kimyasallar olmadan çok fazla irileşmek mümküm değil zaten kafana takma.. zaten böyle birşey olsa bile kası ufaltmak çok kolay çalışmayı hafiflettiğin anda kaslarında ufalmaya başlar..
dışarıdan bakınca herkes bu işi çok kolay oluyor zannediyor 3-4 ayda olur mu geyiği yıllardır sürüyor.. çok iri ve geniş olmanız için gerekenleri maddeler halinde yazıyorum özellikle yeni başlayanlar ve irileşmek istemeyenler dikkatle okusun..
bu maddelerin hepsini yerine getirirseniz çok iri olursunuz:
1) Devamlı, bilimsel, çok ağır antremanlar..
2) Bilimsel beslenme (günde en az 4-5 öğün her ögün en aşağı 40g. kaliteli protein) ve bunun yanında yeterli karbonhidrat, doymus ve doymamış yağlar, vitamin ve mineral içeren besinler..
3)Beslenme ile yeterli dozajı alamayacağınız için dışarıdan vitamin-mineral, kreatin, BCAA destekleri...
4)Hormonlarınız çok fazla irileşmeye müsade etmeyeceği için dışarıdan testosterone, growth ve insülin gibi hormon takviyeleri..
5) Hardcore Bodybuilding hakkında bilgi edinmek özellikle beslenme ve ilaçlar konusunda.. (her zaman araştırmaya açık olmalısınız, her geçen gün yeni araştırmalar yapılıyor)
6) Günde en az 8 saat derin, kesintisiz uyku
7) Bu sporun getireceği maddi ve manevi şartları yerine getirmek (ayda beslenme için en az 1000 YTL, supplementlar için en az 1500 YTL ve ilaçlar için en az 500 YTL toplamda en az ayda 3000 YTL bu işe ayırmanız gerekli..
manevi olarakta kendinizi bu işe adamalısınız her gün 2-3 saatte bir düzenli yemek kolay bir iş değil sosyal yaşantınızdan fedakarlık etmeniz gerekecektir..
8) Gelişmeye çok uygun bir genetik yapınızın olması (bizim milletin %90 ının genetiği süpermiş ben bilmiyordum kendileri öyle diyor

6 ay çalışsalar süper olurlarmış çok iyi kas tutuyorlarmıs

BÖYLE BİRŞEY YOK... %95 ihtimalle sizinde genetiğiniz normaldir..
9)Hırs, azim, disiplin, savaşcı ruhuna sahip olmak gibi soyut özellikler...
10) Son olarak; bu işe dünyadaki sevdiği herşeyi kaybetmeyi göze alabilecek kadar bu işe aşık olmak...