bide şöyle bişeyler var arkdaşlar bunun maliyeti ne kadar olur ki ? Bilen varmıdır?
Çok güzel, biraz yer kaplar ama iş görür, lakin...
( Bu aşağıda yazdıklarım sizinle alakalı değil, piyasadaki / çevremizdeki insanların mantalitesi)
Güzel de sıkıntı şu,
bunlarla uğraşmak istemiyorlar. Kime sorsam ağız burun eğdi, millet az işle çok para cukkalamaya alışmış. Bir power tower yaptırdım, adam profili kaynaklarken çepeçevre döneceğine tek nokta atıp bırakıyor. "O onu taşır, gerek yok" diyor.
Arkadaş ben öldükten sonra senin tespitinin ne hükmü var, ne var düzgün örgü kaynak yapsan, harcayacağın uç ya da rod 2 lira. Ben vereyim 50 lira daha.... gerek yok.
Demirci ustaları çok kazanıyor, Allah daha çok versin ama, benim bildiğim usta farklı iş yapacağı zaman zevke gelir, uğraş verir. Ama yok.
Body-solid klonu rackin fiyatı 2500tl, bana 3500tl'den aşağı fiyat veren olmadı. Şişirme yapacak atacak zaten. Ben o yukarıdaki fotoğraftaki aletin ek kısmını koçtaştan aldığım alakası parçalar ve komşudan aldığım matkapla yaptım. Derme çatma ama yaptım.
İkinci bir husus da vatandaşımızın olaya bakışı, 2.el pasifik rack aldım, 350 tl'ye. nakliyeci adamdan tutun, apartman görevlisine, arkadaşlara kadar, demir profile 350tl mi verdin, sanayide 50 liraya yaptırırdın muhabbeti... 10 senedir var bu muhabbet, hep aynı, sürekli aynı şey, hiç değişmiyor. TROL desen trol değil, tanıdık, eş dost..
Adam 1500 liraya yapmıyor o racki, 50 lira diyor adam bana, diyen herkesin eline tutuşturdum 500 lira yadi gidelim yaptıralım diye, cevap şu "Biz uğraşamayız ama herkes yapar"
Tekrar söylüyorum
TROL desen trol değil, tanıdık, eş dost.. Memlekette bir çeşit hastalık bu...
Kim yapar nerede yapar, yok... Herkes yapar.... isim adres telefon.... HERKES.... kim la kim?..... 50 lira... profil ya..... kutu.. forumda da var, heryerde var bu tipler...
Cem Yılmazın FITIK muhabbeti, aynııı.. Eveeet
Kusura bakmayın çok doluyum bu konuda yazdıkça yazdım.
Siz de Ankaralısınız, bu işleri yapmaya heveli usta bulursanız Lütfen haber verin.