S
sthammer
Guest
Pilavı güzel yapıyorum, şöyle antrenman sonrası lorla ve yulafla uğraşmaktansa bunları pilavın içinde harmanlarsam daha iyi olur diye düşündüm. Özellikle yoğurtla yemek için böyle bir karışıma gittim. Daha pratik olacağı kanaatindeyim. Bu yaptığım ilk deneme oldu, ilerleyen günlerde özellikle malzeme açısından daha iyi versiyonları olacaktır.
Başlık dikkat çekici oldu
Aslında pilavı yaparken pek umudum yoktu ve muhtemelen dökerim diye düşündüm ama sonuç şaşırtıcı oldu kendi açımdan, zaten yemek yapmaya başlayalı 2 hafta oldu, 5-6 çeşit yemek öğrendim ve iyiyim bu konuda...
Malzemeler; 300 gr pirinç, 250 gr. Yulaf ezmesi, 500 gr. Lor peyniri, 2 tablet tavuk suyu(30gr pro), 1 çay bardağı zeytinyağı ile çok az katı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, birkaç damla limon
Yapılıştan kareler
Ana Malzemeler
Pirinci yıkama aşaması
Pirinci 5-6 dakika yağda kavurma
Su ekleme 1 lt. sıcak su
Yulaf ezmesi ekleme
Lor peyniri ekleme ve 10 dk. pişirme
Pilav demlendikten sonra
Servise hazır
Yoğurt için ideal
Tadı anormal lezzetli olduğu için tavsiye etmiyorum, yanlış giden bir şeyler var zaten malzemelere bakınca herşey ortada
İlerleyen günlerdeki denemelerde özellikle haşlanmış nohut ve kuşbaşı tavuk veya kırmızı et eklemeyi düşünüyorum, maliyete göre bakıcaz 
Başlık dikkat çekici oldu

Malzemeler; 300 gr pirinç, 250 gr. Yulaf ezmesi, 500 gr. Lor peyniri, 2 tablet tavuk suyu(30gr pro), 1 çay bardağı zeytinyağı ile çok az katı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, birkaç damla limon
Yapılıştan kareler
Ana Malzemeler

Pirinci yıkama aşaması

Pirinci 5-6 dakika yağda kavurma

Su ekleme 1 lt. sıcak su

Yulaf ezmesi ekleme

Lor peyniri ekleme ve 10 dk. pişirme

Pilav demlendikten sonra

Servise hazır

Yoğurt için ideal


Tadı anormal lezzetli olduğu için tavsiye etmiyorum, yanlış giden bir şeyler var zaten malzemelere bakınca herşey ortada


Son düzenleyen: Moderatör: