Bu tepkileri ben de alıyorum. Yanlız anne babadan aldığım tepkiler tamamen farklı
Supplementları kullanmadan önce çok araştırmıştım. Protein tozuyla başlamıştı supplement kullanımım. 2,5 aylık araştırmam sonucu çeşitli makaleler bulmuştum. En son norveç'ten bir üniversitenin protein tozları hakkındaki makalesini okuyunca ikna olmuştum. Nedeni üniversite yayını olması değil içeriğiydi.
Bu olanları aileme anlattım. Kullanmazsam eksik kalan protein miktarını karşılayamadığım için kas kaybına uğrayacağımı söylediğimde annem:
" Peki kullan oğlum, yanlız aşırıya kaçma" demişti.
Benim ailemle tartıştığım tek konu, yağsız yemem.
Ama artık alıştılar. Hiçbir şekilde müdahale etmiyorlar.
Sizin bahsettiğiniz gibi tepkiler almamanın nedeni belki de hiçbir zaman çok büyümememdir. Annem her telefonda:
- Gıdandan geri kalma, ye oğlum.
der.
Aileden ayrı yaşıyorum öğrenimim dolayısıyla. Fakat anne-baba sorumluluklarımı çok erken yaştan beri bilmemden dolayı bana tavsiye vermek dışında hiçbir konuda karışmazlar.
Ama bizim de zamanında komik diyaloglarımız olmadı mı, işte birkaçı
- " Abi valla çok değiştin ya, karnınla göğüs kısmın yer değiştirdi. Helal valla"(Yaz tatilinden dönüşte sınıftan bir arkadaş, göbeğin gidip hacimlenmenin verdiği görünümden bahsediyor)
- "Kullanma o ilaçları, kalp büyümesi yapıyor onlar. Et süt yumurta ye yeter." (Bunu söyleyen, bir kan tahlili yaptırmaya gittiğimde, bir doktor. Çok acı)
- "Allah' ım inanamıyorum, sevgilim benden fit!" Benim Hatun.
- " Oha Kemâl, süpersin ya. Göğüslere bak, arası çıkmış resmen, süper" (Bölümden bir kız arkadaş, giydiğim uzun kol sweet üstünden yorumlar yapıyor.)
Dedem: Spora devam mı oğlum?
Ben: Devam dede, bırakılır mı!
Annem: Olum bak dikkat et gıdanda geri kalma. Hasta falan olma.
Dedem: Yav, sporcu adama birşey olur mu! Sporcuların hastalığı sonradan ortaya çıkar.
... ve annemin yüzünde garip bir ifade
- " Kemal getir bakim kolunu. Oha ya iki elimle saramıyorum. Yeter artık, büyütme daha fazla." (Bölümden bir kız arkadaş)
Benim ailemle tartıştığım tek konu, yağsız yemem.
Ama artık alıştılar. Hiçbir şekilde müdahale etmiyorlar.