Anabolik ve Antikatabolik Pilav Denemeleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sthammer

Guest
Pilavı güzel yapıyorum, şöyle antrenman sonrası lorla ve yulafla uğraşmaktansa bunları pilavın içinde harmanlarsam daha iyi olur diye düşündüm. Özellikle yoğurtla yemek için böyle bir karışıma gittim. Daha pratik olacağı kanaatindeyim. Bu yaptığım ilk deneme oldu, ilerleyen günlerde özellikle malzeme açısından daha iyi versiyonları olacaktır.
Başlık dikkat çekici oldu :) Aslında pilavı yaparken pek umudum yoktu ve muhtemelen dökerim diye düşündüm ama sonuç şaşırtıcı oldu kendi açımdan, zaten yemek yapmaya başlayalı 2 hafta oldu, 5-6 çeşit yemek öğrendim ve iyiyim bu konuda...

Malzemeler; 300 gr pirinç, 250 gr. Yulaf ezmesi, 500 gr. Lor peyniri, 2 tablet tavuk suyu(30gr pro), 1 çay bardağı zeytinyağı ile çok az katı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, birkaç damla limon

Yapılıştan kareler

Ana Malzemeler
grnt067f.jpg

Pirinci yıkama aşaması
grnt068h.jpg

Pirinci 5-6 dakika yağda kavurma
grnt071z.jpg

Su ekleme 1 lt. sıcak su
grnt074.jpg

Yulaf ezmesi ekleme
grnt076a.jpg

Lor peyniri ekleme ve 10 dk. pişirme
grnt077.jpg

Pilav demlendikten sonra
grnt081e.jpg

Servise hazır
grnt082.jpg

Yoğurt için ideal :D
grnt084w.jpg


Tadı anormal lezzetli olduğu için tavsiye etmiyorum, yanlış giden bir şeyler var zaten malzemelere bakınca herşey ortada :D İlerleyen günlerdeki denemelerde özellikle haşlanmış nohut ve kuşbaşı tavuk veya kırmızı et eklemeyi düşünüyorum, maliyete göre bakıcaz :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
yedikten sonraki etkileri iyi olmadı, halsizlik yapıyor bu pilav, denemelere son verilmiştir :) tabletler bozdu işi, yağı da fazla kaçtı sanırım, yemesi iyi ama sonrası kötü
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu tür karışımlar yapıyorum ama yağ ve şeker eklemesi yapmadan, oldukça fazla olmuş eklediğin miktarlar.Pirinç yerine makarna koymak, yulaf yerine yumurta-tavuk eklemek daha mantıklı bence, tavsiye ederim.
 
Ben de bu tür karışımlar yapıyorum ama yağ ve şeker eklemesi yapmadan, oldukça fazla olmuş eklediğin miktarlar.Pirinç yerine makarna koymak, yulaf yerine yumurta-tavuk eklemek daha mantıklı bence, tavsiye ederim.

pirinçle yapmak baştan hataydı zaten, üstüne birde tavuksuyu tabletleri ve dediğin gibi malzemenin miktarı ve hatta malzemelerin uyumsuzluğu :) normalde pilavı tane tane yaptığımdan bir deneme yapayım dedim ama olmadı,
bu normal pilav
grnt050.jpg
 
Supplement kullanmayanlar için antrenman sonrası iyi bir öğün bence :)


Pilav yiyince halsizlik yapmasının sebebi yüksek gi içermesinden dolayı malesef. Üstüne şekerde koymuşsun, mayışma kaçınılmaz olur. :)

Aynı kombinasyon domatesli bulgur ile lor karısımı yapılabilir.
 
Supplement kullanmayanlar için antrenman sonrası iyi bir öğün bence :)


Pilav yiyince halsizlik yapmasının sebebi yüksek gi içermesinden dolayı malesef. Üstüne şekerde koymuşsun, mayışma kaçınılmaz olur. :)

Aynı kombinasyon domatesli bulgur ile lor karısımı yapılabilir.

şeker olayında annemin tarifine uyduk dexter :), asıl mayışmayı tetikleyen o tavuksuyu tabletleri oldu, çok az yedim ve normalde yaptığım pilav böyle etki yapmıyor
 
güzel tarif olmuş ama yulaf ezmesini kaynar suya eklemeyi pek tercih etmiyorum bence normal yenmeli.
 
Dr.Steelhammer gerek antrenman açısından gerek beslenme açısından bu spora yeni alternatifler kazanıdırmak için sürekli çalışma içindesiniz imkansızlıklardan imkan yaratıyosunuz valla tebrik ederim:)Bu arada denemeler sonucunda etkili bir tarif bulursanız bizimlede paylaşırsanız seviniriz:)
 
Dr.Steelhammer gerek antrenman açısından gerek beslenme açısından bu spora yeni alternatifler kazanıdırmak için sürekli çalışma içindesiniz imkansızlıklardan imkan yaratıyosunuz valla tebrik ederim:)Bu arada denemeler sonucunda etkili bir tarif bulursanız bizimlede paylaşırsanız seviniriz:)

son günlerde nohutlu kepekli bulgur pilavı YandımAli, bunun üzerine lor peyniri ve yoğurdu eklediğimde çok iyi, bir iki kaşık yulaf ezmesi de serpiştiriyorum çeşitlilik olsun diye, tavsiyem budur, yeni kas iksirim :)
 
Back
Yukarı