amino ve kreatin yeterlimi

arkadaslar merhabalar.ben universal 2700 ve ultimate creatine monohydrate kullanıyorum..günde 12 tablet amino ve 5 gr creatine alıyorum.ayrıca günde birer tablet multivitamin ve balıkyagı içiyorum..
gün içinde yaklaşık olarak 250 -300 gr beyaz et yiyorum ve aminoları saymazsak yedigim et süt ürünleri ve yumurtadan 70 80 gr protein alıyorum..
bu supplementler yeterlimidir sizce? kilom 70 boy 178..yorumlarınızı bekliyorum

supplement günlüğü bölümüne neden açtınız başlığı onu çözemedim..lütfen daha dikkatli olun..

amino yerine protein tozu alsanız daha ekonomik ve verimli olur
copy.png
favicon.ico

sebeplerini açıklarmısınız biraz rica etsem.
aslında amino da proteinde aynı şeydir. aminoasitler birleşir proteini oluşturur.

protein tozunun dezavantajı sindiriminin uzun sürmesi. ama aslında bu tam olarak dez avantaj sayılmaz. yavaş yavaş vucuda yayılıyor. bazı markaların enzim katkılı ürünleri hemen sindiriliyor zaten

avantajlarına gelelim.Çok daha ucuz.
aminonun bir tabletinde 2-3 gr aminoasit vardır en fazla. (en fazla diyorum genelde 1 gr falan) oysaki bir ölçek protein 20 gr. yani ikisininde de aynı yararlanmayı sağlamak için bir ton hap yutmak gerekli.

misal arkadaşın yuttugu 12 tablet yerine bir kaşık protein tozu denk geliyor.her bir haptaki koruyucu madde vs. yi gereksiz yere vucuduna katmaması da büyük bir kardır.

amino asitler proteini oluştururken hidroliz olurlar. yani yapılarındaki suyu atarlar. bu sebeple atıyorum 100 gr protein aldıgımızda vucut bunu suyla dehidre yapacak yaklaşık 105-110 gr amino aside denk gelecek.

Back
Yukarı