Antreman sırasında dişleri sıkmak

Selam,

Antreman sırasında dişlerimi inanılmaz sıktığımı farkediyorum hep. Dişlere fazla baskının birsürü kötü sonucu var sanırım. Bunun için ne yapmam gerekiyor, fazla kilolara girdiğimde bi bakıyorum elimde olmadan yine sıkmışım dişleri.weightlifter
Her antremandan sonra birşey yerken nerdeyse zor yiyiyorum okadar sıkmışımki dişleri antremanda çene açılmıyor.
Konuyla ilgili bilgisi olan varsa bizi aydınlatabilirmi?

Dişlerini dökersin ileri ki yıllarda.
Babam da küçükken hep dişlerini sıkıp,birbirlerine sürtermiş şuan takma dişle dolaşıyor.

Ya ağzına dişlerinin temasını engelleyen birşey koy ya da dişlik al derim ben.

Selam,

Antreman sırasında dişlerimi inanılmaz sıktığımı farkediyorum hep. Dişlere fazla baskının birsürü kötü sonucu var sanırım. Bunun için ne yapmam gerekiyor, fazla kilolara girdiğimde bi bakıyorum elimde olmadan yine sıkmışım dişleri.weightlifter
Her antremandan sonra birşey yerken nerdeyse zor yiyiyorum okadar sıkmışımki dişleri antremanda çene açılmıyor.
Konuyla ilgili bilgisi olan varsa bizi aydınlatabilirmi?

Dişini sıkman antreman esnasında nefes alıp vermeyi düzgün yapmadığındandır.Ağırlık çalışması esnasında ağırlık inerken nefesini al ve kaldırırken nefesini ver .Çalışmanı bu şekilde ayarla..Nefes alıp verme çalışmanı etkiler..Özellikle gözlere fazla baskı yapar.Bu yüzden bu düzeni oturtman yararına olacaktır..

Dişleri sıkmanın barbell curl yaparken performansı %5 ya da %10 arttırdığını ifade eden bir yazı okumuştum Muscle Fitness'ta, elbette böyle fayda olmaz olsun, diş sıkmak diş minesine oldukça zararlı bir olay.
Nişanlım gece diş sıkması problemi olduğu için 200 YTL. civarı bir ücret karşılığı dişçisine silikon dişlik yaptırdı.
Yalnız onu takınca çok konuşmamaya dikkat et, konuşmayı bozuyor.
Elbette bilinçli bir şekilde, Wolveron2'in dediği gibi nefes almaya odaklanarak bu olayı kendin çözebilirsen iyi olur, diş sıkmayı en en ağır kiloda bir tekrar için anlarım ama sürekli yapman nefes almanda bir problem olduğunu, nefesini tutarak çalıştığını düşündürdü bana, yanlış nefes alımı son derece sakıncalı her türlü sporda.

Haklısınız nefes alıp vermemde problem varmış, herzaman ağırlığı basarken nefesimi tutuyorum. Son 1 haftadır nefes alıp vermeye bu sayede dişlerimi sıkmamaya gayret ediyorum. Karasan dediğin gibi sanırım problemin üstesinden kendim gelmeliyim zamanla buna alışarak.

Diş sıkma problemi bende de var. Bunun yüzünden ön dişlerimden birisinin ucunda çatlama-kesik oluştu.

Antrenmana ağızda 4 tane sakızla gidiyorum artık.

Back
Yukarı