıyorum işlerde bir aksaklık olmazsa eğer. 2 haftadır da bunu başarabildim.
İlk gün bir ölçü cihazı ile (hani şu elinize aldığınız düğmeye basarak çıktığınız baskül benzeri cihaz) kilo, yağ, su, bazal metabolizma hizı gibi bilgiler bir kağıt çıkış alınarak elime verildi.
Boy: 1.78
Kilo: 89 (küsüratını hatırlamıyorum)
Yağ Oranı: %25.6 (Yanlış hatırlamıyorsam 14-17 kilo arası bir fazlam var)
Kas kütlesini tam hatırlamıyorum ama cihazın değerlerine göre oda 5-6 kilo kadar fazla görünüyordu.
Başladığım günden itibaren akşam karbonhidrat alımını kestim. Sadece protein olarak antreman sonrası öğünü yapıyorum. Ortalama bir liste verirsem.
Sabah: (7.30 - 8.00) Kahvaltı
2 Tam + 2 Beyaz Yumurtalı, domatesli, biberli ve 50-60 gr kadar lor'dan oluşan menemen benzeri bir karışım

2 dilim tam buğday ekmeği.
İlginç gelecek belki ama bir tabak da bulgur (tadını çok severim)
Ara öğün: (10.00 - 11.00)
Nestfit veya eti form benzeri light bir atıştırmalık. Eğer nestfit kullanırsam süt de light oluyor.
Öğlen: (12.30 - 13.30 arası bir saate denk geliyor)
Aslında bu biraz da catering firmasının insafına kalıyor ama genelde.
Tavuklu bir yemek (olabildiğince süzdürüp arındırmaya çalışıyorum)
Bir tabak pirinç pilavı veya makarna
Tatlı gelirse yemiyorum. Ayran falan olursa içiyorum. Ekmek bu öğünde kesinlikle yok çünkü burdaki ekmek beyaz ekmek.
Ara öğün: (16.30 - 17.00)
Yine Nestfit veya eti form benzeri light bir atıştırmalık.
Antreman: (19.30-21.30)
Antreman aslında 45-60 dk arası sürüyor ama duş almak ordan eve gitmek falan derken saat 21.30 oluyor.
Genel olarak
Pazartesi:
10 dk. ısınma
30 dk. standart tüm vücut rutini (Flexor hocanın önerdiği)
15-30 dk arası biraz da ruh halime göre düşük şiddet kardiyo
Salonda merdiven var ve gerçekten iyi bir yorgunluk veriyor.
Salı:
10 dk. ısınma
15 dk. Koşu bandı (yapabildiğimce H.I.T oluyor bu)
15 dk. Bisiklet
15-30 dk arası Merdiven
Ayrıca havuz olduğu için bazen de sadece merdiven ve yüzme. (15-20 dk yüzüyorum.)
Perşembe - Cuma'da aynı rutini baştan tekrarlıyorum.
Antremandan sonra başta söylediğim gibi sadece protein olmasına dikkat ediyorum öğünümün. Karbonhidrat 0, (bu belki antreman sonrası doğru değil ama başlarda lazım sanki) yağ olabildiğince az.
Kesin olarak hiç abur cubur, kola, şeker, tatlı, beyaz ekmek, tüketmiyorum.
Bugünden itibaren en fazla 2-3 gün aralıklarla buraya kilo ve gelişmeler olursa diğerlerini yazacağım. Şimdilik bir ölçü almadım. Moralim daha fazla bozulmasın bari. İlk fırsatta resimleri de ekleyeceğim kısmet olursa.
Hedefim yaza çok hacimli olmasa da düzgün bir biçimde girmek hatların olabileceği kadar belirgin bir şekilde olması.