Almanyadaki 10 km maratona hazırlık?

34plus

Üye
Merhabalar almanyada yaşamaktayın yaklaşık 9 aydır haftada 2 3 gün fitness ve bolca cardiyo yapıyorum geçen haftalarda 70 kişilik ufak bir maratona katıldım 50. Oldum 56 dakikada 7.5 km koştum(zaman zaman nefesim kesildi hızlı yürüdüm)
Önümüzde eylülde ise şehir merkezinde binlerce kişinim katılacağı 10 ve 20 kmlik maratonlar olacak (bir öğrenci şehrinde sportif nüfusu daha yüksek olan)
Fazla bir spor geçmişim olmadığı için ilk sıralarda yarışı tamamlamam imkansızda
en azından dereceye girme hedefim var önümüzdeki 4 5 ayda iyi bir antremanla 1000 civarı kişinin katıldığı bir maratonda dereceye girmek imkansızmı? Gerçekten ütopik bir hayalmi?
Neler tavsiye edersiniz bana?
Maratona hazırlık için?
Boyum 1.76 cm
Kilom 69
Yağ oranım %17.6

Hocam ben İstanbul'da bir kros koşusunda 6km yi 28 dakikada koşmuştum. Baya yokuşlu ve yollar da kötüydü. 150 kişi arasından 50. Sıralamalardaydım. Yani şuan için derece biraz zor gözükse de çalıştıktan sonra önünüzdeki olmazsa ondan sonra ki birinde elbet derece yaparsınız. Karamsar şekilde yaklaştığım için kusura bakmayın :) umarım istediğinizi başarırsınız.

Supplementler işe yarayabilir.Ayrıca maratonculukta kastan çok dayanıklılık ve fazla enerji tüketmeyecek bir vücut gerektiğini duymuştum.Bu yüzdende maratoncular ve sprinterlar arasındaki görüntü farkı var.

Back
Yukarı